Були проти щеплення: 117 невакцинованих освітян у Вінниці відсторонили від роботи

Були проти щеплення: 117 невакцинованих освітян у Вінниці відсторонили від роботи
Фото ілюстративне
  • У зв'язку зі стрімким зростання захворюваності на коронавірус, учні середніх і старших класів вінницьких шкіл знову перейшли на змішану форму навчання.
  • Невакцинованих освітян почали звільняти з роботи.

З середини жовтня спостерігається стрімке зростання захворюваності на коронавірус серед мешканців Вінниці. Якщо у перший тиждень жовтня було зареєстровано 389 випадків захворювання вінничан на Covid-19, то протягом останнього тижня захворіло понад тисячу осіб. Тільки за останню добу зафіксували 257 вперше виявлених випадків Covid-19, в т.ч. 67 випадки серед дітей. Почастішали випадки вірусної пневмонії серед малечі, грип і ГРВІ.

У зв'язку з цим 8 листопада учні середніх та старших класів перейшли на змішану форму навчання. Організація освітнього процесу на території Вінниці для учнів 1-4 класів здійснюється у звичайному режимі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

Таке рішення днями прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації, пов'язаної з стрімким поширенням COVID – 19. 

Відео дня

Разом з тим у місті проти коронавірусу вакцинувалися 93,3 відсотки освітян. Працівники семи вінницьких шкіл і Міський департамент освіти щеплені на 100%. Невакциновані ж працівники освіти відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. З 8 листопада освітяни, держслужбовці, працівники центральних органів виконавчої влади працювати без щеплень проти коронавірусу не можуть. Це наказ Міністерства охорони здоров'я.

— На сьогодні 117 невакцинованих освітян у Вінниці відсторонили від роботи: з них 50 працівників вінницьких дитсадків, 67 — шкіл, — про це розповіла директор міського департаменту освіти Оксана Яценко. — Людей письмово попередили про те, що їх буде відсторонено від роботи під підпис. Вчора видано офіційний наказ. Ці всі дії вчиняються відповідно до Постанови Кабміну, яка стосується тих людей, які, не маючи підтвердження — або сертифікату про одужання, або довідки про протипоказання, не бажають отримувати щеплення.

Нагадаємо, що з 27 жовтня в Україні МОЗ рекомендує щепити проти COVID-19 дітей 12-17 років, які не належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, але лише за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень. 

Для того, щоб організувати вакцинацію, батьки мають отримати направлення у свого педіатра або сімейного лікаря і з цим направленням піти до пункту щеплення. Батьки мають обрати той пункт щеплення, де проводять вакцинацію Pfizer.

Як і у випадку з дорослими, тінейджерам потрібно буде отримати дві дози вакцини по 0,3 мл з проміжком у три-чотири тижня між їхнім введенням. Вакцинованих дітей у Вінниці на сьогодні понад три тисячі.

В перший день дії обмежень з відсторонення від роботи невакцинованих наші журналісти вийшли на вулиці міста та спитали у вінничан їхню думку про запровадження відповідного рішення. Дивіться відео-опитування 20minut.ua в матеріалі:

 

Читайте також:

«Ми не проти щеплень, а проти примусової вакцинації». Хто організував мітинг на Театральній

Відучора на Вінниччині вакцинують дітей віком від 12 років. Де і чим?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Volodymyr Gorshkov

    Геноцид
  • AK

    Мені здається, що вони можуть і будуть судитись, і, виграють цей суд.
  • Оличка Вербецкая

    А депутатів ,в кого немає прививки,хай тоже відсторонюють від роботи!!!
  • Владимир Дидык

    Злочинці,які позбавили людей засобів до існування,обов'язково будуть покарані..Рано,чи пізно..

keyboard_arrow_up