Як вінничани ставляться до відсторонення від роботи невакцинованих. Відео-опитування

Як вінничани ставляться до відсторонення від роботи невакцинованих. Відео-опитування
  • З 8 листопада невакцинованих проти COVID-19 працівників, які підлягають обов’язковим щепленням, можуть відстороняти від роботи.
  • В перший день дії цих обмежень наші журналісти вийшли на вулиці міста та спитали у вінничан їхню думку про таке рішення.
  • Дивіться відео-опитування 20minut.ua в матеріалі та пишіть про своє ставлення до ситуації у коментарях. Чи торкнулося це вас особисто?

Ще 14 травня цього року на сайті президента з’явилася петиція, автор якої заявив, що чинне законодавство передбачає згоду пацієнта на будь-яке медичне втручання, а тому попросив Зеленського не допустити можливості примусу до вакцинації і тестування. Місяць тому глава держави в своїй відповіді сказав, що обов’язкових тестувань і щеплень від українців вимагають кілька законів.

Наприклад, за Конституцією, українці зобов’язані не лише піклуватись про своє здоров’я та здоров’я дітей, а й не шкодити здоров’ю інших громадян, проходячи профілактичні медичні огляди і роблячи щеплення.

З самого початку пандемії стало очевидним, що питання пов'язаних з нею обмежень та будь-яких примусових заходів, включаючи вакцинацію, незабаром стануть дуже проблемними та дискусійними. Так і сталося – медики, юристи, політики та громадськість загалом висловлюють свої сумніви, аргументи та теорії. Але в процесі пошуку рішень, балансу та чітких алгоритмів страждає багато людей.

Відео дня

В перший день дії обмежень з відсторонення від роботи невакцинованих наші журналісти вийшли на вулиці міста та спитали у вінничан їхню думку про запровадження відповідного рішення. Безпосередньо відсторонених ми не зустріли, але й думки опитаних різняться. Докладніше на відео:

 

Читайте також:

З понеділка невакцинованих зможуть відстороняти від роботи. Кого це стосується і чи є винятки?

Дані про COVID: в Україні виявили 18 988 випадків. Скільки на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Zoya Ostrovska

    Боже, як влада турбується за народ!!!!
  • Черниш Наталія

    Щоб дочитати статтю, потрібно 1 грн заплатити? Прикольно

    Черниш Наталія reply Черниш Наталія

    Валентина Мельниченко ну нехай самі і її читають, є багато інших ресурсів, де ця сама інфо безкоштовно.

    Валентина Мельниченко reply Черниш Наталія

    Черниш Наталія найбільше,що дивує,щоб дочитати статтю,потрібно 1 грн заплатити,а за 1 грн плюс 10 грн комісії.Повний абсурд...
  • Ксюха Ходаківська

    Хай роблять прививку хто хоче но тільки час покаже чим все закінчиця.Страшно те,що почали робити дітям.Треба саме меньше три роки,щоб дослідити цю прививку.Як прививка безкоштовна то чого тест за гроші???...
  • Валентина Трунова.

    Дуже всі раді,не знаєм як натішитися таким дурнуватим рішенням!!!

keyboard_arrow_up