Які школи зможуть працювати навіть в умовах «червоної зони»? (ІНФОГРАФІКА)

Які школи зможуть працювати навіть в умовах «червоної зони»? (ІНФОГРАФІКА)
Фото ілюстративне
  • Вже завтра,1 вересня, українські школярі підуть на заняття в стандартному режимі, тобто сядуть за парти.
  • У департаменті освіти кажуть, що кожен другий працівник освіти Вінниці імунізований. Який відсоток в школах?
  • Також редакція 20minut.ua дізналася, скільки цьогоріч міська влада виділила на антисептики і захисні маски.

Минулий навчальний рік через коронавірус став справжнім випробуванням на якість системи освіти. Головним викликом нового навчального року у Вінниці так само залишається пандемія COVID-19. 

— Загалом за підсумками опитування всі учасники освітнього процесу мають бажання навчатися очно, — сказала Оксана Яценко, директор міського департаменту освіти. — І це має стати вагомим аргументом для вакцинації кожного педагога. Адже чи зможе заклад працювати в умовах запровадження карантинних обмежень — залежить від кількості вакцинованих працівників.

Відео дня

Єдиний вихід протидії коронавірусні інфекції — це імунізація. Середній показник проведених щеплень у вінницьких школах на сьогодні становить 56%. Найбільше вакцинованих у школах 60,3%, в закладах позашкільної освіти — 56%, в садочках — 47.8%. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, колектив має мати не менше 80% імунізованих працівників, аби працювати в офлайн-режимі.

— Сьогодні кожен другий працівник освітнської галузі імунізований,— розповіла Оксана Яценко Вісім шкіл (гімназія № 6, школа №21, спеціальна школа, Деснянська школа, Школа успіху, школа в Малих Крушлинцях та Гавришівський ліцей) можуть працювати офлайн. Бо вони уже мають 80% щеплених вчителів. Голова міської ради обіцяв першій школі, яка вакцинувалася — бонус. Так гімназії №6 в наступному році буде новий стадіон.

У Міністерстві охорони здоров'я, нагадаємо, зажадали для роботи шкіл у звичайному форматі, де встановлено «жовтий», «помаранчевий», «червоний» рівень, вакцинацію 80% педагогів від COVID-19. У такому випадку школа може працювати навіть під час суворого локдауну. За словами керівників освітньої галузі робити щеплення нікого не змушували.

Завтра учні Вінниці сядуть за парти і навчатимуться за класно-урочною системою. Так буде, допоки місто знаходитиметься в «зеленій» зоні. В департаменті освіти говорять, що у навчальних закладах подбали, щоб освітній процес відбувався із дотриманням усіх карантинних вимог. Цьогоріч на придбання медичних масок, дезінфікуючих засобів, мила та паперових рушників у міському бюджеті передбачені видатки у сумі 8,4 млн. гривень.

Пропонуємо також переглянути сюжет про те, як проходила нарада освітян напередодні початку навчального року: 

 

Читайте також:

Вакцинація педпрацівників дозволить навчання в епідемію без дистанційки. Як із цим у Вінниці?

Онлайн чи офлайн: яким буде новий навчальний рік у Вінниці?

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up