Вакцинація педпрацівників дозволить навчання в епідемію без дистанційки. Як із цим у Вінниці?

Вакцинація педпрацівників дозволить навчання в епідемію без дистанційки. Як із цим у Вінниці?
  • Міністерство освіти та науки розраховує, що до 1 вересня більшість педагогічних працівників зроблять щеплення проти COVID-19.
  • Які темпи вакцинації серед шкільних колективів Вінниці?

Вже відомо, що з 1 вересня українські школярі підуть на заняття в стандартному режимі, тобто сядуть за парти.

«COVID-19 вже не такий, яким був на початку. Розвиваються нові штами, які більш активні, більш агресивні. Але на початку навчального року ми розглядаємо ситуацію, коли ще тепло, коли ще немає супутніх сезонних захворювань, що в школу ми підемо в повноформатному режимі» — заявив з цього приводу міністр освіти.

В міністерстві освіти припускали три сценарії початку навчального року. Коли буде тільки «зелений» режим у всій країні, то школярів чекає звичайне повноформатне навчання без змін в освітньому процесі.

Відео дня

Дистанційний або змішаний формат можливий, якщо буде «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки. 1-4 класи, тобто початкова школа навчатимуться за будь-яких умов.

У Міністерстві охорони здоров'я зажадали для роботи шкіл у звичайному форматі, де встановлено «жовтий», «помаранчевий», «червоний» рівень, вакцинацію 80% педагогів від COVID-19. У такому випадку школа може працювати навіть під час суворого локдауну. За словами керівників освітньої галузі змушувати робити щеплення нікого не будуть.

У Вінниці, кажуть в департаменті освіти міської ради, педколективи теж вакцинуватися не примушували, однак щеплення перед початком нового навчального року йде швидкими темпами.

— Заклад освіти може працювати в «помаранчевій» і «червоній» зоні, при умові, якщо 80% працівників шкіл будуть вакцинованими, — розповідає директор освітнього департаменту Оксана Яценко. — Життя і здоров'я дітей і педагогів передусім, тому ми рекомендуємо вакцинуватися. Наразі 48.7% працівників освіти Вінниці щеплені. Темпи вакцинації зросли: лише за останній тиждень вакцинувалися 10% освітян. Ми маємо повернутися до повноцінного функціонування.

У вересні повернутися до онлайн освіти вінницьким школярам не має підстав, говорять в департаменті освіти. Та для страховки відпрацьовують різні сценарії. Адже на порозі період,коли епідемія зростає. Епідеміологи прогнозують сплеск коронавірусу в кінці вересня. Про щеплення школярів поки не йдеться, одна є вакцини, які дозволяють дітям з 12 років.

 

Читайте також:

Онлайн чи офлайн: яким буде новий навчальний рік у Вінниці?

Карантин і школа. Як працюватимуть навчальні заклади з 1 вересня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up