Карантин і школа. Як працюватимуть навчальні заклади з 1 вересня

Карантин і школа. Як працюватимуть навчальні заклади з 1 вересня
  • Добігає кінця останній місяць літа, а з ним і шкільні канікули. Школи відкриють свої двері для учнів, але у разі погіршення ситуації з коронавірусом деякі заклади можуть перейти на дистанційну форму навчання. 

В області триває підготовка закладів охорони здоров’я до можливої нової хвилі COVID-19. Перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна зазначає, що прогнозують нову хвилю COVID-19 і медики, і освітяни мають бути готові до неї.

— По всьому світі починає прогресувати штам «Дельта». На Вінниччині вже зафіксовано 25 випадків. Він вдвічі важче переноситься та ще важче лікується. Госпіталізувати пацієнта — це одне, вилікувати — це інше! Без повної готовності ми не зможемо протистояти цьому, — каже Заболотна. — Однак, головною протидією хвороби так і залишається вакцинація. У тих країнах, де лютує штам «Дельта», досить низька кількість госпіталізацій людей, які двічі вакциновані. Всі запитують, яка вакцина найдієвіша. Відповідаю — та, яка введена в організм та вже працює! В Україні всі вакцини, які використовуються, визнані Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вони захищають! Не треба шукати маркетингові пастки, треба просто звернутися до свого сімейного лікаря, в центр масової вакцинації чи на пункт щеплення, записатися та зробити його. І це буде захист!

Заболотна відзначає, що особливо це стосується освітян, адже з 1 вересня розпочинається навчання.

Відео дня

— Зараз Вінниччина в зеленій зоні, але як тільки ситуація погіршиться і ми перейдемо в жовту, помаранчеву чи червону зону — навчальні заклади будуть закритися, зможуть працювати лише ті, в яких вакциновано 80% і більше працівників, — підсумовує Заболотна. — Це не жарти! Вакцинуйтесь і не забувайте про карантинні обмеження!

 

Читайте також:

Хворіє понад 400 людей. Дані про COVID по Вінницькій області

Нові ціни за електрику, карантин та інше важливе за 11 серпня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Яна Ясінська

    Та задовбали вже, скільки можна, дитина пішла в перший клас карантин, тепер піде в другий теж карантин, ВЕРХОВНО ВЛАДО давайте свої кошти що ви заробляєте в місяця я теж буду сидіти вдома і вчити дитину, вопше афігелі.... в мене вже не має слів
  • Андрей Пискуничев

    Хотел пойти в универ хотя бы раз за 4 года, и то не получится)
  • Валентина Колесник

    Давайте хай батьки потратяця на школу а потом закривайте!
  • Валентина Трунова.

    Гарненько виходить, позбирають зі студентів бабло,а потім на дистанційне навчання,за що платять???Дурдом 🌈 веселка.

keyboard_arrow_up