Хочуть перейменувати «Вінницький ліцей №26» на честь Героя України Дмитра Майбороди

Хочуть перейменувати «Вінницький ліцей №26» на честь Героя України Дмитра Майбороди
  • Трудовий колектив освітнього закладу звернувся із пропозицією. Відповідно до розпорядження Вінницького міського голови, ініціативу винесли на громадське обговорення. 

Колектив «Вінницький ліцей №26» просить перейменувати їх освітній закладна честь Героя України Дмитра Майбороди. І, як дізнаємося з оголошення на сайті міськради, цю ініціативу винесли на громадське обговорення. 

У письмовій чи усній формі пропозиції прийматиме департамент правової політики та якості Вінницької міської ради. Він розташований за адресою: по вулиці Соборній 59, каб. 710. Телефон 59-51-55 або за допомогою електронної пошти, e-mail: [email protected] до 10 червня 2022 року. Авторам необхідно вказати свої адреси та прізвища, імена і по батькові.

Відповідальною за проведення громадського обговорення визначили головного спеціаліста відділу адміністрування системи якості департаменту правової політики та якості міськради Ольгу Ситник.

Відео дня

Підсумки громадського обговорення оприлюднять у друкованому виданні «Вінницька газета» та на офіційному веб-сайті міської ради.

Дмитро Майборода — їх випускник

Навчався у вінницьких середніх загальноосвітніх школах № 4 і № 26. У 2001 році закінчив Харківський інститут льотчиків (нині — Харківський університет повітряних сил імені Івана Кожедуба). Військову службу проходив у 456-й окремій бригаді військово-транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокується у аеропорту «Вінниця» (Гавришівка), де обіймав посаду начальника служби безпеки польотів.

Командир екіпажу літака Ан-26 Дмитро Майборода з травня по липень 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, озброєння, матеріально-технічних засобів в зону АТО на Донбасі, проводив евакуацію поранених та хворих.

Загинув 14 липня 2014 року у Краснодонському районі Луганської області, коли його літак був підбитий. Він разом з помічником командира екіпажу майором Дмитром Шкарбуном до останнього керував літаком, що дозволило іншим членам екіпажу евакуюватися.

Похований на Алеї Слави Центрального кладовища Вінниці.

 

Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up