5 питань для майбутнього тестувальника (Новини компаній)

5 питань для майбутнього тестувальника (Новини компаній)

Якщо вас страшенно дратує коли, щось не так, десь є помилка, або щось не працює і “руки чешуться”, щоб це виправити - варто спробувати свій шлях у тестуванні. Весь світ сьогодні  в  IT, за цією сферою – майбутнє. А тестування є однією з найбільш важливих  складових ІТ-сфери. 

Усі ІТ-компаній прагнуть відмінної роботи програмного забезпечення. Якісне функціонування забезпечують не лише  розробники, але й чудова робота команди тестувальників. Software Testing – надзвичайно важливий етап у створенні додатків, програм, ігор тощо. Правильно розрахований план, а також коли і яке тестування використати, допомагає зберігати час і гроші компанії. Тому не варто недооцінювати професію та перспективи роботи тестувальника) Але перед тим, як стати тестувальником, варто знати відповідь на 5 головних запитань.  

1. Хто такі тестувальники?

Quality Assurance engineer – це фахівець із забезпечення якості, діяльність якого спрямована на поліпшення процесу розробки ПЗ, запобігання дефектам і виявлення помилок в роботі продукту.Отже це спеціалісти, які першими контактують з програмним продуктом, користуються ним, виявляють помилки, баги та вказують розробникам на них. Часто, робота тестувальника порівнюється з працею слідчого, який одразу перевіряє пророблену роботу та виявляє помилки. Одна з переваг професії тестувальника – можливість працювати віддалено.

Тестування програмного забезпечення складається з декількох етапів. А завершується звітом із результатами, вказівками на виявлені проблеми та зауваженнями, щодо роботи. Робота тестувальника досить різноманітна, це не просто аналіз роботи програми, як користувача, а серйозний багатогранний аналіз функціональності.

2. Що таке manual та automation тестування?

Тепер детальніше про ручне та автоматизоване тестування.

Manual testing — це процес ручної перевірки програмного забезпечення на помилки. Для професійного тестування тестувальник часто користується написаним планом тестування з варіантами тестування (test cases). Тобто, при проходженні сценаріїв ви можете побачити реальні проблеми, з якими зіткнеться кінцевий користувач. При ручному тестуванні, перевірка результату значно швидше, що дозволяє побачити, який функціонал працює найкраще. Найбільш ефективним ручне тестування буде для малих та середніх за розміром і тривалістю проектів.

Автоматизоване тестування – це написання коду. З його допомогою очікувані сценарії порівнюються з тим, що отримує користувач, вказуються розбіжності. Автоматизоване тестування краще використовувати, коли йдеться про роботу над великим проектом, і у тестовій системі буде багато користувачів. Переваги автоматизованого тестування - це відносна швидкість і ефективність.

Насправді, як ручне так і автоматизоване тестування потрібне і кожне з них займає свою частку на певному проекті. Але не ефективно використовувати автоматизоване тестування на маленьких та короткострокових проектах, оскільки витрати на автоматичне тестування будуть перевищувати вигоду.

Два види тестування мають, як переваги, так і недоліки. Звісно ж легше починати саме з ручного тестування.

3. Що потрібно знати і вміти майбутньому ручному тестувальнику?

Звісно ж, розібратись із видами тестування та тестовою документацією. Також потрібно освоїти test case, bug report, класи даних, тестування інтерфейсу, мобільне тестування, веб-тестування, регресійне тестування. Важливо знати основи верстки та якоїсь із мов програмування. 80% продуктів пов’язані так чи інакше з базами даних. Це теж дуже цікавий предмет. Англійська мова - тут без вийнятків. Тестувальник має знати англійську мову досить добре, щоб читати і писати технічні звіти, складати плани тестування. Все це ви можете знайти в курсі “Тестувальник (QA)” у Вінницькій ІТ-Академії.

У Академії допоможуть сформувати правильний фундамент знань, розібратись із теорією і отримати більші знання, розвинути “мислення тестувальника”, практикуватись на реальних проектах, почати кар’єру айтішника. В Академії приділяють увагу не лише технічним навичкам, але й повній підготовці до працевлаштування.  Навчають не тільки розрізняти, що вірно, а що ні, а й формуємо моральну цілісність і здатність відстоювати свою правоту. Велика частина роботи приділяєтьсяроботі в команді, вмінню співпрацювати і співпереживати за спільний результат. Важливо, щоб студенти цілеспрямовано прагнули удосконалювати і себе і свою роботу.

4. Скільки часу потрібно витратити на навчання?

Протягом 6 місяців, 3-4 рази на тиждень, по 2-3 години - найбільш оптимальний час. Але це з урахуванням того, що навчання буде проводитись викладачами-практиками і  на реальних проектах (при взаємодії із розробниками).Таким чином навчання проходить швидше та ефективніше. Це головний акцент, який ставить Вінницька ІТ-Академія під час підготовки нових тестувальників.

5. Які доходи та кар’єра тестувальника в Україні?

Хороші тестувальники зараз вкрай необхідні. Саме тому платять їм досить щедро: за даними DOU, cередня зарплатня Software Engineer  — $1900, QA Engineer — $1200, Team Lead — $3400. Також можливий кар’єрний ріст:  junior QA -> middle QA -> senior QA -> QA team lead -> QA-manager -> Head of QA department. Якщо ви вже можете похвалитись достатньою кількість досвіду, можна дорости до менеджера проекту і далі розвиватись як керівник (senior project manager -> CTO).

Отож, вирішувати Вам, проте для людей, у яких іще немає досвіду, які лише починають свій шлях в IT, Вінницька ІТ-Академія рекомендує розпочати саме з ручного тестування. А для тих хто твердо вирішив пов’язати себе з програмуванням-автоматизоване тестування буде цікавішим. В будь-якому випадку ці напрямки ви можете знайти в ІТ-Академії ;)

ПРОГРАМУЙ МАЙБУТНЄ!
Вінницька ІТ-Академія
ita.in.ua
тел. 067-431-19-21

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up