У Жмеринці немає сепаратистів, але вистачає провокаторів

У Жмеринці немає сепаратистів, але вистачає провокаторів
Бійці Самооборони в день виборів несуть чергування на виборчій дільниці в школі № 4
На виборах 25 травня Самооборона Жмеринки не підтримувала жодного кандидата. В день виборів вони знаходились на чотирьох дільницях виборчих округів, охороняли і супроводжували бюлетені до мерії та міськвиконкому.

- Жмеринка складне місто. Тут немає сепаратистів, зате вистачає провокаторів. Під час виборів нам постійно надходила інформація, що в будинку інвалідів сепаратисти намагаються «викинути» триколор, - розповідає керівник жмеринського штабу Самооборони Сергій Жмур. - Інформація не підтверджувалася, але явні провокатори не вгамовувалися - дзвонили знову і знову. Труднощів та порушень було багато. Наприклад, на  дільниці в Будинку піонерів я виявив спостерігача, який робив відеозйомку, що категорично заборонено. І знову ж, включився наш український менталітет: замість того щоб розібратися як слід, скласти акт про правопорушення, голова комісії почала за цю людину заступатися. Отже, акт так і не склали. Ми з працівниками міліції його з приміщення вивели. Також в списках на одній із дільниць виявилися  так звані «мертві душі». Ще приходили люди без прописки і намагалася проголосувати як за президента України, так і за мера міста. 

Інцидентів було багато
Сергій Жмур каже, що як не дивно, для нашого регіону, були люди, які намагалися завадити голосуванню. На багатьох дільницях приходили жінки і влаштовували скандал, висловлювали невдоволення чи то спостерігачами, чи то охороною, чи то головою комісії. Прискіпувалися будь до чого. 

- Щоб ми могли в день виборів плідно працювати, нам надав фінансову допомогу очільник  жмеринської РДА Олег Легеза. Також він виділив нам так необхідний для роботи бензин та десять комплектів камуфляжної форми, - говорить він. - Необхідно відзначити в черговий раз наплювательське відношення до нашої роботи більшості місцевих підприємців. Як кажуть в народі «не важко здогадатися звідки ноги ростуть». Голова спілки підприємців Жмеринки Вадим Скибюк, якому ще місяць тому підприємці Жмеринки на потреби військових зібрали п’ятдесят тисяч гривень, не виділив нам жодної копійки. Цю інформацію ми отримали з РДА, а штаб Самооборони про цей кричущий факт взагалі не знав. Натомість колишній регіонал пан Скибюк, який їздить на дорогих іномарках та тримає базу заявляє: «Міліцію та самооборону я годувати не буду! Перед приїздом у Вінницю Арсенія Яценюка, коли наших 50 бійців самооборони сиділи в автобусі, щоб їхати охороняти вінницьку телевежу, Вадим Скибюк заскочив в автобус. Він дав нам 500 гривень на 50 чоловік ще й «оригінально» пояснив свій вчинок: «Ось вам 500 гривень від кандидата в мери Жмеринки Анатолія Кушніра. Голосуйте за нього».

Махровий регіонал?
Заступник начальника жмеринського штабу Самооборони Микола Галузинський каже, що така поведінка його дуже обурила. 
- Цікаво, за кого ця людина себе має?- каже він. - На Вінниччині є набагато багатші люди, які поводяться толерантно, яким гроші не затьмарили розум. Про цей факт вже відомо очільникам РДА і ми сподіваємося, що вони нам допоможуть припинити свавілля Вадима Скибюка.

Сам голова спілки жмеринських підприємців Вадим Скибюк пояснює, що нічого особистого проти загону Жмеринської самооборони не має.
- У нас місто спокійне. Ще до створення штабу Самооборони, коли у нас було неспокійно з приводу зняття секретаря міської ради, в місті «з’явився» Правий сектор за проханням начальника Жмеринської міліції Олександра Прозоровского, - каже він. - Я, як обозний козачого полку, чергував півтора місяці із своїми людьми по місту. Якби було треба то і жмеринські підприємці могли б захищати місто. Рада підприємців та я особисто не проти Самооборони. Ми навіть виділяли гроші на Самооборону. Це одна тисяча 250 гривень. Ніхто не відмовляється від Самооборони. Це чудова організація, але вона не державна, а громадська. Коли вона створювалася, її керівники повинні були реально знати хто їх буде фінансувати.

Начальник штабу жмеринської Самооборони Сергій Жмур каже, що в словах і діях пана Скибюка відчувається почерк махрового регіонала.
- Ці люди надзвичайно жадібні і з кожної вкладеної копійки (навіть з благодійної) хочуть мати зиск. Для жмеринських підприємців 1 тисяча 250 гривень це для простої людини 25 копійок в коробку жебрака, але яка самореклама! Саме громадські організації зараз відіграють величезну роль по захисту Вітчизни, - стверджує Юрій Сергійович. - На сході в неспокійних регіонах здебільшого гинуть прості хлопці, а не бізнесмени та їх діти. 

Самообороні потрібні спецзасоби
Самооборона Жмеринки звертається до мешканців про допомогу. На прохання бійців відзиваються навіть бабусі-пенсіонерки, які приносять їм домашню їжу. Але їм дуже потрібні спецзаходи, форма, медикаменти, щоб бути готовими в будь яку мить захистити Батьківщину. 
- Нещодавно у нас з’явилася інформація, що в районах Вінниччини, де проживає багато росіян, неспокійно, - каже Микола Галузинський.- Ці люди хоч завтра виступлять під триколором із зброєю в руках. Інформація стовідсоткова, надана нам силовими відомствами. Ми неодноразово виїздили в ці райони і переконалися: досить сірника, щоб розгорілося полум’я.

Юрій Комарницький

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Самооборона якобы не поддерживает ни одного из кандидатов, но при этом активно выступает против одной из политических сил На участках запрещена видео съёмка? А разве законодательство предполагает использование для охраны избирательных участков, комиссий, бюллетеней и пр. незаконных вооружённых формирований? На военных содрали с предпринимателей 50 тыс. гривен и не поделились с самообороной. Так чётко указано - на военных. При чём здесь эта толпа ничего не делающих мужиков. Которые по сути своей являются боевиками одной из полит.сил. Хотите охранять закон? Поступите в школу милиции, юридический факультет ВУЗа. Потом идите работать в милицию, прокуратуру, суд. Обновите систему. А разбой на большой дороге городу не нужен. Жители города прекрасно проживут и без таких самооборон.
  • Anonymous

    Самооборона якобы не поддерживает ни одного из кандидатов, но при этом активно выступает против одной из политических сил На участках запрещена видео съёмка? А разве законодательство предполагает использование для охраны избирательных участков, комиссий, бюллетеней и пр. незаконных вооружённых формирований? На военных содрали с предпринимателей 50 тыс. гривен и не поделились с самообороной. Так чётко указано - на военных. При чём здесь эта толпа ничего не делающих мужиков. Которые по сути своей являются боевиками одной из полит.сил. Хотите охранять закон? Поступите в школу милиции, юридический факультет ВУЗа. Потом идите работать в милицию, прокуратуру, суд. Обновите систему. А разбой на большой дороге городу не нужен. Жители города прекрасно проживут и без таких самооборон.
  • Anonymous

    Насколько мне известно предприниматели Жмеринки одни из первых откликнулись на помощь, только не самообороне так называемой, а райвоенкомату. Мне кажется это намного нужнее, чем помощь кучке безработных! Мужики, как вам не стыдно просить деньги?! помогайте лавам миноюороны, хотя вы и там не нужны - бездельники!
  • Anonymous

    1250 гр в глаза ни кто не видел а болтать языком много ума не надо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up