«Ця пісня має стати народною!» Полякова презентувала кліп з Пивоваровим на вірш Лесі Українки

«Ця пісня має стати народною!» Полякова презентувала кліп з Пивоваровим на вірш Лесі Українки
  • Вразивши чуттєвим виконанням, зіркова вінничанка нагадала, що попри всі випробування варто мріяти і не боятися починати все з чистого аркуша.
  • Співачка розказала про таємні символи пісні та кліпу, а також поділилась, як нещодавно сама наважилася остаточно попрощатися із минулим: у прямому ефірі спалила свій концертний кокошник і запустила власне Instagram-шоу «Знай нашу», щоб підтримати всіх, хто почав вивчати українську мову.

Зворушливу пісню «Тішся», створену за однойменним віршем Лесі Українки, Оля Полякова і Артем Пивоваром створили у рамках культурного проєкту «Твої вірші, мої ноти».

Над цим проєктом Артем Пивоваров працює вже 2 роки, аби популяризувати і підтримати українську культуру, поетів і письменників через призму сучасної музики. У попередніх дуетах співак створив пісні на твори Тараса Шевченка, Івана Франка, Михайла Старицького, Павла Тичини та інших видатних українських поетів.

Тепер обрав вірш Лесі Українки, аби нагадати про те, як важливо оберігати свободу, не боятися мріяти і не забувати про внутрішню дитину, яка є у кожному з нас.

Відео дня

— Леся Українка зробила великий внесок у розвиток культури, сприяла формуванню важливих ментальних рис українців. Тож я не міг оминути увагою цю видатну постать у проєкті «Твої вірші, мої ноти», — говорить Артем Пивоваров. — Її творчість несе у собі національну ідею, зокрема, нагадує про цінність волі та сили духу. Зараз ми транслюємо цю ідею на весь світ. Як би важко не було, не припиняємо мріяти, не обмежуючи політ своїх думок. І цю внутрішню свободу ми маємо зберегти та передати наступним поколінням.

Нагадуючи про дитинство, коли ми всі багато мріємо, створюючи в уяві безліч сценаріїв нашого життя, зірки закликають усіх і у дорослому віці пам'ятати, що лише ми є творцями свого майбутнього. І що б не сталося, завжди можна почати все спочатку.

— З приходом війни наші діти налякані, назавжди травмовані, ми окутані страхом за їх життя. Саме через цю пісню «Тішся» ми з Артемом звертаємося до дітей і дорослих словами Лесі Українки про те, що не потрібно забувати радіти кожній миті дитинства, мріяти і бути вільними у своїх думках та прагненнях, — зазначає Оля Полякова.

Символом нового старту та нових можливостей у відео до пісні стали мольберти з пустими полотнами. Взявши в руки фарби, можна намалювати що завгодно, тож наскільки яскравим та різнобарвним буде наше життя — залежить від нас самих. А оскільки усі разом ми створюємо нову картину майбутнього українського народу, у відео на полотні розпускаються квіти — як символ розквіту нації, початок нової прекрасної історії.

Оля Полякова: «Я одразу сказала Артему: «Так!»

Розповідаючи про першу спільну колаборацію, Оля Полякова і Артем Пивоваром зазначають, що працювалось разом їм неабияк легко і натхненно.

— Музику, весь музичний і художній продакшн Артем Пивоваров зробив сам. Я дуже ним захоплююся! Він дуже талановитий, нервовий, драйвовий артист, яких мало, — зізнається Оля Полякова. — Коли наприкінці липня Артем запропонував мені разом записати цю пісню, я одразу сказала: «Так!» Тому що це дуже важливий, красивий, музичний проєкт, який для мене є новим етапом і новою історією. Я — професійний музикант, тому завжди хотіла зробити щось таке музично потужне і красиве. Коли почула цю пісню, зразу зрозуміла, що вона має стати народною!

— Я вдячний Олі за її трансформацію. Як на мене, це новий етап і взагалі нова віха у її творчості і кар’єрі, — навзаєм говорить Артем Пивоваров. — Ми з Олею були знайомі заочно, та я відчув, що саме зараз ця пісня потрібна мені, нашій нації. Це дуже важливий проєкт, який несе у собі і зберігає наш культурний код, нашу ідентифікацію. Ми не просто відроджуємо культуру, посилаючись на твори Лесі Українки, ми зараз виборюємо, відстоюємо її. Я вірю, що все буде Україна! І завдяки нашим слухачам у нас є можливість підійматися все вище і вище. Тому давайте всі до нас на YouTube — підтримуйте, слухайте і просувайте українське, нашу українську музику!

Вже за першу добу після прем’єри кліп «Тішся» набрав понад чверть мільйона переглядів на YouTube. У коментарях до відео глядачі активно діляться враженнями і захватом.

«Я коли вчився в школі, навіть уявити собі не міг, що вірші українських класиків можна огорнути в таку круту музику і зробити дахозривну композицію!» — пише Анатолій Заковоротний.

«Проєкт «Твої вірші, мої ноти» став ковтком свіжого повітря, як тільки з'явився, а з часом його значимість тільки зростає. Дякую!» — зазначає Ілона Кузіна.

«І не треба безлічі декорацій, балету… Просто два голоси та гітара, що заповнили все навкруги. Україна — це країна талановитих людей», — ділиться Олена Король.

«Ще раз повторюю, коли людина повертається до своїх витоків, визнає та приймає своє коріння, свою ідентичність — це зовсім інша енергія та спів, музика! Браво, Артеме, Оля! Неймовірний тандем! Браво музичному аранжуванню, відео! Оля дуже красива в цьому образі! Артем — завжди вражає та надихає своєю енергією!» — пише Олена Шинкаренко.

«Боже, цей хлопець змусив Полякову гарно співати та пристойно виглядати. Виявляється, можна робити пристойний контент українською, без кокошників і не померти», — додає Денис Шафаренко.

Спалила кокошник у прямому ефірі: «Щоб вам тут було пороблено!»

До речі, про кокошники. За 2 дні до Дня незалежності України Оля Полякова спалила у багатті свій знаменитий концертний кокошник у прямому ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Свої дії співачка назвала «магічним ритуалом очищення», який провела у столиці на одному з пагорбів Татарки.

— Я прочитала про те, як у давнину наші предки розривали зв'язок із минулим. Тому я вирішила в ефірі програми «Сніданок з 1+1» на пагорбах Татарки, де стояли давньослов’янські поселення й проводили містичні ритуали наші пращури, зробити обряд очищення. Одна з найбільш містичних гір столиці Щекавиця знаходиться на околиці Подолу і була названа на честь одного з братів-засновників Києва, — прокоментувала свій вчинок Оля Полякова. — Я хочу, щоб всі, хто приходить сюди з війною — щоб на кордоні у них віднімалися руки й ноги, щоб лопнула голова. Щоб вони не могли і переступити нашого кордону! Як казав класик: «Від*біться від нас». Щоб вам тут було пороблено!

Співачка говорить, що зробила цей ритуал, аби знищити символ культури рф, яка прийшла з війною на українську землю.

— Їздячи усім світом, перебуваючи у різних містах, скажу, що немає такої прекрасної країни, як наша Україна. Нас усіх тягне назад додому. Тому — нова сторінка, нова Оля Полякова, нові пісні та україномовний альбом. Я цього чекаю з великим натхненням, адже нам треба розвивати свою культуру, шукати тут творчі сили та енергію, — каже Оля Полякова. — Я давно для себе вирішила, що мій глядач в Україні! Я його знаю і люблю, разом з ним переживаю всі трагічні події, які відбуваються у нашій країні останні 8 років. Але те, що сталося у лютому повністю і безповоротно вплинуло на відношення мільйонів людей і мене в тому числі на те, що ще донедавна здавалося невинним і безпечним. Люди хочуть вирвати з себе все, що їх пов'язувало з російським світом, який прийшов у їхні будинки з війною, приніс смерть, поневіряння, сльози та горе. Люди масово переходять на українську мову, щоб бути частиною однієї нації, однієї культури, однієї історії та артисти відіграють у цьому процесі не останню роль. Мій перший великий успіх прийшов з образом, який уже в минулому, але, як і раніше, його добре пам'ятають. Головний убір, російський кокошник зробив мене відомою та пізнаваною артисткою далеко за межами України. І хоч я відмовилася від кокошника вже багато років тому, змінивши його на корону, він здавався мені невинним і кумедним предметом, який просто займав місце у моїй костюмерній. Сьогодні я розумію, як змінився світ навколо і як змінюємося ми. Українці переживають величезну трансформацію на різних рівнях, у тому числі й містичних, бо Україна — це містична країна. Щоб увійти до майбутнього, потрібно рішуче розірвати з минулим. Інакше воно постійно тягтиме нашу енергію. Творчу, духовну, життєву. І якщо вчора кокошник — це був просто сценічний атрибут, простий головний убір, то сьогодні — це вже символ культури, яка прийшла до нас із війною. І тепер йому не місце тут, в Україні. Йому не місце і у моїй костюмерній. Це минуле. У якому ми намагалися їм сподобатися, щоб вони нас визнали, щоб мати успіх. Але вони зрадили нас. Вони вбивають нас. Все. Тепер ці двері ми зачиняємо, а з минулим прощаємось. Ми маємо звернути свій погляд на самих себе, на свою історію, повір'я, звичаї, шукати натхнення та творчу енергію в національній культурі, поєднувати, експериментувати без огляду на те, що було ще вчора.

У День незалежності співала про майбутнє

У День незалежності Оля Полякова стала однією із героїнь святкового концерту у столичному метро, який показали онлайн у ефірі «Єдиних новин».

Співачка виконала пісню із символічною назвою «Щасливі люди» — про майбутнє українського народу, яке чекає нас після Перемоги .

— Будемо сильними, усміхненими та натхненними — сьогодні і кожного дня! — побажала Оля Полякова. — За 31 рік ми вже так багато відчували як щастя, так і болю, ми так багато бачили за цей час, що на деякі речі хотілося б закрити очі. Але ми ніколи не відводимо погляду — ми з презирством дивимося в очі нашим ворогам, ми з любов'ю дивимось у вічі нашим рідним, з вірою дивимося в обличчя наших воїнів ЗСУ та із непохитною впевненістю дивимось у майбутнє, яке буде найщасливішим і найуспішнішим. Та якщо не завдяки чомусь, то нехай навіть усупереч усім випробуванням. Незламні, Нездоланні і Незалежні — мільйони українців виявилися справжніми героями і тепер нами дійсно захоплюється весь світ! Адже ніхто не має стільки сміливості — непохитно стояти проти світового зла. Кожен із нас — ніби величезна непорушна скеля з тендітним і ніжним серцем в глибині.

Запустила шоу з вивчення української «Знай нашу»

Зараз Оля Полякова почала активно вивчати українську мову, а щоб підтримати всіх, хто теж став на цей єдино правильний шлях, запустила нове власне ігрове інстаграм-шоу «Знай нашу».

На своїй сторінці у Instagram у прямому ефірі співачка щотижня кидає виклик народним улюбленцям, щоб дізнатися, хто знає українську мову краще.

«Судить» зірок допитлива вчителька, яка не залишає суржику жодного шансу. Під час кожного ефіру проходять різні раунди, де вчителька з Promovu.com.ua перевіряє знання лексики, фонетики, семантики, культури та спорту, аби допомогти всім українцям вичавити з себе «кровосісів» та «новорічні йолки».

— Все це в доброзичливій, гумористичній та трошечки повчальній формі. У нас є спільна мета — вивчити нашу рідну мову, щоб ми могли нею думати, співати та жити у мирному майбутньому України! — каже Оля Полякова.

Вчити українську весело, голосно і спільно співачка розпочала із зірковою гостею першого ефіру шоу — спокусливою співачкою, а нині — відомою волонтеркою Дашею Астаф’євою.

— Ми вкотре довели, що українки — не тільки найрозумніші, найвеселіші, але й нагарніші, Боже, я у цьому впевнена! — після ефіру зазначила Оля Полякова. — Досить боятися говорити українською! Розминайте язики та приєднуйтеся, будемо вчити нашу, рідну, відтепер щотижня. Слава Україні!


 

Читайте також:

Лілія Ребрик 18 вересня гратиме у Вінниці: «Коли на душі тяжко — будуй плани на майбутнє»

Дмитро Шуров став музичним продюсером Нацвідбору «Євробачення-2023»: «У вас є майже два місяці, щоб створити переможну пісню»

Співали з артистами з семи країн на підтримку України! Тріумф «Леонтович-капела» на гастролях

«Я дружу з простими людьми, які чують землю під ногами». Кого із зірок Кузьма дійсно вважав другом?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Валентина Андрійчук

    Думає, що кокошник спалила і стала народною? Ха, ну-ну!
  • Тетяна Довгань

    Згадала Голька, що мову українську знає...
  • Галина Нагорняк

    Кокошніца Ольга.Фу.
  • Игорь Родюк

    Все равно кокошник видно

keyboard_arrow_up