Дмитро Шуров став музичним продюсером Нацвідбору «Євробачення-2023»: «У вас є майже два місяці, щоб створити переможну пісню»

Дмитро Шуров став музичним продюсером Нацвідбору «Євробачення-2023»: «У вас є майже два місяці, щоб створити переможну пісню»
  • Наш знаменитий земляк закликав музикантів усіх жанрів та стилів взяти волю у кулак і створити пісню Перемоги України.
  • Прийом заявок вже стартував і триватиме до 15 жовтня.
  • Які нововведення цьогоріч будуть у Нацвідборі? І як Дмитро Шуров Pianoбой продовжує завзято допомагати українським захисникам, наближаючи нашу спільну перемогу?

— Друзі! Цього року я працюватиму музичним продюсером відбору на «Євробачення». Як діючий музикант, я добре розумію, наскільки потужною зброєю є музика під час війни. Музика підіймає з емоційного дна, дає надію, заряджає, лікує. Україні є, що дати світові. Ми — нація вільних людей, які хочуть створювати, а не руйнувати і дуже важливо, щоб нова українська музика народжувалась та потрапляла до слухачів. Я радий цій можливості попрацювати разом з вами на відборі, — поділився новиною на своїй сторінці у Facebook Дмитро Шуров. — Я хочу, щоб Європа почула і побачила сучасного українського музиканта, який є частиною світового музичного контексту. Артиста, який саме завдяки його музиці, його унікальності, таланту та харизмі, зможе бути своїм на будь-якому світовому фестивалі або концертному майданчику. Музиканта, який буде звучати у навушниках та плейлистах людей по всьому світу. Я знаю, що такі люди в нас є, і, хоча зараз творити дуже важко, я запрошую і закликаю музикантів всіх стилів та жанрів терміново братись за улюблений інструмент і долучатись до відбору. Прийом заявок триватиме до 15 жовтня, тож у вас є майже два місяці, щоб створити свою переможну пісню, яка дихає новою Україною, пісню, яка зачепить і надихне світ.

«Давайте уникнемо нікому непотрібних зашкварів»

Новину про те, що саме Дмитро Шуров Pianoбой став новим музичним продюсером Національного відбору «Євробачення», українці сприйняли із особливою радістю.

Відео дня

У коментарях — суцільні привітання: «З таким продюсером маю надію цього року почути від України щось дійсно круте», «Це чудово! Тепер «Євробачення» буде зроблено без дурновкусія», «Професіонал у журі — те, що треба. Сподіваємось на справедливий відбір нашої талановитої молоді».

Аби заздалегідь попередити скандали, Дмитро Шуров закликав усіх, хто бажає спробувати свої сили у Нацвідборі, уважно ознайомитися з оновленими правилами, що вже розміщені на сайті eurovision.ua.

Зокрема, одним із нововведень цього року є те, що пісня має бути 100 % прем'єрною, тобто не бути опублікованою ніде до самого відбору. Допускається будь-яка мова виконання, крім мови держави-агресора.

Вік виконавців — від 16 років, для колективів максимальна кількість учасників — до 6 осіб.

Склад і журі фіналу Нацвідбору визначатимуть українці за допомогою онлайн-голосування. Ім’я представника України на сцені «Євробачення-2023» у Великобританії буде відоме вже в грудні.

Заявки на участь у Нацвідборі до 15 жовтня приймаються через форму на сайті eurovision.ua.

— Всі ми хочемо, щоб цей відбір був новою сторінкою, давайте відповідально поставимось до всіх нюансів і разом уникнемо нікому непотрібних зашкварів! — закликав Дмитро Шуров. — Love, Peace, Україна!

Під час туру зібрав 200 тисяч гривень на ЗСУ

Нагадаємо, нещодавно Дмитро Шуров із сольним концертом виступив у Вінниці, а по завершені першої частини свого туру Україною поділився першими підсумками — на допомогу ЗСУ вдалося зібрати 200 тисяч гривень!

— Ми разом із вами прожили першу частину туру «Триматись Своїх» і це було неймовірно! Дякуємо, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Вінниця, Київ! Звітуєм: вже перераховано 200 тисяч гривень на ЗСУ: 100 тисяч на медицину та аптечки для військових волонтерці Таті Кеплер і ще 100 тисяч — ГО «Зграя» на потреби військових. Також ми будемо особисто закуповувати та передавати необхідне обладнання конкретним бійцям. Працюємо виключно з перевіреними фондами та волонтерами, яким довіряємо на 100 %, — відзначає Дмитро Шуров. — Таким чином, цей короткий, але гарячий тур по арт-підвалах виявився дуже ефективним у всіх сенсах. Ви отримали нашу музику та енергію, ми — вашу любов та підтримку, військові — конкретні речі, які їм потрібні. Все це стало можливим завдяки тому, що ми — нація, яка хоче жити, хоче допомагати один одному, нація переможців. Дякуємо кожному, хто прийшов, ви найкращі слухачі у світі. Особлива подяка переможцям аукціонів та всім, хто опікувався нами на майданчиках та у дорозі. І, звичайно — pianofamily, які скрізь і завжди.

До виступів в Україні Дмитро Шуров разом із іншими українськими артистами у рамках благодійного туру Європою на підтримку України «Life will win» виступив із концертами у Польщі, Чехії, Угорщині, Румунії, Німеччині, Австрії, Італії, Іспанії та Португалії.

«Універсальний спосіб усунення депресії — побачити їх очі»

Із найперших днів повномасштабного вторгнення рф, Дмитро Шуров активно долучився до волонтерства. Зокрема, не пошкодував власний семиметровий автобус, із якого колись із дружиною мріяв зробити студію, об’їздити світ і записати альбом — співак сам сів за кермо і протягом місяця збирав амуніцію та розвозив захисникам.

Згодом для підняття бойового духу наших героїв почав виступати у військових частинах та шпиталях. Загалом зіграв понад 40 концертів на позиціях для військових: і в чистому полі, і в метро, де люди живуть у вагонах.

— Універсальний спосіб усунення симптомів депресії — побачити їх очі, поспівати та покричати разом. Як вони ще борються — то й ми ще поборемось! Трохи чорного гумору, трохи суму за близькими, трохи ритму, мелодій та злості. Але жага до життя у нас — глибша за каньйон ЮГОК. Тож *башимо далі, — каже Дмитро Шуров. — Як не парадоксально, грати для військових мені зараз легше. Коли я дивлюся у вічі військових — це мене дуже заспокоює. Коли комбат мені каже, що після концерту вони зіб’ють удвічі більше ракет — ми спимо набагато краще.

Про пророчий кліп «Триматись своїх»

У кінці червня Pianoбой презентував перший реліз від початку повномасштабної війни — зворушливий кліп «Триматись своїх», який під час війни знімали у порожньому терміналі київського аеропорту «Бориспіль».

Цікаво, що саму пісню Дмитро Шуров написав ще рік тому. І вона виявилась пророчою.

— Відчуваю, що зараз кожна частинка енергетики є важливою і точно знаю, що наші барабани, гітари, піаніно та голоси теж ефективно працюють на перемогу. Хор, який ви чуєте у пісні, записали навесні у Львові біженці з усієї країни. Соло на гітарі записав 20 лютого, напередодні війни, наш гітарист Сергій Гризлов, який зараз воює на Сході України. Решта з Pianoбой — я та Гриша Олійник — майже нон-стоп подорожуємо з концертами для військових, медиків та з благодійними концертами в Україні та за її межами, — розповідає Дмитро Шуров. — Перший місяць війни я навіть думати не міг про музику, від неї розривало серце й одразу душило сльозами. Мій дім та студія на півдні Києва тоді були у міліметрі від знищення. Але коли окупантів відкинули від Києва, я почав зустрічатись із військовими, лікарями, поліцією, комунальниками, людьми, які змушені жити у метро та ховатись по бомбосховищах. І відчув, наскільки потужною є музика під час війни. Зараз дуже важливо підтримувати наших захисників не тільки матеріально, але й духовно, зустрічатись та спілкуватись, дивитись один одному в очі. Адже саме вони зараз ризикують своїм життям на авансцені заради нашого права спокійно жити на своїй землі, творити, народжувати дітей та триматись своїх. 

— Свої люди зараз для мене — це ті люди, які мають достатньо широкий кругозір та розуміння важливих речей, щоб працювати на користь майбутнього. Які, незважаючи на шквал деструктиву, тяжіють до конструктиву. Щоб ми нарешті побудували країну, де можуть вільно, спокійно та безпечно жити наші діти. Свої — це з одного боку рідні, близькі, які не зраджують. А з іншого — це кожен українець, який працює на перемогу, — зазначає музикант. — «Триматись своїх» — пісня про те, як українці за надзвичайних обставин вміють консолідуватися і, по суті, вміють самі керувати країною, виконуючи часто навіть функцію держави. Тому триматись своїх — означає бути разом, незважаючи на різні погляди, вподобання, на те, що ми різні. І працювати на користь нашого спільного майбутнього. Кожен на своєму місці на максимумі своїх можливостей віддаватись власній справі.

 

Читайте також:

Співали з артистами з семи країн на підтримку України! Тріумф «Леонтович-капела» на гастролях

«Я дружу з простими людьми, які чують землю під ногами». Кого із зірок Кузьма дійсно вважав другом?

«Навіть у найважчі часи він вірив у людей!» Вистава про Сент—Екзюпері об’єднала у Вінниці акторів із Києва та Харкова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up