Польська Королівська опера сьогодні вперше на OPERAFEST TULCHYN! Єдиний виступ в Україні!

Польська Королівська опера сьогодні вперше на OPERAFEST TULCHYN! Єдиний виступ в Україні!
  • Завдяки легендарному королівському театру під відкритим небом у Тульчині глядачі сповна відчують неповторну польську атмосферу!
  • У веселу, захоплюючу оперу «Страшний двір» блискуче інтегровані польські пісні і танці: мазурка, полонез, полька і краков’як!

Головним міжнародним сюрпризом ІІІ open air фестивалю OPERAFEST  TULCHYN-2019, який до 9 червня триває просто неба у парку тульчинського Палацу Потоцьких, сьогодні о 18.00 стане виступ легендарної Польської Королівської опери.  Подія буде знакова для всієї України, адже королівська трупа виступить у нашій країні вперше, та ще й з єдиним показом у Тульчині.

- Ця подія буде подвійно особливою, – ділиться генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі. -  Польська Королівська опера якраз повертає до часів Станіслава-Августа Понятовського – останнього польського короля, який бував у Тульчині у травні 1787 року. А другий важливий момент – це те, що саме у рік великого польського композитора Станіслава Монюшко на фестивалі буде показана його опера «Страшний двір», чия масштабність вражає: приїдуть кілька десятків кращих солістів та музикантів Польщі. Фестиваль OPERAFEST TULCHYN став брендом Вінницької області та Поділля, яким можна пишатися. І я дуже радий, що цього року буде так потужно представлений польський компонент.

Відео дня

Побачимо кращу польську оперу!

Саме «Страшний двір» вважається не тільки кращою оперою Монюшка, а й кращим польським твором XIX століття. Нову грандіозну постановку, яку глядачі OPERAFEST TULCHYN побачать сьогодні, 8 червня, о 18.00, знаменитий польський режисер Ришард Перит створив на стику двох знакових подій для Польщі – святкування 100-річчя відродження незалежності Польщі та року Станіслава Монюшко, який постановою Сейму оголошено 2019 рік.

Цікаво, що реальним прототипом «Страшного двору» став маєток родини композитора у білоруському селищі Сміловичі . Саме там, відвідуючи рідних, у дитинстві геніальний Станіслав Монюшко почув переказ про стародавні куранти палацу: століття ніхто не заводив той годинник, але раз у раз він починав грати… Саме втіленням цієї вистави у опері стали арії Сколуби і Стефана.

- Весела і дуже гарна, опера «Straszny dwór» є однією з найпопулярніших у Польщі. У ній є все: цікавий сюжет, прекрасні творчі гармонії, чудова конструкція групових сцен, вишукана мелодійна винахідливість, а також інтеграція польських пісень і танців: мазурки, полонезу, польки, краков’яку, - відзначає арт-продюсер OPERAFEST TULCHYN, заслужена артистка України Ірина Френкель. – А найголовніше – ця опера прекрасно передає захоплюючу польську атмосферу. І ми щасливі, що наші глядачі побачать «Straszny dwór» саме у виконанні Польської Королівської опери. Це велика мистецька подія, яку ми спільно з Міністерством культури і національної спадщини Польщі та нашими партнерами: Генеральним консульством республіки Польща у Вінниці, Польським інститутом у Києві й компанією Barlinek - раді подарувати усім на OPERAFEST TULCHYN-2019.

Почуємо найкращих солістів і оперних дів.

Диригувати оперою у Тульчин приїде володар численних нагород і один з найталановитіших диригентів молодого покоління Польщі Давид Рунц, а також керівник вокального ансамблю Польської Королівської опери Ліліянна Крих.

Що стосується солістів, яких почують глядачі фестивалю, то ім’я кожного добре знане у всьому світі, а досягнення і творчі біографії по-справжньому вражають.

Роль Стефана на OPERAFEST виконає найвідоміший тенор Польщі Лєшек Свідзінський. Маестро співав на церемонії відкриття Олімпіади у Китаї і за понад 30 років кар'єри виступав на кращих сценах по всьому світу: у Канаді й США, Японії і Китаї, Єгипті й Лівані, країнах Західної Європи. Крім того, Лєшек Свідзінський є автором 4 альбомів і музики до фільму за мотивами творів Шопена, а також виступає у ролі тенора у популярному польському серіалі «На добро і на зло».

Чеснікову у опері «Страшний двір» зіграє знаменита польська оперна діва Дорота Ляховіч (меццо-сопрано), яка попри незліченну кількість гастролей, також встигає викладати класи правильної вимови та сольного співу, співпрацюючи з Оперною академією у Великому театрі - Національній опері у Варшаві.

Роль Мечника виконає знаменитий баритон, кандидат музичних наук Вітольд Жолондкєвіч, який свого часу виступав не лише у кращих театрах Польщі, а й у неаполітанському театрі Сан-Карло.

Ганну зіграє красуня Габріеля Камінська (сопрано), яка співала у багатьох оперних театрах Японії, Німеччини, Франції, Іспанії, Нідерландів і Австрії.

У ролі Ядвіги побачимо Анету Лукашевіч (меццо-сопрано), яка співпрацює з найвідомішими оркестрами і такими видатними митцями, як Майкл Шанс і Емма Керкбі.

Збігнєва зіграє незрівнянний бас Томаш  Раф, який успішну оперну кар’єру розпочав ще за часів навчання у Берлінському університеті й Музичному університеті імені Фридерика Шопена у Варшаві.

У ролі Мацея постане баритон Роберт Шпренгєль, який окрім участі у найвідоміших операх, ще й блискуче проявив себе, як соліст мюзиклів. Гастролюючи по всьому світу, Роберт також бере участь у найвизначніших культурно-мистецьких проектах польського телебачення, включаючи Гала-концерт «Тереза Польська», Концерт Патронів Європи і світову прем'єру гімну «Слов'янський папа» на честь Святого Отця Івана Павла II з нагоди його канонізації.

Сколубу зіграє володар Срібного хреста за заслуги Славомір Юрчак (бас/баритон), який у Польській Королівській опері суміщає одразу дві посади – соліста й помічника режисера.

А роль Дамази виконає Сильвестер Смульчинський (тенор), який виступав на багатьох музичних фестивалях, включаючи Міжнародний фестиваль сучасної музики «Варшавська осінь», Jubilaei Cantus, Міжнародний фестиваль вокальної музики «Viva il canto», «Шопен у осінніх тонах».

Нагадаємо, вхід на територію OPERAFEST TULCHYN-2019 вільний для усіх!

Генеральний спонсор фестивалю – МХП.

Генеральний інформаційний партнер - RIA

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up