Побачимо «Коханців». У День закоханих вперше у Вінниці виступить Харківський театр для дорослих

Побачимо «Коханців». У День закоханих вперше у Вінниці виступить Харківський театр для дорослих
  • Чуттєва і пристрасна постановка 16+, яку вінничани побачать 14 лютого у театрі імені Садовського, вразить кожного, хто коли-небудь кохав.
  • Легендарна вистава, у якій гратимуть всього двоє акторів, здивує грою світла і тіней, чарівним поєднанням пластики і музики, та подарує сучасний погляд на одне з найвідоміших оповідань Чехова — «Дама з собачкою».

Пережити цілу гаму найсильніших почуттів та відкрити для себе один із найцікавіших незалежних театрів України — Харківський театр для дорослих — вінничани зможуть у День святого Валентина, 14 лютого, о 19.00 у театрі імені Садовського.

Назва вистави «Коханці», яку під час своїх перших гастролей у Вінниці покажуть харків’яни, говорить сама за себе. Буде пристрасно, життєво, сильно і глибоко — аж до мурашок! І головне — однаково сподобається як жінкам, так і чоловікам.

— Саме той випадок, коли після перегляду кажуть: «Все перевернулося всередині!» Надзвичайно красива і глибока, вистава «Коханці» по-справжньому чіпляє за живе, — розповідають організатори гастролей — компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ». — Це відверта історія божевільної, запаморочливої любові, яка з першого погляду раз і назавжди змінює життя закоханих, змушуючи ризикувати усім і йти всупереч усім правилам і сенсам. Аби лише за покликом свого серця.

Відео дня

Попри те, що на сцені буде мінімум декорацій і всього два актори, глядачів чекає ціле море емоцій.

Будучи сучасною інтерпретацією знаменитої чеховської «Дами з собачкою», вистава захоплює з найпершої і до останньої хвилини, щоразу дивуючи тонкою грою світла і тіней, пластикою, монологами та життям акторів на сцені.

Не просто грати, а саме — проживати історії на сцені — незмінний принцип Харківського театру для дорослих.

Історія Харківського театру для дорослих розпочалася 8 березня 2014 року, коли талановитий театральний режисер Кирило Душин, який до цього працював у Луганському академічному обласному російському драматичному театрі і Сєвєродонецькому міському театрі драми, вирішив об’єднати талановитих артистів та митців і разом створювати яскраві сучасні постановки у незалежному театрі.

За 8 років Харківський театр для дорослих гучно заявив про себе низкою неординарних постановок, сучасним креативним підходом та участю у багатьох українських та міжнародних театральних фестивалях. Зокрема, у 2018 році трупа привезла перемогу з німецького фестивалю «Theatrtage am See», що проходив у Фрідріхсгафені, а у 2019 році скорила серця глядачів казахського фестивалю «TeART-кокша» у місті Кокшетау.

— Чому наш театр для дорослих? Тому що вистави розраховані на зріле, усвідомлене, глядацьке сприйняття, — пояснюють харків’яни.

У репертуарі театру вистава «Коханці» займає особливе місце. Її називають легендарною і улюбленою всі глядачі, які її бачили.

Головні ролі виконують одні з найкращих акторів Харківського театру для дорослих: красуня Ганна Андрющенко — лауреатка міжнародних театральних фестивалів «Appolo» (Румунія), «Teatrage am See» (Німеччина) та «Схід-Захід» (Польща) і Олексій Сьомак, якого багато телеглядачів добре знають за програмою «Речдок» телеканалу «Інтер».

Як обіцяють, ділячись своїми враженнями, глядачі з інших міст, яким вже пощастило побачити цю постановку: «Коханці» неабияк запам'ятаються вінничанам.

— Моя любов до Харківського театру для дорослих почалася саме з «Коханців». Я закохалася у цю трупу з першого погляду і безповоротно, — ділиться Ганна Кучук. — Історія непростої любові, що викликає щемливе почуття щиросердечного болю. Разом із героями вистави любиш і страждаєш, сподіваєшся і розчаровуєшся! Пронизлива — саме те слово, яке характеризує виставу. Пробирає до самих потаємних куточків душі!

— Починається вистава — і одразу опиняєшся на набережній. А скоро ще й розумієш, що таке репліки героїв. Розумієш, чий це текст. Здається, це дуже просто: взяти і грати текстом. Але добитися, щоб він так заграв, думаю, непросто, — відзначає Олександра Суховєєва. — У виставі все добре: кожний дріб'язок декорацій і всього оформлення історії. Як актори виконують свої ролі, вражає відразу і дотепер не забувається. У момент кульмінації й одного з монологів виконавця ролі Гуріна, вимикається все! Це разюче відчуття.

— У цій виставі є чеховська легкість і чеховська Ялта, чеховська нудьга і чеховський сум. Все це передано дуже вміло на рівні відчуттів. Актори — великі молодці, грають тонко і прекрасно взаємодіють із залою. Вистава відмінна! — зазначає Олена Міллер.

— У цьому чудовому спектаклі все ідеальне: гра акторів, оформлення сцени, музика. Я повністю поринула у атмосферу тих почуттів, переживань, того фатального кохання двох таких різних, але таких рідних людей, — говорить Валентина Захарченко. — А спосіб оповідання, як розповідь-сповідь — це просто диво! Вистава зворушує до глибини душі.

Приходьте за своєю порцією незабутніх вражень 14 лютого о 19.00 у театр ім. Садовського.

Квитки на виставу «Коханці» коштують від 150 до 400 гривень. Придбати можна онлайн на сайті afisha.vn.ua, а також у всіх касах міста.

 

Читайте також:

Грабежі і самосуди: вінницькі історики розказали, чим жила Вінниця, коли тривав бій під Крутами

Інтерв’ю з ароматом кави. «Піккардійська Терція» про бізнес у карантин і найнезвичніші концерти за 29 років

«Це сучасно!» Про щедрівки «до заміжжя» і ще дохристиянські розказала Оксана Муха у Вінниці

Вистава гідна «Оскара»! Чернігівський театр у Вінниці показав сучасність Гоголя і чого варті «гарантії» від Росії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lollita Waty

  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up