«Пісня води і полум’я»: містянам показали, яким було минуле пожежної охорони у Вінниці

«Пісня води і полум’я»: містянам показали, яким було минуле пожежної охорони у Вінниці
  • На Європейські площі під час святкування Дня міста працівники Центру історії Вінниці спільно з Головним управлінням ДСНС України у Вінницькій області влаштували виставку пожежної техніки.
  • Яскраві червоні машини вмить захопили увагу дітлахів і дорослих — залізти всередину й відчути себе вогнеборцем спробували чимало гостей свята.

Локацію на Європейській площі присвятили 170-річчю заснування професійної пожежної охорони у Вінниці. То ж містянам і гостям Вінниці презентували зразки пожежної техніки різних часів, а також декілька експонатів з музею пожежної охорони Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. 

Так малеча та їхні батьки змогли серед інших роздивитись і навіть посидіти всередині або й на даху на пожежній автоцистерні ЗіС-5 радянського виробництва, спеціальному пожежному автомобілі СПА-Willys та спеціальній аварійно-рятувальній машині легкого типу САРМ-Л, яку створили на базі Ford Ranger.

Відео дня

Крім того, гостям свята розповіли про історію пожежної охорони міста. Так, кожен міг дізнатись, що у 1790 році в Ординації Вінниці зафіксували необхідність створення громадської пожежної охорони, а вже у 1814-му — при поліцейському управлінні дев’ять службовців відповідали за пожежну безпеку нашого міста.

Початок же професійної пожежної охорони Вінниці датується 1851 роком. Тоді на території поліцейського відділення збудували окреме приміщення — «пожежний сарай» та сформували професійну команду.

То ж, як бачимо, святкування Дня міста відбувається не тільки весело, але з користю. Гуляючи Вінницею, кожен може знайти щось справді цікаве й нове для себе.

А про інші локації грандіозного свята, нагадаємо, можна прочитати у наших попередніх матеріалах:

 

 

Читайте також:

Красива, сучасна й комфортабельна: добірка відео про Вінницю до Дня міста

З піснями, танцями й столичними гостями. Як розпочався 88-й театральний сезон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up