«З Днем народження, Віннице»! Розпочалось грандіозне святкування Дня міста

«З Днем народження, Віннице»! Розпочалось грандіозне святкування Дня міста
  • У Вінниці сьогодні велике свято — День міста.
  • Для містян і гостей Вінниці підготували десятки різноманітних тематичних локацій, активностей, інтерактивів, концертів, фотозон, виставок і майстер-класів.
  • Дізнавайтесь із нашого репортажу, як саме місто відзначає своє 658-річчя. Спойлер: весело й масштабно!

Уже зранку суботи, 11 вересня, місто увібралось у святкові шати. Центральна вулиця Вінниці на день стала пішохідною, а ледь не через кожних десять метрів встановили одну із тематичних локацій. 

Десь зі сцени лунає музика, а зовсім поруч влаштували танці, на численних виставках можна не тільки роздивитись красиві експонати, але й спробувати власні сили у цікавих майстер-класах, учні вінницьких спортивних і мистецьких шкіл знайомлять перехожих зі своєю творчістю, а місцеві компанії пригощають і дивують приємними подарунками.

Відео дня

Одним словом, знайти забаву для душі й привітати рідне місто з Днем народження може кожен охочий.

Офіційне відкриття свята розпочалась о 14 годині на майдані Незалежності. На сцену після запального музикального вітання піднялись вінницький міський голова Сергій Моргунов, прем’єр-міністр України 2016-2019 років Володимир Гройсман, голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий та голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

— Вітаю Вінниця! Нарешті за останні півтора року ми змогли сьогодні зібратися такою великою вінницькою родиною на наш спільний День народження. На День народження  нашого чудового міста, — сказав Сергій Моргунов. — Міста, яке ми так любимо, цінуємо й поважаємо. Міста, на яке рівняються і беруть приклад у всіх куточках країни. Міста, яке цікаве інвесторам і туристам. Дуже важливо, щоб ми всі це місто любили, але з усіма цими досягненнями — це робота людей. За всіма успіхами — це зусилля команд. За всіма перемогами — кожноденна праця кожного вінничанина. 

Очільник міста також побажав усім вінничанам гарного настрою й «кожного дня бути щасливими на нашій рідній вінницькій землі».

— Зі святом вас і з Днем народження, Віннице, — додав Сергій Моргунов.

Журналісти 20minut.ua прогулялись середмістям, аби розповісти й показати, як тривають деякі зі святкових дійств. Тому слідкуйте за нашими матеріалами — далі більше!

Якщо ви пропустили відкриття свята, то пропонуємо подивитися запис трансляції за цим посиланням.

 

Читайте також:

Красива, сучасна й комфортабельна: добірка відео про Вінницю до Дня міста

Абетка Вінниці. Ми розставили по буквах алфавіту визначних людей та місця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анатолий Гордий

    пир во время чумы

keyboard_arrow_up