Красива, сучасна й комфортабельна: добірка відео про Вінницю до Дня міста

Красива, сучасна й комфортабельна: добірка відео про Вінницю до Дня міста
Фото: архів 20minut.ua
  • Про Вінницю можна говорити багато, але краще, погодьтесь, нею милуватись.
  • Редакція 20minut.ua підготувала добірку кінострічок і travel-роликів до Дня міста, які допоможуть закохатись у Вінницю з новою силою.

Сьогодні наша Вінниця іменинниця. Відзначає вона своє 658-річчя й запрошує на свято усіх вінничан. Та поки до урочистого відкриття масштабного дійства залишається ще трохи часу, пропонуємо подивитись на Вінницю трохи під іншим кутом.

Якнайкраще із цим допоможуть фільмів й цікаві відеоролики, зняті у місті й присвячені йому. 

Приємного перегляду!

Відео дня

Вінниця — місто ідей 

  • YouTube-канал: Нагорні походеньки 
  • Тривалість відео: 32 хвилини 
  • Чим цікаве відео: Подружжя Нагорних, Сергій і Настя, провели у Вінниці один день, але встигли побачити найцікавіші місця міста. Навіть вінничанам, які довго тут живуть, буде цікаво подивитись з іншого боку на «Вінницькі садки», мури, водогінну вежу, проспект Космонавтів, музей трамвая і не тільки.

Знайомство з Вінницею: чи справді вона чудова?

  • YouTube: Двоколісні хроніки
  • Тривалість: 26 хвилин
  • Чим цікаве відео: Автори каналу тестують міські велодоріжки, розглядають площу Гагаріна й проспект Космонавтів, шукають «вінницький дзен», а також відвідують «Вікенд мандрівника». Крім того, родина блогерів пройшла один з етапів подільського Каміно — української частини шлях до святого Якова. 

Дмитро Шуров та його Вінниця 

  • YouTube-канал: Ukraїner 
  • Тривалість: 48 хвилин 
  • Чим цікаве відео: У рамках спецпроєкту «Амбасадори» від Ukraїner про рідну Вінницю українцям розповідав відомий співак Дмитро Шуров. Як туристам, так і вінничанам може припасти до душі прогулянка біля Сабарівської ГЕС і відпочинок на камені Коцюбинського, розглядання автентичних афіш кінотеатру «Родина» і розгадування таємниць монастиря капуцинів. А ще завдяки відео можна заглянути всередину Архіклубу й пригадати, як Вінниця колись була столицею.

Вінниця. Конкурент Львова?

  • YouTube-канал: Узол і Манько
  • Тривалість: 34 хвилин
  • Чим цікаве відео: У цьому travel-відео на всю Україну показують найкрасивіші місця Вінниці, на думку авторів каналу. Так, тут можна побачити вінницьку гондолу, вежу Артинова, підземелля капуцинів і автомотовелофотомузей. Крім того, блогери розповідають, де найкраще погуляти, чим зайнятись туристу й де смачно поїсти.

Винница — горячее сердце Подолья 

  • YouTube-канал: Прогулки в желтых ботинках 
  • Тривалість: 45 хвилин 
  • Чим цікаве відео: Наступне відео більше нагадує фільм про місто. Його авторка звертає велику увагу на історію міста, його національний склад і видатних особистостей. Поруч із сучасними краєвидами Вінниці, у відео багато історичних світлин і пояснень.

ТОП-5 фільмів останніх років

Тримай біля серця (2017)  

Події фільму розгортаються у 2014 році. В особистому житті колишнього військового Сергія Вітрука багато труднощів, а тут ще й розпочинається війна на сході. Чоловік вирішує повернутися добровольцем до армії, але несподівана зустріч може стати на заваді всім планам…

Микола Оводов (2018)

Науково-популярний фільм про вінницького мера-реформатора Миколу Оводова, який змінив наше місто. Це перша стрічка серії «Видатні люди Вінниччини» режисера Василя Медяного.

Таємна операція (2019) 

Історично-пригодницький фільм про добу Перших визвольних змагань. В основі сюжету — історія кохання, а кульмінацією став замах на очільника Директорії Симона Петлюру. Режисером картини виступив Валерій Шалига.

Секс, Інста, ЗНО (2020) 

Серіал від українського режисера Антоніо Лукіча про покоління Z, яке знаходиться на межі між дитинством і дорослим життям. Картина руйнує стереотипи, підіймає важливі питання і висвітлює табуйовані раніше теми. 

Вхід через балкон (2021)

Вхід через балкон» — це фільм-дослідження українських балконів та їхніх власників. Його знімали у восьми українських містах: Вінниці, Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі, Полтаві та в  Горішніх Плавнях. У розповідях героїв фільму розкривається історія України пострадянського періоду: урбаністика, архітектура, антропологія, розвиток міст та сучасна культура.

Концерти, майстер-класи й смаколики

Святкування Дня міста цьогоріч має бути справді масштабним. Для містян і гостей Вінниці підготували десятки активностей, тематичних локацій і приємних несподіванок. 

Головні дійства відбуватимуться на Європейській площі. Там поєднаються проєкт «Rock-N-Choir» з історичною локацією «Пісня води і полум'я». Відвідувачі зможуть насолодитися виступами відомих вінницьких рок-гуртів, а також подивитися виставку пожежної ретро та сучасної техніки. 

Але головний концертний майданчик свята розгорнеться на площі В. Стуса. Хедлайнером концерту до Дня міста стане гурт «Бумбокс» і його фронтмен Андрій Хливнюк.

Щоб нічого не пропустити й завчасно визначитись зі своїм святковим маршрутом, радимо переглянути повну афішу всіх заходів. А зробити це можна у матеріалі:



 

Читайте також:

Чи знаєте ви...? Запитали перехожих на вулиці про історію Вінниці й зафільмували відповіді

«Тут найщиріші люди і всього вдосталь». Ми запитали, що думають про рідне місто вінничани

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up