Що буде на День міста у Вінниці? Повна афіша усіх святкових заходів

Що буде на День міста у Вінниці? Повна афіша усіх святкових заходів
  • Вінниця святкує свій День народження. У цьому матеріалі ми зібрали інформацію про заходи з нагоди свята, розповідаємо про локації та час їх проведення.

Головні дійства пройдуть на Європейській площі. Там поєднаються проєкт «Rock-N-Choir» з історичною локацією «Пісня води і полум'я».  

Відвідувачі зможуть насолодитися виступами відомих вінницьких рок-гуртів, а також подивитися виставку пожежної ретро та сучасної техніки. Але головний концертний майданчик свята розгорнеться на площі В. Стуса. Хедлайнером концерту до Дня міста стане гурт «Бумбокс» і його фронтмен Андрій Хливнюк.

11 вересня о 19.00 на площі Василя Стуса розпочнеться святкова програма за участю зіркових гостей.

Відео дня

— Тут виступатиме гурт «Go_А». Він отримав премію Vision Music Awards за виступ на «Євробаченні-2021». Пісня «SHUM» гурту «Go_A» зайняла друге місце в чарті 50 Viral Spotify в США і стала першою україномовною піснею у світовому чарті Billboard. До того туди потрапляли лише пісні українських музикантів, виконані іноземними мовами, — зазначають на сайті міськради. — Також для вінничан співатиме український музикант, автор пісень та саунд-продюсер Артем Пивоваров. А у заключній частині концерту до Дня міста містян вітатиме гурт «Бумбокс». Який був переможцем національної професійної музичної премії YUNA у номінації «Найкращий гурт» у 2013 році та у номінації «За особливі досягнення в музиці» в 2019-му.    

Безкоштовний проїзд та перекриті вулиці

До речі громадський транспорт 11 вересня перевозитиме людей безкоштовно і за графіком вихідного дня.

Тим часом вулиці Соборна, Верещагіна та Артинова будуть перекриті. Коли та на скільки — у матеріалі.

Спробуй Вінницю на смак

Фестиваль «Vinnytsia Food Fest» триватиме впродовж трьох днів, з 10 по 12 вересня. Проходитиме він на майдані «Водограй». На заході представлять продукцію понад 30 виробників. Задовольнити свої смаки зможе кожен, адже вибір страв буде великий.

Загалом на фестивалі можна буде спробувати подільські равлики, рибні делікатеси та морепродукти, серед яких барабуля, цаца, мідії, рапани, лангустини, будуть й коктейлі з устрицями, а у винному дворику буде представлено більше 40 видів вин. Також будуть представлені різні види м’яса: свинина, баранина, телятина, мармурова яловичина. А ще тут можна буде скуштувати горіхи з різними смаками (близько 50 видів) та півсотні кукурудзяних чипсів.

— Традиційні українські страви будуть представлені на галицькій кухні. Також на фестивалі буде й грузинська кухня,— зазначають у міськраді. — Окремим сегментом будуть представлені солодощі, торти, тістечка та кенді бари. Також будуть бельгійські вафлі з різними начинками та фруктами, сіннабони, грисині, східні солодощі. Будуть й десерти для поціновувачів здорового харчування.  Діятиме на фестивалі й street market, де свої роботи представлять майстри із хенд-мейд виробів. 

Спробуй Вінницю на смак. На День міста пройде фестиваль вуличної їжі

Виставка дріфтових авто та парад пілотів

Парад пілотів пройде до Дня міста. Також на вінничан чекає виставка дріфтових авто.

Долучайтеся до цього дійства. Дивіться на афіші, що та коли пройде.

Опитування про місто

Опитування мешканців Вінниці проходитиме до 27 вересня онлайн та офлайн

— У рамках підготовки до розробки нової маркетингової стратегії у вересні проходить опитування особливостей сприйняття Вінниці її мешканцями, яке допоможе зрозуміти, наскільки містяни люблять своє місто, готові розповідати про нього людям з інших регіонів та працювати над його туристичною привабливістю, — зазначають у повідомленні. — Запитання стосуються визначних місць та особистостей, улюблених локацій для відпочинку, туристичного та бізнес-потенціалу, а також впізнаваності бренду Вінниці та її продуктів.

Деталі ТУТ.

До Дня міста організовують опитування. Про що питатимуть вінничан?

Перший плавучий герб міста

11 вересня у «Вінницькій реберні» проведуть експеримент та спробують створити перший плавучий герб з лілій, що ростуть у річковому саду.

— Якщо бажаєте стати учасником цього дійства, чекаємо у нас 11.09 об 11 годині, — кажуть організатори. — А якщо не маєте змоги завітати, то для вас ми проведемо он-лайн трансляцію в нашому інстаграм. Нам дуууже цікаво чи вдасться наш експеримент, а вам?

Квест із подарунками

«Вінницякартсервіс» підготував цікавий квест із подарунками. Як долучитися:

  • 11 вересня прийти на святкування Дня міста. Підійти до локації «Вінницякартсервіс» біля Сьомого апеляційного адміністративного суду (колишній «Савой»), або до будь-якої нашої точки на 5 святкових локаціях — дізнатися правила та розпочати квест
  • Знайти усі 5 точок із нашими працівниками (орієнтиром слугуватимуть банери із написом «Муніципальна картка вінничанина») та отримати підказку (чек із частиною речення)
  • Скласти речення з 5 слів — підійти до головної локації «Вінницякартсервіс» та отримати приз!

Зроби фото з найбільшим гербом

На вулиці Соборній 11 вересня розташують найбільший вишитий герб міста, його розмір 4 на 6 метрів.

Вишивали символ міста стрічками за технологією болгарського хрестика. Складатиметься герб з 12 частин.

До речі, цього дня на Ліверпулі діятиме ще три фотозони: «Вінниця — місто-магніт»,  «Абстракція» та «Багатогранність України» через призму поколінь.

Фестиваль спорту

Комітет по фізичній культурі та спорту підготував для гостей Дня міста вражаючий фестиваль спорту «Сила міст-9».

Вихованці спортивних шкіл продемонструють виступи з художньої гімнастики, спортивної акробатики та черлідингу. А також відбудеться товариська зустріч Вінниця — Збірна України з  тхеквондо та Турнір з сили удару.  Усе це очікуйте 11 вересня у центрі міста.

На маршрут вийде ретро тролейбус

На День міста 11 вересня буде курсувати ретро-тролейбус ЗиУ-5. він вийде на маршруті №4.

Розклад руху тролейбуса:

  • Лугова: 7.58, 9.46, 12.02, 13.54;
  • Вишенька: 8.52, 11.08, 13.00, 14.48 в депо.

 

Читайте також:

«Швидка» vs мотоцикл. Яка розв’язка конфліктного ДТП на Шимка

Порядок у День міста підтримуватиме понад 300 поліцейських

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Соцкий Кирилл

    Бред полный!!!!!
  • Валентина Головина

    Лучше на массовки их не ходить. Не даром во всех городах день города в один день 11 сентября.
  • Вячеслав Онищук

    Ура
  • Sasha Sinelnikv

    Как можно праздновать того чего нет - мерия варварски уничтожила когда то прекрасный, зелёный и уютный город - а сейчас каменные джунгли мафов, трц, жк и парковки, не город а ужас.

    Sasha Sinelnikv reply Sasha Sinelnikv

    Наталія Цепла-Гуренко Не нужно говорить что мне делать и я не скажу куда тебе идти.

    Наталія Цепла-Гуренко reply Sasha Sinelnikv

    Sasha Sinelnikv а я і насолоджуюсь)) а ви тікайте, як Вам тут як в помийці)

    Sasha Sinelnikv reply Sasha Sinelnikv

    Наталія Цепла-Гуренко Мрак, удачи тебе, наслаждайся помойкой.

    Наталія Цепла-Гуренко reply Sasha Sinelnikv

    Sasha Sinelnikv з приводу,, приезжая,,  і ,, сЭла,, ви дуже помиляєтесь! Я НАРОДИЛАСЬ і все своє життя живу  в своєму улюбленому місті.Дуже люблю свою Вінницю і дуже пишаюсь своїм містом!!!! А Вас,, шановний,, попросила б добирати слова і не вішати ярлики на приїжджих і людей з села, бо вони в першу чергу теж люди! НЕ ПЛЮЙТЕ В КРИНИЦЮ, З ЯКОЇ П'ЄТЕ ВОДУ!!!

    Sasha Sinelnikv reply Sasha Sinelnikv

    То что Вы не знаете каким был город раньше только одно объяснение - Вы приезжая из сЭла.

    Наталія Цепла-Гуренко reply Sasha Sinelnikv

    Sasha Sinelnikv Ви серйозно??????Зараз в нас просто чудове, чисте та красиве місто!) Але кожному звичайно не догодиш...

keyboard_arrow_up