«Швидка» vs мотоцикл. Яка розв’язка конфліктного ДТП на Шимка

«Швидка» vs мотоцикл. Яка розв’язка конфліктного ДТП на Шимка
  • Ввечері 8 вересня у мережу почали викладати фото та відео з вулиці Максима Шимка, де зіткнулися карета швидкої та мотоцикл.
  • Вирішити швидко автопригоду не змогли ні водії, ні поліція. Оформляли подію до пізньої ночі.
  • Хто порушив правила та на кого склали інспектори протокол? Розповідаємо у матеріалі.

Інформація про аварію на вулиці Максима Шимка надійшла в редакцію 20minut.ua близько 19.00 8 вересня. За словами очевидців ДТП за участю мотоцикла та машини швидкої допомоги, байкер врізався у швидку під час руху головною дорогою, а водій швидкої виїжджав з провулка.

Про це ми писали у матеріалі: Аварія на Максима Шимка: байкер врізався в машину швидкої допомоги. Там ви також знайдете фото та відео з місця події.

Відео дня
v class="video-block">

Дану ДТП нам першими прокоментували у відділі комунікацій поліції Вінницької області. Зазначили, що аварія без потерпілих і її оформленням займається патрульна.

У патрульній поліції Вінницької області ввечері 8 вересня нам зазначили: на місці працює слідчий та патрульні. Більше інформації не було.

Вночі 9 вересня у групі «Дорожний контроль Вінниця» з’явилося повідомлення про розшук свідків аварії та говориться про те, що інспектори хочуть зробити винним водія «швидкої».

«Звертаюсь, до всіх водіїв які бачили дане ДТП по вулиці Максима Шимка приблизно о 18 год 10 хв. Не будьте байдужі, зверніться будь-ласка в приват і надайте свої пояснення, адже це дуже важливо. Патрульна поліція, чому ви так ненавидите швидку допомогу? (Завтра поясню і додам відео інциденту). В нас знову ситуація, де роблять швидку винною, хоча все інакше… патрульні надіялися, що іншого ракурсу відео немає, чи просто не хотіли дістати всі докази....», — йшлося у повідомленні ДКВ.

Ми зв'язалися з очільником ДКВ Володимиром Затайдухом та запитали, що він мав на увазі.

Володимир розповів, що порушили правила обоє водіїв. Але там був один нюанс, який видно на відео, що дістали активісти. 

«Обоє водіїв, як швидкої, так і мотоцикла, говорили про вантажівку, яка також була на місці події, — розповів Затайдух для 20minut.ua. — На відео зі швидкої цю машину видно не було, а от з відео з торгового центру — видно. Вантажівка зупинилася та почала пропускати швидку, у цей момент мотоцикліст пішов обганяти її — сталося зіткнення двоколісного з каретою швидкої».

Затайдух зазначає, що мотоцикліст мав би зупинитися на перехресті, але він цього не зробив. Швидка їхала з проблисковими маячками, але без сирени, що теж є порушенням.

У результаті протоколи отримали обоє водіїв.

«Оформили ДТП без потерпілих. Протоколи за статтею 124 КУпАП (за вчинення ДТП) патрульні склали на обох водіїв: на водія швидкої і на водія мотоцикла», — прокоментували аварію на Шимка у Патрульній поліції.

 

Читайте також:

На «зебрі» по Коцюбинського легковик збив трьох 17-річних студенток. Нові деталі ДТП

В одному і тому ж місці. На Хмельницькому шосе вчора сталося дві ДТП

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ruslan Fawkes

    На скорых просто уже разслабились,как короли дорог
  • Читач88

    Нефиг на байках гонять.... Скорая с маячками - надо было пропускать и всё...

    MotoWolf reply Читач88

    На месте байка могла быть и легковушка и непонятны действия грузовика - он начал тормозить, то ли для поворота то ли для пропуска (кого пропускать, если на главное едешь?),но из-за ограниченной им видимости без сирены скорой, узнать, что её пропускают никак нельзя.
  • Вадим Шевчук

    вот правильно. нефиг ездить без сирен и думать что все можно. молодци копы.

keyboard_arrow_up