Не знаєте, що подарувати близьким на Новий рік? Зібрали ТОП-5 книг від вінницьких авторів

Не знаєте, що подарувати близьким на Новий рік? Зібрали ТОП-5 книг від вінницьких авторів
  • Якщо ви ще не підготували подарунки під ялинку для своїх рідних чи друзів, то вже час про це подумати. Новий рік близько, а книга — це зачасто хороший варіант для презенту. 
  • Зробили для вас добірку з книжок від вінницьких письменників та письменниць.

«Орден мовчальниць»
(Катерина Калитко)

Почнімо з поезії. Це нова збірка письменницькі з Вінниці Катерини Калитко, яка містить у собі 80 віршів. У ній авторка описує усілякі жіночі досвіди різних поколінь та з (не) різними негараздами. 

Ось як описує свою збірку авторка: «”Орден мовчальниць” – найбезшкірніша моя книжка. У ній багато межового досвіду, який часто відлякує. Але поезія не мусить бути зручною, не мусить бути прилизаною, кучерявою, гарненькою, не мусить комфортизувати, надаватися до декламації, не мусить взагалі нічого, крім як бути чесною». 

Відео дня

«ТІЛО™»
(Вікторія Гранецька)

Якщо ж ви знаєте, що той, кому ви збираєтеся дарувати подарунок, любить антиутопію та фентезі — це влучний вибір. Цьогоріч цей роман перевидали, прихильники цієї книги у мережі хвалять нове оформлення з ілюстраціями. 

У книзі розповідається про світ у недалекому майбутньому, а саме 2033 рік. Це суміш фентезі, горору та наукової фантастики. 

Світ роману виглядає так: корпорації керують світом і можуть дати вам вічне життя в усіляких тілах, але яким чином у вас забиратимуть душу?

«На сьомому небі»
(Наталка Доляк)

Є у нашій добірці й книги для тих, хто полюбляє детективи. У книжці йдеться про  загадкові вбивства на вінницькому телеканалі. Головна героїня історії — Зоя Кирпач, вже знайома читачам за романом «Шикарне життя у Вупперталі». 

— Ця книжка цікава для вінничан, зокрема через те, що головна героїня опиняється у нашому рідному місті. Крім того, частина героїв — прототипи, тих людей з якими я працювала на місцевому телебаченні. У цьому романі я брала конкретних вінничан і думала, як ця людина може вчинити у вигаданій мною ситуації. У цій книзі є навіть описані реальні ситуації та діалоги, — розповідала нам в інтерв'ю авторка. 

«Вінницька абетка»
(Сергій Татчин)

Як розповідали нам у книгарні, «Вінницька абетка», то, по суті, артбук. Книжка передає настрій осінньої Вінниці, коли й писалися тексти, які у ній помістилися. Під кожну літеру є однакові за розмірами вірші. Разом вони складаються в певну цілісну картину. І ми фактично маємо першу поетичну книжку, яка репрезентує Вінницю, у тому числі, і для гостей. Тобто вона може стати своєрідним сувеніром на згадку про настрій міста, зроблений поетом.

«Збірка казок про мушельки і не лише»
(Дар'я Паламарчук)

Остання книга у нашій добірці від вінницької авторки, яка пише казки для діток. Персонажі її книг — це не звичні більшості принцеси чи котики, а мушельки, пташечки або жабенята. Авторка власноруч аквареллю ілюструє свої збірки казок. 

— Казки я пишу не лише для дітей, але й для того, аби самим батькам було цікаво їх читати. Щоб вони не засинали над книгою і щоб дітям було цікавіше їх слухати, а не бу-бу-бу — аби скоріше збутися дітей, — розповідала нашому журналісту Дар'я Паламарчук. — У цих казках насправді закладено багато різних сенсів. 

Читайте також:

Що подарувати близькій людині на прийдешні свята? Ідеї від вінничан та вінничанок

Проблема — вирішення: Як можна захистити мову, якщо карати порушників поки нічим?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up