Що подарувати близькій людині на прийдешні свята? Ідеї від вінничан та вінничанок

Що подарувати близькій людині на прийдешні свята? Ідеї від вінничан та вінничанок
  • За якихось кілька днів вже святкуватимемо День святого Миколая. А потім не встигнемо отямитися, як настане католицьке Різдво, Новий рік і православне Різдво. 
  • Якщо ви ще не визначилися, що будете дарувати на ці свята рідним та близьким, наша добірка може стати вам у пригоді. 

Попросили людей різних професій поділитися ідеями подарунків на прийдешні свята. 

Обмежень перед ними ніяких не ставили. Тому серед порад ви знайдете пивний мерч, адвент-календарі, косметику, книги, підписки на стрімінгові сервіси та багато іншого. 

Якщо й ви маєте цікаві ідеї подарунків, можете також ділитися ними у коментарях. 

Відео дня

Олександр Конопелько
(співзасновник пивного бару «Пропаганда»)

— Для прихильників пива, у Миколая завжди знайдеться набір «пляшка хорошого пива та келих», хороша тематична книга, або мерч улюбленої пивоварні. Якщо людина поводилася чемно, то може бути набір базових стилів, з 6-8 пляшок. А якщо поведінка була геть відмінною, то завжди є домашні пивоварні. Після такого подарунка, пиво пити будуть уже всі. Включно з Миколаєм. Ну і не варто забувати, що неслухи отримують під подушку пляшку «живого».

Роман Крижанівський
(письменник, видавець у видавництві «ТУТ»)

— Чудовими подарунками стануть книжки й мальописи (комікси) з нашого видавництва. Оплатити їх можна й бонусною тисячею гривень за вакцинацію. Як на сайті, так і в книгарнях «ТУТ». Раджу придбати «Книголюбчиків», «Котофеєвих» та «Вієчку».

Катерина Ботвинник
(співзасновниця проєкту «Боже, вільна школа»)

— Завжди чудово заходять їстівні подарунки. Причому немає сенсу обмежуватися лише солодощами. Можна подумати, а що з того, що пакують у гарні баночки, ви можете класно приготувати? Якщо це буде паштет, солений крем-сир та яблучне повидло — то й прекрасно. Важливо передбачити класне пакування. 

Якщо, наприклад, це домашня пастила: не полінуйтеся сходити до спеціалізованого магазину кондитерського пакування та придбати коробочку з прозорим віконечком. Якщо це баночки: можна обв'язати кришки пакувальним папером та стрічкою. Це може бути набір у подарунковій коробці або кошику, наприклад, зимова тема: набір для приготування глінтвейну (спеції, вино, фрукти) або какао з маршмелоу (какао, зефірки, молоко в тетрапаку, затишна чашечка).

Архімандрит Софроній (Чуприна)
(священнослужитель ПЦУ)

— Зимовий період має декілька свят на які вже традиційно ми даруємо найближчим людям подарунки. Цим самим ми прагнемо підкреслити свою любов і турботу про цих людей. Так, як ці свята здебільшого релігійні, то і подарунки, в першу чергу, повинні мати релігійний підтекст. Це може бути гарна релігійна література, для діток є чимало яскравих, сучасних книжок, які розповідають про життя Спасителя та Святих. 

У сувенірних крамничках можна підібрати гарний подаруночок, до прикладу, статуетки Святого сімейства або «вертепу», які стануть гарною деталлю святкового інтер'єру. Для любителів солоденького гарним подарунком буде пряник з імбиром та корицею, прикрашений глазурованими малюнками або написами. Так, як свята припадають на зимовий період підкреслити свої теплі почуття до людини можна подарувавши якісний заварний чай або каву. 

Якщо ми знаємо, що наш ближній мріє про якусь конкретну річ, то можна зробити приємно і подарувати саме цю річ, якщо вона, звісно, вписується в рамки нашого бюджету. Адже різдвяні подарунки мають на меті не здивувати людину своєю вартістю, а лише підкреслити нашу до неї любов і турботу, підняти настрій, змусити посміхнутися та нагадати про головний подарунок, який отримало все людством з пришестям у світ Ісуса Христа, а саме можливість спасіння душі й вічного життя. 

Костянтин Ревуцький
(фотограф)

— На мою думку, кращим подарунком є емоції. По-перше, потрібно попрацювати над тим, щоб у людини з’явився святковий настрій. У цьому допоможе прибирання дому, прощання з непотрібними речами і, звісно, прикрашання ялинки. По-друге, продумати місце та деталі святкування. З подарунків пораджу сертифікат на подорож та гарні парфуми на згадку.

Ірина Береза
(лікарка, поетеса)

— На питання «Що подарувати?» я маю чітку і вірну для кожного відповідь: подаруйте емоції. 

«Люди забудуть, що ви казали.
Люди забудуть, що ви робили.
Люди не забудуть одне.
Що вони відчували завдяки вам». (с)

І, повірте, не стільки важливо, який саме це буде дарунок — книга, гаджет, прикраса, модна одежа — головне, якщо ви побачили світло посмішки та захоплення в очах, це саме той подарунок. Маленька підказка. Подаруйте «розрив шаблону»: пригоду, подорож, квест.

Тетяна Плахотнюк
(речниця патрульної поліції Вінницької області)

— Я обожнюю дарувати подарунки близьким. Для мене справжня насолода — спостерігати за тим, як люди їх розпаковують і які емоції проявляють під час цього. Взагалі у виборі подарунка все має бути індивідуально, варто враховувати смаки та захоплення того, кому даруєте. 

Якщо хочете виділитись оригінальністю, спробуйте власноруч зробити так званий новорічно-прогностичний календар. Я такий робила і вийшло дуже класно. Сенс у тому, щоб оформити такий собі 3D-календар, де на кожен день місяця з 19 до 31 грудня буде запаковане передбачення і маленький подарунок. Це можуть бути якісь дрібнички, наприклад, цукерка, іграшка на ялинку і тощо, але вони мають підкреслювати, що ви досить добре знаєте того, кому даруєте. Повірте, це дуже приємно.

Вікторія Селезньова
(журналістка)

— Я прагматична у цьому сенсі. Найкращим подарунком вважаю гроші. Але цьогоріч замовила у свого персонального Діда Мороза (чоловіка) художню реставрацію зубів. А, взагалі, логічно було б відштовхуватися від вподобань та хобі людини, аби презент був персоналізованим і потрібним. Як варіант — ненароком поцікавитися про бажання того, кому плануєте дарувати. А для тих, хто шукає більш оригінальні ідеї для подарунків, можу порадити сайт One Deal — там купа класних ідей, які 100% зайдуть на ура.

Вікторія Подолянчук
(викладачка центру розвитку «Шахіна»)

— За що люди люблять новорічні свята? Мені здається, що за відчуття дива та бажання змінити своє та життя рідних на краще, виконати їх мрії. Подаруйте улюблені парфуми, набір косметики або посуду, паркер, ремінь. 

Для енергійних людей чудово підійде сертифікат в спортзал, на йогу, танці. Можете замовити коханій людині автопортрет, книжку, скетч-карту світу або України та разом подорожувати, заповнюючи мапу новими місцями та враженнями. Можна одразу ж почати зробити неочікувану подорож. 

А ще можна власноруч зв‘язати або продекорувати одяг, придбати предмети інтер’єру. Головне робити подарунок з любов‘ю та відштовхуватись від потреб людини.

Олександр Царевський
(організатор велоподій, представник Nextbike у Вінниці)

— Подарунки для мене завжди річ складна, тим паче на Миколая і Новий рік — бо тут в першу чергу йдеться про емоції, які мають бути позитивними й довготривалими. Другий критерій — коли людина з якихось причин не наважується то собі взяти, але то має їй зайти. Третій критерій бюджет — особливо в наші часи, і коли ти хоча б не в ТОП-100 українського «Форбс». 

Ось які варіанти виходять у підсумку:

Діана Подолянчук
(засновниця центру розвитку «Шахіна»)

— Якщо людина любить подорожувати, можна купити їй квитки до Львова. Любить читати — подаруйте сертифікат в книгарню. А для когось кращий подарунок — квіти. Є прекрасні служби доставки квітів та м’яких іграшок.

Якщо ми знаємо, що в людини нема протипоказань до вживання солодощів, сміливо даруємо шоколадки, кіндер-сюрпризи та мандаринки. Головне ж не подарунок, а щира турбота, увага і, звісно, обійми.

Олександр Федоришен
(т.в.о. директора Музею Вінниці)

— Гадаю, найкращий подарунок до свят — нова книга відомого історика та публічного інтелектуала Ярослава Грицака «Подолати минуле: глобальна історія України». У ній автор, аналізуючи минуле, намагається відповісти на важливе питання: яким може бути майбутнє України.

Читайте також:

У Вінниці запрацює новорічне «Зимове містечко». Дату відкриття перенесли

Новорічне святкування у Вінниці розпочинається вже 10 грудня. Програма

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up