Не знаєте, чим зайняти дитину влітку? З цим вам може допомогти новий безплатний проєкт вінничан

Не знаєте, чим зайняти дитину влітку? З цим вам може допомогти новий безплатний проєкт вінничан
Фото: Боже, вільна школа
  • Освітні активістки «Боже, вільної школи» запускають у Вінниці проєкт, завдяки якому сотні дітей з нашого та інших міст матимуть змогу безоплатно відвідувати різноманітні майстер-класи та гуртки. Розповідаємо про це детально. 

Проєкт називається «ВінОК». Його ідейні натхненниці обіцяють, що кожна дитина отримає теплий контакт з небайдужими дорослими, а також матиме опору в часи непевності. І додають: «Якщо кожне заняття відвідає 10-15 діточок, то в наш ВінОк вплететься 800-1200 діток на місяць».

Якщо ви хочете більше дізнатися про організаторів, прочитайте наші попередні публікації про «Боже, вільну школу»:

Співорганізаторка проєкту «ВінОК» Катерина Ботвинник розповідає, що чимало вінничан та переселенців стикнулися з проблемою нестачі цікавого дозвілля в їхніх дітей. Особливо відчутним питання стало після закінчення навчального року. Тоді, каже Катерина, вона з іншими активістками та волонтерками «Боже, вільної школи» вигадали проєкту та почали шукати партнерів, які могли б фінансово підтримати різноманітні позашкільні заняття.

Відео дня

— У рамках нашого проєкту діти не будуть отримувати академічні знання. Натомість вони матимуть можливість займатися різноманітними активностями у психологічно комфортних для них умовах, — продовжує Катерина Ботвинник. — До прикладу, навчатимуться грати у теніс, малювати, танцювати, співати, познайомляться з керамікою, ткацтвом, миловарінням тощо.

Наразі на співпрацю в рамках проєкту «ВінОК» погодилося понад десять майстрів різного профілю. З часом їхня кількість лише зростатиме. Усі вони один або кілька разів на тиждень проводитимуть двогодинні майстер-класи на різних локаціях міста. Кожне таке заняття буде логічно завершеним і не залежатиме від інших. Тому нічого страшного не станеться, якщо, дитина пропустила попередні майстер-класи.

Планується, що в кожній групі буде по 10-15 дітей. Вони ділитимуться на різні вікові категорії: 6-9 та 10-15 років. На дошкільнят та дітей старшого віку «ВінОК» поки не розрахований.

Усі заняття будуть безоплатними. Дитина матиме можливість піти на будь-який майстер-клас або гурток необмежену кількість разів. Для цього потрібно буде лише попередньо ознайомитися з розкладом занять та заповнити реєстраційну форму. 

Приклад розкладу занять

Презентація проєкту відбуватиметься в суботу, 18 червня з 12.00 до 14.00 біля Вежі (Європейська площа). Майстри проведуть ознайомчі заняття для всіх охочих дітей. Організатори розкажуть батькам про формат зустрічей та дадуть відповідь на всі їхні питання. 

— Наш проєкт триватиме мінімум десять місяців, тому якщо у когось не виходить доєднатися до нього зараз, це можна буде зробити пізніше, — пояснює Катерина Ботвинник. — Тривалість занять дві години. Це час, який батьки можуть витратити на власні справи, наприклад, сходити до перукарні або поїхати та купити щось. Якщо ні, то батьки зможуть долучитися до чогось корисного, скажімо, плетіння маскувальних сіток. Згодом, можливо, вийде організувати якесь дозвілля й для батьків. 

Проєкт розпочинається найближчого понеділка, 20 червня завдяки підтримці ГО «Смартосвіта», ГО «Загартовані Серця», БФ LifeStyle Camper.

Актуальний розклад занять можна знайти на сторінці «ВінОК» на Фейсбуці, або за телефоном: (093)487-73-53

Заняття проходитимуть лише в локаціях, що мають укриття. Під час повітряної тривоги, майстри з дітьми переходитимуть у них.

Читайте також:

«У нас духовка не вимикається з початку війни». У Гайсині роблять енергетичні батончики для ЗСУ

Велосипед, самокат, таксі: на чому швидше та дешевше пересуватися Вінницею?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Елена Руденко

    Чудова ідея для діток і для батьків, які зможуть щось корисне зробити для себе ( наприклад, зачіску) та для суспільства ( маскувальну сітку))
  • Оля Кузьменко

    Було б краще якби гуртки для дошкільнят зробили 3+

keyboard_arrow_up