Куди подіти дітей влітку? Якщо є канікули, але немає моря

Куди подіти дітей влітку? Якщо є канікули, але немає моря
  • Зазвичай літо найулюбленіша пора року для дітей. Це пора канікул, виїздів на природу з наметами, на відпочинок до річки чи на море.
  • Цього літа все не так, але незважаючи на війну, нашій малечі необхідне дитинство з літніми радостями та розвагами.

Хоча літо вже посередині, можливостей для відпочинку вистачить на всіх. Зокрема, весь липень насичений дитячими активностями, але для початку звернемо увагу на дозвілля діточок, які вимушено переїхали до Вінниці.

Департамент маркетингу міста та туризму підготував цілу програму, де малеча зможе поплавати на SUP-дошках і байдарках, відвідати мотузковий парк і навіть вилізти зі спорядженням на скелю Каспіча.

Також у липні продовжать серію кулінарних майстер-класів, що вже мають велику популярність серед дітей. Активності проходитимуть щотижня, а участь у них буде безкоштовною.

Відео дня

Щосереди (6, 13, 20 і 27 липня):

Можна буде покататися на SUP — дошках і байдарках. Академія Активного Відпочинку та «River Club Vin» організовують таку можливість для внутрішньо переміщених осіб, щоби покращити їхнє фізичне та моральне здоров’я. Таким чином діти зможуть одночасно відпочити й активно провести час, милуючись Вінницею з води.

По четвергах (7, 14, 21 і 28 червня):

Будуть відбуватися майстер-класи зі скелелазіння. Це один із тих видів спорту й активного відпочинку, у процесі якого задіюються всі групи м’язів. До того ж воно сприяє формуванню не тільки витривалості, а і впевненості в собі і власних силах. Із собою потрібно мати змінне спортивне взуття і 50 грн для оренди спорядження.

Щоп’ятниці (8, 15, 22 і 29 липня):

Малеча може проїхатися на велосипеді між деревами, покататися влітку на санчатах, пролетіти на канатах на висоті 10 метрів, подолати десятки цікавих і оригінальних перешкод — усе це можна буде в мотузковому парку від ТОВ «АКТИВНА КРАЇНА», що розташований у Вишенському парку.
Кожен з учасників зможе пройти дві траси і випробувати сили на різних рівнях складності. Обмежень за віком немає.

По суботах (9, 16, 23 і 30 липня):

Олена Павлова та ресторан «NUMO» проводитимуть уроки кулінарної майстерності. Для дітей віком 6-14 років.
Кількість місць на активності обмежена (від 6 учасників на скелелазінні до 15 на кулінарних майстер-класах), тож стежте впродовж липня за анонсами на фб сторінці, щоби встигнути зареєструватися.

«ВінОК» для новеньких вінничан

У Вінниці працює благодійний проект безкоштовних занять для дітей — «ВінОК». Це творчі та спортивні заняття для вінничан та дітей, які приїхали в місто через війну, віком від 6 до 15 років. Ці заняття допоможуть дітям не лише корисно й цікаво провести час, але й дадуть можливість безпечно спілкуватися з однолітками та дорослими в психологічно комфортній атмосфері, що сприятиме їхній соціалізації та психологічній стабільності в час війни. Окрім того, батьки матимуть вільний час, який зможуть витратити на роботу чи відпочинок, займатися волонтерством або ж знайти нових друзів та підтримку серед однодумців.

Заняття безкоштовні, але необхідна реєстрація. Усі активності проходять у різних локаціях міста (повний перелік можна побачити під час заповнення реєстраційної форми). Розклад занять оновлюється щотижня. Стежити за оновленнями можна на Facebook-сторінці.  Кожне заняття є логічно завершеним майстер-класом. Можна обрати один гурток чи декілька, відвідувати різні заняття регулярно чи по один раз — на вибір дитини. «ВінОК» — спільний проект FreeDom: Боже, вільна школа та ГО «Смарт Освіта», який здійснюється за фінансової підтримки ChildFund Deutschland (Дитячий фонд Німеччини) та БФ «LifeStyle Camper».

Для маленьких театралів

Вінницький музично-драматичний театр ім.Садовського запрошує дітей на перегляд вистави «Аліса в країні чудес». Вистава створена за мотивами однойменної казки Льюїса Керрола. Це буде справжня музично-фантастична подорож з улюбленими казковими героями. Повний несподіванок і сюрпризів чарівний світ.
Маленькі глядачі й самі можуть стати частиною цього чарівного дійства. Улюбленим героєм всієї малечі стане безсумнівно неймовірний рожево-волохатий Чеширський Кіт. Веселощів буде додавати запальний Капелюшник. Червова Королева вразить манерами та нестримним бажанням відтяти всім голови.

Розумна та розважлива Аліса допоможе дітям зрозуміти як цікаво читати книжки і вигадувати. Увесь цей барвистий оберемок карт та казкових героїв, вир сенсів та містифікацій завершиться яскраво та повчально. Дорослим, як і дітям, нагадають про те, як цікаво мріяти і подорожувати уявними світами і завжди вірити в дива. Тож, мерщій разом до Країни Чудес.

  • Вартість квитків на вистави:80–120 грн

Довідки за телефонами: 67–09–07, (068) 587 70 55, (067) 537 41 72, (067) 430 69 46

Для маленьких кіноманів

У всіх кінотеатрах міста, а малюки можуть переглянути мультиплікаційні пригоди маленької панди в фільмі «Я — Панда», а також пригоди маленьких жовтеньких симпатяг у фільмі «Посіпаки. Становлення лиходія».

Всіх запрошують кінотеатри міста:

  • SmartCinema (вул. Миколи Оводова, 51. Тел. (096)00035050),
  • Кінотеатр «Родина» (вул. Миколи Оводова, 47. Тел. (068)6704069)
  • Кінотеатр «Cinema Citi» (Мегамолл, вул. 600-річчя, 17Е, тел. 0800308111)

Екскурсії від вінницьких гідес

У липні у Вінниці відбудеться півтора десятка екскурсій і турів від «Офісу туризму Вінниці» та місцевих гідес. Більшість активностей відбудеться в місті, частина — з виїздом в область. Ці екскурсії припадуть до смаку й дорослим, і дітям. Тематика — найрізноманітніша, тож кожен знайде щось для себе.

Розклад екскурсій:

  • 7 липня — «Космічна мандрівка» (для дітей), гідеса Людмила Очеретна.
  • 8 липня — «Шляхетна Вінниця. Матриця. Початок», гідеса Оксана Роздорожнюк.
  • 8 липня — «Вінницькі Садки», гідеса Катерина Ружило.
  • 9 липня — «Західні фрески східного храму», гідеса Анастасія Стовпець.
  • 9 липня — «Космічна мандрівка» (для дітей), гідеса Людмила Очеретна.
  • 10 липня — «Вінницький дзен», гідеса Анастасія Стовпець.
  • 14 липня — «Космічна мандрівка» (для дітей), гідеса Людмила Очеретна.
  • 15 липня — «Музей природи та людської пам’яті», гідеса Тетяна Рибак.
  • 16 липня — «Шляхетна Вінниччина. Матриця. Перезавантаження» (область), гідеса Оксана Роздорожнюк.
  • 23 липня — «Шляхетна Вінниччина. Матриця. Відродження» (область), гідеса Оксана Роздорожнюк.
  • 23 липня — «Вінницькі Садки», гідеса Катерина Ружило.
  • 24 липня — «Вінницький дзен», гідеса Анастасія Стовпець.
  • 28 липня — «Космічна мандрівка» (для дітей), гідеса Людмила Очеретна.
  • 30 липня — «Сімейна активна», гідеса Оксана Роздорожнюк.

Матчбол у Вінниці

Тенісний центр Матчбол у Вінниці запрошує дорослих та дітей на великий теніс!
Адреса: Парк Вишенський, вул. Андрія Первозванного 1.

Графік роботи:

  • щодня із 7.00 до 21.00

Для вас у Тенісному клубі:

  • Два грунтові професійні поля.
  • Оренда корту та інвентарю,
  • Тренування для дорослих дітей,

Турніри вихідного дня та інші спортивні розваги

Телефон для довідок: (067) 265 05 08

Розваги в Дитячій планеті

«Дитяча планета» — це парк безмежних дитячих розваг та святкування дитячих днів народження! «Дитяча планета» працює щодня з 11.00 до 18.00. На території розважального комплексу є такі атракціони: Гірка з лазанкою, Скеледром, Гойдалки, Батутна арена, Зона з кульками (Величезний басейн із кульками), Лабіринт, Тарзанка, Лазертаг. Тут постійно проводять цікаві розвиваючі майстер-класи, екскурсії та свята. Тут можна влаштувати грандіозний день народження та просто провести гарнийдень із друзями.

Вхід:

  • для діток -130 грн у будні,
  • 160 грн у вихідні;
  • для дорослих — 1 грн
  • Додатково оплачується страхування здоров’я — 10 грн.

Найближче укриття — цокольний поверх ТЦ Плаза Парк Вінниця / Plaza Park Vinnytsia.
Наша адреса: вул. Келецька 121.

Забави в «Країні Мрій»

Вир позитивних емоцій та приємних вражень, для вас підготували 3500 квадратних метрів розваг: сучасні атракціони, інтерактиви, тематичні зони розваг, містечко професій, лазертаг, тюбінг, батути, лабіринт, басейни з кульками, в’язане містечко, новітній атракціон «Вулкан». Окремо — територія розваг для найменших гостей.

У закладі функціонує сімейний ресторан із дитячим та банкетним меню. «Країна Мрій» організовує найкрутіші дитячі дні народження та інші свята під ключ на будь-який смак та бюджет.
Розклад роботи дитячого розважального центру Країна Мрій:

  • Понеділок — неділя з 10.00 до 19.00

Безкоштовні розваги центру Країна Мрій:

  • Дітям учасників війни (зсу, мвс, тро)
  • Дорослим
  • Імениннику в день народження
  • Дітям до 1,5 року
  • Кожній третій дитині з багатодітної сім‘ї при повній оплаті за двох дітей.
  • Дітям з інвалідністю при пред’явленні підтверджуючих документів: свідоцтв та посвідчень, місця проживання в паспорті.

А також із Пн — Пт 10.00 — 12.00 безкоштовний вхід для дітей переселенців, при пред’явленні підтверджуючих документів: свідоцтв та посвідчень, місця проживання в паспорті

Чекаємо вас за адресою: ТРЦ S)Mall, Проспект Юності, 18. Тел. (098)0869995

Сімейний відпочинок у Парку Динозаврів

Парк Динозаврів у Вінниці розташований на території «Подільського зоопарку». Але вартість відвідин парку буде окремий від ціни за вхід до самого зоопрарку й оплачуватиметься окремо. Цих роботизованих динозаврів до нашого зоопарку привезли із Китаю. Вони рухаються та видають різні реалістичні звуки, а деякі з них сягають майже 10 метрів у довжину. Вони схожі на фігури, які є в «Парку Живих динозаврів у Буковелі».

У парку на вас чекають 30 динозаврів реальних розмірів: анкілозавр, трицератопс, тиранозавр, еораптор, слон, та ще десяток справжніх велетнів-динозаврів, які рухатимуться та видаватимуть різні реалістичні звуки.

Вартість квитків у Вінницький парк Динозаврів:

  • до 3 років безкоштовно
  • від 3 до 12 років — 100 грн
  • якщо є квиток у Подільський зоопарк, вартість — 70 грн.
  • від 12 і дорослі -150 грн, якщо є квиток до зоопарку, то вартість — 100 грн
  • Для дітей із багатодітних родин діє знижка 50 %.

Безкоштовне відвідування Динопарку:

  • для дітей з інвалідністю та супроводжуючого,
  • дітей-іменинників,
  • дітей, віком до 3-х років,
  • дітей-сиріт та дітей-учасників АТО (потрібно пред’явити документи з підтверджуючими даними).

Наразі парк Динозаврів у Вінниці працює, а 100 % прибутку вирішено перераховувати на потреби ЗСУ Тож, не проґавте нагоди підтримати захисників, а разом із цим прокататися верхи на реальному динозаврі та побачити тварин Льодовикового періоду.

  • Парк працює з 9.00 до 19.00

Розташовується парк у «Подільському зоопарку», вул. Сергія Зулінського 9. Тел. (099)2645623

Цікаве дозвілля в Подільському зоопарку

Подільський зоопарк у Вінниці — це не просто місце, де можна подивитись на тварин та птахів різних видів, а і приємно провести час, адже тут на території є й дитячі ігрові майданчики, зелені куточки, тут сучасна інфраструктура, з відтворенням фрагментів природного середовища, у якому мешкають звірі та птахи. А також всю територію прикрашають скульптурні зображення, які чудово вписуються у світлини відвідувачів.

У Подільському зоопарку мешкає понад 220 тварин, усіх не перелічити: ягуар Джекі й тигриця Ліза, ведмеді бурі та гімалайські, мавпи, дикобрази, вовки й лисиці, зубри, верблюди, зебра, антилопи, олені благородні і плямисті, а ще різновиди птахів: пелікани, орли, беркути, білоголові сипи, фазани, страуси, павичі, цесарки, рідкісні породи голубів, качки мандаринки, лебеді білі та чорні.

Адреса Подільського зоопарку у Вінниці: вул. Сергія Зулінського, 9.

Графік роботи зоопарку:

  • з 9.00 до 19.00, без вихідних.

Вартість квитків:

  • для дорослих — 100 грн,
  • для школярів та студентів (за наявності учнівського та студентського квитка) — 50 грн,
  • для дітей від 3 до 6 років — 20 грн,
  • для дітей до 3 років — вхід безкоштовний.

Телефони для довідок: (0432)61–92–55; (097)4048919.

Музей моделей транспорту у Вінниці

У самому центрі міста (вул. Соборна, 64) працює унікальний музей моделей транспорту, який налічує близько 5037 експонатів. Аналогів музею немає ні в Україні, ні в Європі. У музеї ви зможете побачити такі моделі транспорту: автомобілі, літаки, танки, кораблі, мотоцикли, трамваї, тролейбуси, автобуси, потяги, військовий автотранспорт, справжні двигуни. Колекція музею постійно поповнюється. Приходьте всією родиною побачити цю красу наживо.

Час роботи музею:

  • з 12.00 до 19.00, без вихідних.

Вартість квитків:

  • для дітей — 20 гривень,
  • для дорослих — 40 грн,
  • діткам до 7 років — безкоштовно.

Виставка хижих комах — Інстинкт хижака

Уперше у Вінниці відбувається єдина виставка хижих комах в Україні. Тут зібрані найрізноманітніші хижі комахи та павуки. Виставка «Інстинкт хижака» пропонує вам побачити цих небезпечних хижаків, дізнатися більше про них і, можливо, зробити для себе багато відкриттів та побороти власні страхи.

На виставці можна побачити екзотичних комах, які не зустрінеш у наших краях. Серед них є павуки з дуже високим вмістом токсинів у складі отрути. Наприклад, король бабуїн є найотруйнішим павуком колекції. Також на виставці є — клопи, паличники, сколопендри, скорпіони та ін. Виставка відбувається в ТРЦ s)mall, (пр-т Юності, 18)

  • Виставка працює до 17 липня.

Графік роботи: щодня з 10.00 до 19.00.

Вартість квитків:

  • для дорослих — 60 грн
  • для дітей — 40 грн
  • Діти до 3-х років безкоштовно.

Телефони для довідок: (063)7912215, (096)7726569.


Читайте також: 

Базам відпочинку наказали облаштувати укриття. Чи є бомбосховища у заміських комплексах?

Відчути Вінницю. Гідеса назвала п'ятірку місць, які першим ділом треба відвідати у місті

Поза основною роботою та волонтерством: як дорослі можуть активно провести час у Вінниці

Екскурсії у Вінниці та по області. Що пропонують та які ціни?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up