Базам відпочинку наказали облаштувати укриття. Чи є бомбосховища у заміських комплексах?

Базам відпочинку наказали облаштувати укриття. Чи є бомбосховища у заміських комплексах?
База відпочинку «Батерфляй» обіцяє безпечний відпочинок. На території закладу знаходиться бомбосховище
  • Дізналися, чи є укриття в заміських закладах відпочинку та як там люди реагують на тривогу.
  • Завдяки сайту top20.ua визначили, які бази відпочинку нині користуються найбільшою популярністю.

Перебуваючи в умовній безпеці, ми намагаємося повернутись до нормального життя або того, що було нормальним до 24 лютого. Поспішаємо купити вино до визначеного воєнним станом часу, маринуємо м'ясо для шашликів, купуємо купальники, шукаємо заміські комплекси з басейнами, де хочемо провести вікенд.

Бази відпочинку під Вінницею відновили свою роботу, навіть відкрилися нові. Після подій в ніч на 1 липня у Сергіївці, коли рашисти розбомбили дві бази відпочинку, ми вирішили дізнатися — а чи можемо бути ми в безпеці, коли пролунала тривога, а ми засмагаємо біля басейну? Запитали в адміністраторів комплексів, чи є укриття в наших заміських закладах відпочинку.

Укриття в підвалах

Для того, щоб була можливість відкрити бази відпочинку, необхідно виключити небезпеку для життя відпочиваючих. А це можливе лише після перемоги над ворогом —  документи приблизно з таким змістом отримали від військових адміністрацій власники комплексів. Проте, відновлювати економіку потрібно, тому дозвіл на відновлення роботи баз відпочинку влада дала, але за умови: облаштувати укриття для відпочиваючих.

Відео дня

Ми зателефонували в улюблені місця відпочинку вінничан і дізналися, чи є у них бомбосховища. Обрали ті комплекси, де є басейни і будиночки для відпочинку. Адміністрація бази «Comarovo» повідомила, що укриття в них немає і навіть сигналу сирени в селі (Комарово) не чути. 

— Бомбосховища не маємо, оскільки відсутня можливість викопати таке укриття, в ньому могли сховатися чотириста відпочиваючих, — повідомили в «Ланах». — У нас поруч ліс є і рови навколо присутні, так що сховатися у випадку небезпеки є де.

У «Кльовому місці» укриття облаштували в підвальному приміщенні закладу, яке знаходиться під двоповерховою будівлею. Так само і в комплексі «На Яру».

— Бомбосховища, як такого у нас немає, — сказала адміністратор закладу у Стадниці. — Укриття ми облаштували в підвалі. 

Люди нікуди не тікають

На базі відпочинку «Батерфляй» сказали, що бомбосховище мають, адже на початку війни тут був облаштований табір для переселенців. Відпочиваючих повідомляють про повітряну тривогу і інформують, де знаходиться укриття. Проте люди, за словами адміністратора, під час сирен не ховаються, оскільки приїздять відпочити від війни.

За словами самих відпочиваючих заміських комплексів, під час сирен ніхто з басейнів не вистрибує, в укриття не поспішає. Всі далі купаються, засмагають, п'ють коктейлі, про бомбосховища не думають. Вінничани переконані — заклади знаходяться за містом, поодаль від стратегічних об'єктів, тому й страху бомбардувань не має.

ТОП заміських комплексів

Літо в самому розпалі. Вінничани, які знаходяться в умовній безпеці, від липневої спеки ховаються в лісі і біля водойм. Та, найчастіше для відпочинку вони обирають заміські бази, де можна орендувати будиночок, покупатися в басейні.

За допомогою сайту top20.ua можна дізнатися, які комплекси є найулюбленішими у вінничан.

Враховуючи кількість пошукових запитів користувачів за травень-червень сформувався ось такий ТОП-10 баз відпочинку:

А за ознакою «найвищий рейтинг» top20.ua відфільтровує ось ці заклади:

  1. «Пекельний чан», база відпочинку. Відтепер, для того, щоб відчути релакс у чані, непотрібно їхати в Карпати. «Пекельний чан» — відпочинок для маленьких та великих компаній, справжній релакс для будь-якого віку. 
  2. База відпочинку «Тропіканка», що розкинулась недалеко від Вінниці. Тут є усі вдалі складові для хорошого релаксу, в тому числі будиночки на воді.
  3. За межами міста Вінниці, у напрямку Тиврівського шосе розташована заміська база відпочинку «Кльове місце». Сюди манить відпочиваючих дивовижна природа, озеро та вражаючий комплекс, де можна із задоволенням провести дозвілля.
  4. «Butterfly», заміський комплекс. Розташований в 20-ти км.від Вінниці. Комплекс повністю облаштований для комфортного відпочинку далеко від міської метушні. Є п'ять басейнів, лазня, спа-центр.
  5. Заміський клуб сімейного відпочинку «Comarovo» розташований за 14 кілометрів від Вінниці. тут є будиночки в лісі і басейни під відкритим небом — все що потрібно в літні дні для повного релаксу.
     

Читайте також:

«Повертаємо їм радість до життя». У Вінниці відкрили оздоровчі табори для дітей переселенців

Літні табори з укриттям та для переселенців. Де малеча може відпочити влітку на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тыдыш

    ну дати вказівку розуму багато не потрібно.

    цікаво а ті бомбосховища які роздані під комерцію держава та тергромада  вже повернула у свою власність та відремонтувала?
  • Читач18

    Цікавий огляд на тему бомбосховищ. https://www.youtube.com/watch?v=fHElIcxUuOs Бомбосховище. Види захисних споруд. Як зробити своїми руками. Вартість бункера.

  • Читач38

    А на привокзальному базарі де укриття??? Або хоча б достатня кількість евакуаційних виходів з привокзального-1 (на привокзальному-2 вони більш-менш є)

keyboard_arrow_up