Джазові зірки України Денніс Аду та Павло Ільницький 8 січня з особливим концертом у Вінниці

Джазові зірки України Денніс Аду та Павло Ільницький 8 січня з особливим концертом у Вінниці
  • «Різдвяний джаз при свічках» — ексклюзивна концертна програма, яка у понеділок вперше прозвучить у Вінниці.
  • 8 січня о 19.00 у театрі ім. Садовського у виконанні майстрів-віртуозів джазу оживуть культові пісні Френка Сінатри, Перрі Комо, Бінга Кросбі та інших легендарних співаків, чиї новорічно-різдвяні хіти супроводжують свята в усьому світі.

Різдвяні джазові концерти до пандемії і початку повномасштабної війни у Вінниці були традицією. І от нарешті її поновить унікальний концерт «Різдвяний джаз при свічках», який у понеділок вразить всіх меломанів.

Розкішний джаз, світові хіти і не просто віртуози, а — одні з найкращих джазменів України, чиї імена добре відомі за кордоном.

Цей концерт, обіцяють організатори, запалить джазовим драйвом, іскристим гумором та світлими емоціями всіх.

Відео дня

Окремою родзинкою концерту стане атмосфера. Фантастично-гарна і яскрава! Серця глядачів заворожить сяйво сотні свічок, розміщених на сцені, і, звісно, гра та спів зірок українського джазу.

Почуємо найвідомішого джазового трубача України Денніса Аду

Героями концерту будуть The Impressions Jazz Quintet — музиканти популярного джазового квінтету із самобутньою, яскравою творчістю.

Заснований 4 роки тому, The Impressions Jazz Quintet об’єднав найкращих джазових музикантів України: співака Павла Ільницького, трубача Денніса Аду, контрабасиста Миколу Кістеньова, піаніста Олександра Малишева та барабанщика Ярослава Бориса.

Разом у складі свого квінтету джазмени випустили два альбоми «Two Sides Of Every Story» і «Christmas», дали сотні аншлагових концертів, а також провели окремий тур містами Польщі на підтримку ЗСУ.

Творчий шлях кожного музиканта The Impressions Jazz Quintet захоплює і вражає.

Зокрема, Денніс Аду — один із найяскравіших джаз-лідерів країни і найвідоміший джазовий трубач України.

Історія успіху Денніса Аду схожа на пригодницький роман, після прочитання якого вас ще довго переслідуватиме спрага насолоди життям. Те ж саме відбувається і коли слухаєш його музику та гру.

Денніс Аду народився у Гані (Африка), а коли йому було 2 роки, родина переїхала в Україну. Оскільки мати була вимушена постійно працювати, а батько залишився у Африці, Денніс Аду зростав у інтернаті, де і почав відвідувати гурток духових інструментів. І не просто відвідувати, а у буквальному сенсі жити музикою!

З 9 років він грав у джазових оркестрах під керівництвом авторитетних диригентів. Знамениті фестивалі України, Франції та Австрії, майстер-класи всесвітньовідомого американського трубача Джона Феддіса, вступ на джазовий факультет столичного інституту імені Глієра — кар’єра Денніса Аду розвивалася шаленими темпами.

Ще коли вчився на останньому курсі вишу, Денніс Аду став викладачем Київського інституту ім. Глієра. Нині він очолює джазовий оркестр, має власний квартет і квінтет, грає із зірками українського шоу-бізу, зокрема, брав участь у проєктах «Океану Ельзи», Злати Огнєвіч та багато співпрацює із всесвітньовідомими джазменами: Ku-Umba Frank Lacy, Gregory Porter, Curtis Fuller, Jim Rotondi, Roy and Ofer Assaf, Steve Slagle, Javon Jackson, Larry Willis, Quincy Davis, Dana Hall, Wayne Escoffery Jimmy Bosch, Seamus Blake.

За контрабасом «чаклуватиме»  Микола Кістеньов, який працює з Pianoбой

Не менше своєю віртуозною грою здивує відомий український джазовий контрабасист Микола Кістеньов.

Цього яскравого музиканта вінницькі меломани добре знають. У Вінницю Микола Кістеньов приїжджав із багатьма незабутніми концертами, а також вже чимало років грає разом із нашим знаменитим земляком — «Pianoбоєм» Дмитром Шуровим.

Микола Кістеньов після закінчення Київської консерваторії ім. Чайковського певний час жив та навчався у Сербії, де працював з найвідомішими музикантами країни. Нині живе у Києві і грає з такими відомими виконавцями, як Urban Gypsy та Karl Frierson (De Phazz).

За барабанами та перкусією вінничани побачать Ярослава Бориса — одного із найперспективніших барабанщиків України, який неодноразово співпрацював з такими зірковими виконавицями, як Гайтана, Ірина Білик, Марта Адамчук, ROXOLANA та багатьма іншими.

А за клавішними «чаклуватиме» один із найбільш віртуозних та творчих джазових піаністів України, неперевершений маестро, співавтор аранжувань таких відомих композицій як «Blue Skies», «Cry Me a River» та інших Олександр Малишев.  За свою кар’єру музикант встиг пограти з лідируючими джазменами і поп-виконавцями України і найближчого зарубіжжя. Останнім часом співпрацює з Деннісом Аду, BITLO, Impressions, Nymph, IONI sound, є регулярним учасником Jazz Kolo, а також дає сольні концерти.

Соліста називають «українським Френком Сінатрою»

Співатиме на «Різдвяному джазовому концерті при свічках» у Вінниці надзвичайний Павло Ільницький. Його оксамитовий тембр настільки вражаюче нагадує легендарного Френка Сінатру, що всі, хто чув голос Павла Ільницького, одностайні: «Він — просто реінкварнація Френка Сінатри!»

Великобританія, Німеччина, Україна — свій вроджений дар Павло Ільницький відточував у престижних освітніх закладах, навчався у Neville's Cross Primary School, Nelson Mandela State International School і Львівському національному університеті ім. І. Франка.

Екстерном закінчив музичну школу по класу гітари, флейти та фортепіано і брав участь у багатьох музичних фестивалях у Болгарії, Іспанії, Польщі й Україні.

Як співак Павло Ільницький співпрацює з відомими музичними колективами, зокрема, є солістом оркестрів «LeoBand» та «Big Silesian Band» (Катовіце, Польща), фронтменом проєкту «Paulman» і VESOLOVSKY PROJECT.

Також Павло Ільницький успішно працює як актор і театрознавець у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса, адже завжди відкритий до пошуку свого мистецького «я» через різні творчі форми та жанри.

Почуємо «Magic Moments», «Let it snow» та інші безсмертні хіти

У Вінниці джазмени The Impressions Jazz Quintet виконають «Have yourself a Merry Little Christmas», «Magic Moments», «Let it snow», «Santa Claus Is Coming To Town», «It's The Most Wonderful Time Of The Year» та інші культові хіти, які вже багато років супроводжують Різдво в усьому світі.

— Публіка обожнює і завжди дуже чекає джазові різдвяні концерти. Ми об’їздили майже всю Україну і всі просто у захваті! Людям бракує такої музики. Вони мають колядки, мають пісні поп-стилю, рок-стилю, різні концерти, прекрасні гурти виступають, а от свінгової, джазової музики просто бракує. Зараз саме час цю музику в Україні підіймати і співати. Нам випала честь і можливість таку музику виконувати! — відзначає співак Павло Ільницький.

Приходьте у понеділок, 8 січня, о 19.00 у театр ім. Садовського на концерт «Різдвяний джаз при свічках».

Найкраща музика від найкращих джазових музикантів у цей день лунатиме для вас.

Останні квитки на концерт, де от-от буде аншлаг, можна придбати на сайті afisha.vn.ua та у всіх касах міста.

Читайте також:

«Щедрик» і «Алілуя» на честь ЗСУ! Вінницький театр ім. Садовського вразив «Різдвяним концертом»

Зірки Цирку дю Солей, рок-легенди, джаз та різдвяні сюрпризи від «Піккардійців» і НАОНІ! ТОП концертів зими у Вінниці

Зірка «Довбуша» Олексій Гнатковський: «Краще буду їсти «Мівіну», ніж грати у російських серіалах»

Нова важлива дата для театру Садовського. Дізнались цікаві подробиці у директора Івана Педорука

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alina Brailovska

    🙌💘🎀

keyboard_arrow_up