«Щедрик» і «Алілуя» на честь ЗСУ! Вінницький театр ім. Садовського вразив «Різдвяним концертом»

«Щедрик» і «Алілуя» на честь ЗСУ! Вінницький театр ім. Садовського вразив «Різдвяним концертом»
  • Величезні розкішні канделябри у холі, ялинка, янголи і свічки на сцені, солісти й музиканти оркестру у білосніжних шатах і як ніколи прекрасні білетерки театру, що зустрічають глядачів у особливому святковому вбранні.
  • На прем’єрі «Різдвяного концерту» театр ім. Садовського здивував фантастичною атмосферою! А кожна композиція неабияк зворушила глядачів.
  • Нові покази «Різдвяного концерту» не пропустіть 5 та 13 січня.

Санта-Клаус зі зламаною ніжкою, хіт «Hallelujah» з присвятою нашій Україні і воїнам-захисникам та маленька глядачка з дзеркально-чистим поглядом, яка своїми крихітними рученятами так трепетно і зворушливо торкається сцени…

Прем’єра «Різдвяного концерту» Вінницького театру ім. Садовського — це суцільна краса довкола і ті глибокі видимі-невидимі символи й підтексти, які проймають до мурашок.

Розповідаємо, чим здивував «Різдвяний концерт, який вперше до новорічно-різдвяних свят підготували садовці і режисерка-постановниця Ольга Буга.

Відео дня

Незвичну прем’єру вінницькі глядачі вітали оваціями, стоячи! А всі, хто ще не бачив унікальний концерт, мають нагоду пережити незабутні враження вже цього тижня. Нові покази «Різдвяного концерту» пройдуть у п’ятницю, 5 січня, а також 13 січня о 18.00 у театрі ім. Садовського.

Фантастична атмосфера і музична феєрія

Найперша родзинка і новинка прем’єри — сама атмосфера. Таким прекрасним Вінницький театр імені Садовського глядачі ще не бачили! Починаючи із входу у фоє, наповнюєшся атмосферою свята. На кожному кроці — цікаві продумані деталі, що надихають і заряджають світлом та позитивом. А як тільки підіймається завіса, захоплює музична феєрія.

«Різдвяний концерт» складається із двох відділень і 19 чудово поєднаних у єдиній програмі всесвітньовідомих різдвяних хітів усіх часів: від пісень Френка Сінатри, Енді Вільямса та Мераї Кері до музики Мендельсона і українського генія Миколи Леонтовича.

«Hark! The herald angel sing», «Silent night», «It’s the most wonderful time of the year», «All I want for Christmas is you» — кожна композиція — перевірений часом шедевр, який у виконанні солістів та оркестру Вінницького театру ім. Садовського на чолі з диригенткою Оленою Близнюк набуває нових неповторних фарб.

У сольних і спільних номерах переплітаються голоси яскравих солістів: одного з найкращих тенорів України Володимира Холкіна, Ольги Буги, Анастасії Бобрівської, Володимира Білозора, Йосипа Машталяра, Світлани Басовської та Марії Левченко.

А окремим святковим настроєм і цікавими фактами у перервах між піснями тішать Санта-Клаус — актор Роман Хегай-Семенов та кумедний Ельф — актор Андрій Побережний.

Всі і все разом — краса, від якої не відвести погляду!

— А звідки це ці чудові артисти до нас приїхали? — перепитували деякі глядачі.

Для багатьох було відкриття, що всі артисти — наші, вінницькі, якими можемо і насправді маємо по праву пишатися.

Хіт «Hallelujah» українською присвятили захисникам

Власне, для того, щоб у час війни подарувати вінничанам свято-розраду й підкреслити, що Вінницький театр ім. Садовського є саме музично-драматичним, і виникла ідея «Різдвяного концерту».

— Різдво — одне з найпрекрасніших свят, тож дуже хотілося, аби навіть у наші буремні часи глядачі відчули цей дух Різдва. Щоб попри війну, яка пронизує все, що нас оточує, вінничани мали можливість трішечки відволікатися, підзарядитись і з новими силами далі продовжувати вірити й допомагати нашій країні і захисникам йти до Перемогу, — ділиться авторка ідеї та режисерка-постановниця Ольга Буга. — У нашому театрі маємо дуже талановитих вокалістів і прекрасний оркестр, тож були певні, що і такий проєкт зможемо втілити.

Овації, якими на «Різдвяному концерті» зустрічали садовців глядачі, тому найкраще підтвердження. Прем’єра вразила, стала одним із найбільших сюрпризів цього театрального сезону і водночас — черговим доказом, наскільки потужною є наша українська культура.

Попри любов до іноземних різдвяних хітів, саме українську частину концерту, де звучали прониклива україномовна версія хіта «Алілуя», безмежно гарні колядки  «Тешуть теслі», «Небо і земля», «Маланка», «Колядниця» і легендарний «Щедрик» — вінничани вітали найбурхливішими оплесками.

— «Різдвяний концерт» розпочинається і завершується «Щедриком», адже попри легкість і різдвяний дух програми, для мене було окремо важливо показати й донести до глядача, що наша українська музика й культура — це не просто невід’ємна, а — насправді надзвичайно вагома частина світової культури, — відзначає Ольга Буга. — І за відгуками глядачів та колег, я вкотре зрозуміла, що Сінатра й інші світові хіти — це добре, але саме наш український дух, наша українська душа відгукуються значно більше. Адже є своїм, рідним. Подвійно приємно, що діти, які були на концерті, із захватом все слухали і сприймали,тому маємо надію, що ми і всі наступні покоління будемо цінувати, берегти і дуже трепетно ставитись до нашої української культури.

Одним із найзворушливіших моментів «Різдвяного концерту» стало виконання хіта «Hallelujah» українською із присвятою нашій незламній Україні та всім захисникам і захисницям. Слова пісні: «Ти покараєш злих царів за сльози наших матерів… Країна наша розцвіте! Я знаю, ти бажаєш це!» — віддзеркалювались у серці кожного, тож чимало глядачів зізнавались, що саме у цю мить не могли стримати сліз і навіть пережили катарсис.

— Це були надзвичайно сильні миті. Коли я побачила ліхтарики і як після цієї пісні вся зала встала, дійсно клубок у горлі стояв. У мене був подібний момент, коли співала «Свободу» у ролі Жанна д’Арк у рок-опері «Біла ворона» і одного разу просто вибив текст, коли я випадково зустрілася очима з чоловіком, який стояв і плакав… З тих пір взагалі не дивлюся людям в очі зі сцени. І здавалося, що після такого під час виконання «Алілуя» знайду в собі сили все заспівати без додаткових хвилювань. Але коли бачиш таку щиру реакцію і емоції, дуже важко стриматись, — ділиться Ольга Буга. — Крім усіх солістів, я щиро дякую нашому чудовому оркестру і диригентці Олені Близнюк, хормейстерці Оксані Марчук, балетмейстерці Діані Калакай, автору аранжувань та обробки для оркестру Василю Дідуку, а також концертмейстерці і авторці хорових обробок Маргариті Дворницькій, завдяки якій, до речі, вперше за 20 років у нашому театрі фортепіано звучало разом з оркестром. Це люди, без яких цей концерт не відбувся би.

Приходьте насолодитися легендарними хітами, винятковою святковою атмосферою і пережити найсильніші емоції на «Різдвяному концерті» 5 та 13 січня о 18.00 у театрі ім. Садовського.

Квитки на концерт 5 січня доступні за цим посиланням, квитки на концерт 13 січня можна придбати тут, а також у касі театру.

Фото Віктора Кравченка.

Читайте також:

Зірка «Довбуша» Олексій Гнатковський: «Краще буду їсти «Мівіну», ніж грати у російських серіалах»

Зірки Цирку дю Солей, рок-легенди, джаз та різдвяні сюрпризи від «Піккардійців» і НАОНІ! ТОП концертів зими у Вінниці

Нова важлива дата для театру Садовського. Дізнались цікаві подробиці у директора Івана Педорука

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач33

    БРАВІССІМО!!!

keyboard_arrow_up