Джаз і циркова акробатика на OPERAFEST: дітей чекає мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна»

Джаз і циркова акробатика на OPERAFEST: дітей чекає мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна»
  • Цей яскравий мюзикл є традиційним бродвейським варіантом, тож глядачам варто готуватися до дійсно неймовірних емоцій!
  • Окрім захоплюючого сюжету, будуть класичні американські мелодії у чудовому джазовому аранжуванні, запальні танці і навіть циркові номери з акробатикою!
  • Вхід – вільний для усіх!

Поринути у світ пригод і вигадок, мрій та справжньої дружби діти із батьками зможуть у середу на ІІІ міжнародному оперному open air фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2019.

Під відкритим небом парку Палацу Потоцьких 5 червня о 17.00 Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва представить свій надзвичайно красивий і яскравий мюзикл для дітей «Пригоди Гекльберрі Фінна».

Вистава поставлена за одним з найкращих творів Марка Твена, яким вже понад 100 років захоплюються кілька поколінь молоді по всьому світу.

Відео дня

Сам Ернест Хемінгуей говорив про те, що американська література вийшла з книжки «Пригоди Гекльберрі Фінна». А авторитетний журнал Ньюзвік нагородив цей твір місцем серед сотні найкращих книг усіх часів. 

«Пригоди Гекльберрі Фінна» - це продовження неординарної історії з життя Тома Сойєра. Захоплюючий мюзикл про те, як можна мріяти, хотіти, ризикувати, діяти на максимумі своєї фантазії і можливостей.

– Коли шукали новий дитячий мюзикл, донька композиторів Оксана Колодуб згадала про цю виставу, – розповідає у своїх інтерв’ю режисер-постановник Віталій Пальчиков. – Сумніву в її успіху не було, бо всі діти з великою цікавістю читають пригоди, описані Марком Твеном. Перш за все, вистава – про дружбу та любов до ближнього, про те, що у будь-яких складних ситуаціях не можна втрачати віри в добро, любов, справедливість. 

Постановники  присвятили виставу 180-річчю від дня народження автора літературної першооснови  Марка  Твена  і 85-річному ювілею творців музики  –  відомих  українських композиторів Жанни і Левка Колодубів.

Робота над виставою тривала близько року. Творці вистави дещо осучаснили лібрето, крім того, мюзикл уперше поставили українською мовою.

Музичний матеріал залишився майже незмінним. Це класичні американські мелодії у прекрасному джазовому аранжуванні, що гарно запам’ятовуються і є справжніми хітами. Тут гармонійно поєднуються пісні, пластичне вирішення, розмовні сцени. А балетмейстер Сергій Кон поставив ще й циркові номери з акробатикою.

- Ми піднімаємо вічну і глобальну тему – прагнення до свободи. Звісно, ми намагалися максимально наблизити мюзикл до сучасності. Лібрето було написане 1971 року, тому ми його трохи змінили, осучаснили, зробили мову більш цікавою і зрозумілою для нинішнього покоління дітей, - зазначає у своїх інтерв’ю режисер Віталій Пальчиков.

Мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна» одразу полюбився глядачам, а роботу театру високо оцінили й автори-композитори – народні артисти України Жанна та Левко Колодуби.

- Я не був присутній на репетиціях. Прийшов на прем’єру і побачив те, що вийшло. У мене та моєї співавторки немає жодних зауважень. Вважаю це свідченням високого професіоналізму театру й зокрема групи постановників, яка абсолютно правильно прочитала твір і втілила на сцені нашу партитуру, – зазначив пан Левко.

- Коли писали мюзикл, ми опиралися на блюзи, спірічуел, які є найхарактернішими для тих часів, - продовжила пані Жанна. - Нову постановку сприйняла по свіжому, вона вийшла гарною. Останні роки я більше пишу оркестрову музику для сольних інструментів, а мій чоловік – симфонічну. Досі викладаю в консерваторії і дуже люблю нашу молодь. 

Під час перегляду глядачі будуть вражені чудовими декораціями-трансформерами у дусі сьогодення, добротними  костюмами, атмосферним музичним супроводом, професійною грою найкращих акторів, балету, хору та симфонічного оркестру театру і, звісно - самим сюжетом.

- Мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна» дає змогу дітям по-новому сприймати шедеври зарубіжної літератури. Сподіваємося, що школярам після вистави захочеться прочитати безсмертний роман Марка Твена, а дорослій аудиторії – перечитати його. І, мабуть, це головне. Вистава переконає, що за будь-яких життєвих ситуацій потрібно залишатися добрим, чуйним і зберігати почуття справедливості, - зазначають творці вистави.

Сповнений жартів, справжнього ризику і дружби, мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна» у сучасній інтерпретації представить історію хлопчика, якому доводилося бродяжити, поневірятися по добрих людях, переховуючись від переслідувань батька, і визволяти з небезпеки свого приятеля – темношкірого Джима. Мандруючи річкою Міссісіпі з головними героями у пошуках кращого життя, ви потрапите до світу їх захоплюючих пригод та вигадок.

- Твір «Пригоди Гекльберрі Фінна» знайомить нас з неповторним світом дитинства: яскравим, зворушливим і водночас вразливим. Хочеться згадати слава відомого письменника Юрія Олеші, який зауважив, що Марк Твен присвятив свій геній службі людині, зміцненню її віри в себе, допомозі тому, щоб душа людини розвивалася в бік справедливості, добра і краси. Сюжет вистави стрімко розвивається і сповнений надзвичайних пригод, дотепних жартів і наспівних мелодій, які швидко запам’ятовуються та доступні дітям, - зазначає  режисер Віталій Пальчиков.

Диригент-постановник вистави – лауреат міжнародного конкурсу Сергій Голубничий.

У головних ролях: лауреати міжнародний конкурсів Дмитро Фощанка (Гекльберрі Фінн), Олександр Харламов (Джим), Євгеній Шептекіта (Джексон), Дар’я Литовченко (Герцог) й Аліна Дрозд (Тітонька Саллі), Микола Ільченко (Старий Фінн), Павло Денисенко (Король) та Олеся Біласюк (ведуча).

Не пропустіть «Пригоди Гекльберрі Фінна» та всі інші неймовірні постановки ІІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019 до 9 червня під відкритим небом у парку тульчинського Палацу Потоцьких!

Вхід – вільний для усіх!

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up