Історія «мажорки» і «Авіатор» – режисер. Чим здивує перший день OPERAFEST TULCHYN?

Історія «мажорки» і «Авіатор» – режисер. Чим здивує перший день OPERAFEST TULCHYN?
  • У вівторок, 4 червня, о 17.00 стартує ІІІ міжнародний оперний open air фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2019.
  • Весь день буде присвячено дитячим постановкам, а найпершою глядачі побачать казкову оперу «Король Дроздобород», яку поставив фронтмен популярного гурту «Авіатор» Дмитро Тодорюк.
  • Всім глядачам особливо рекомендуємо звернути увагу на дивовижні костюми: кожна деталь – від чобіток до візерунків на шляпці – зроблена вручну!

Хоч Дмитро Тодорюк відомий широкому загалу перш за все, як музикант, вже 9 років у якості режисера він ставить неймовірні вистави у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

На рахунку співака-режисера дві перемоги найпрестижнішої театральної премії України «Київська Пектораль», вистава «Розстріляне Відродження» (2019), присвячена п’ятій річниці подій на Майдані, перша в Україні ситком-опера «Бастьєн і Бастьєнна» на музику Моцарта з власним українським перекладом лібрето, концерт-вистава «Я – Романтика!», містерії сучасності «Повертайся живим», постановка «Симфонічної абетки» - першої програми освітнього циклу «Музичні класики для дітей та їхніх батьків» та багато інших дивовижно гарних і глибоких вистав, які одразу скоряють серця глядачів.

- У цьому театрі я вже з 2010 року. У 2009 році закінчив консерваторію, як музичний режисер, і у 2010-му тут ставив виставу «Перси Тіресія», яка у підсумку одержала «Київську пектораль», як «Краща музична вистава року». Це була опера французького композитора опери Франсіса Пуленка. Після цього я постійно тут ставлю вистави для дітей і дорослих. Тому у цій роботі нічого дивного. Я люблю цей театр, люблю людей, які у ньому працюють, - зізнається у своїх інтерв’ю музикант.

Відео дня

Його постановка казкової опери для дітей «Король Дроздобород», яка 4 червня о 17.00 відкриє OPERAFEST TULCHYN-2019, стане справжнім «уроком доброти і позитиву».

Глядачі побачать знамениту казку братів Грімм з новими сучасними акцентами, будуть насолоджуватися неймовірною музикою видатного українського композитора Юрія Шевченка у виконанні харизматичних співаків-акторів, хору та симфонічного оркестру, і неодмінно з  першого погляду закохаються у надзвичайні костюми!

Видовищна казкова опера у стилі постмодернізму, наче коштовна прикраса, створювалась завдяки кропіткій праці великої сценічної родини. Основа сценографії – декорації у вигляді трикутних тиларіїв, що у поєднанні склали цілісне полотно казкової країни.

Окремий акцент – фантазійні костюми та яскраві образи артистів. Кожна деталь – від чобіток до візерунків на шляпці – зроблена вручну!

Дмитро Тодорюк зізнається: в душі, як і більшість дорослих, він і сам - трошки дитина, тому чудово розуміє юних глядачів.

А щоби підказати малюкам, як важливо відрізняти головне від другорядного, він і звернувся до сюжету веселої повчальної казки, у якій норовлива донька короля, відмовляючи всім нареченим і ображаючи їх, врешті, всупереч її волі була видана батьком за жебрака.

- Примхлива й розпещена Королівна  сучасною мовою – це «мажорка», яка у своєму житті сама нічого не зробила, - звертає увагу режисер. - І є паралельні реальності. Є хлопець, який також досить успішний і заможний, але який знає ціну праці.

Композитор опери Юрій Шевченко, який надав сучасного звучання  класичному оперному жанру і навіть включив до партитури реп, у свою чергу відзначає:

- Центральний адресат моєї опери – це маленькі глядачі - від 5 років і вище. Але, я сподіваюся, що і дорослі у цій історії знайдуть щось цікаве для себе. Тому що це історія про вічне кохання! Як з капризної принцеси кохання робить чарівну й люблячу дівчину!

Видовищна і феєрично-театральна вистава «Король Дроздобород» дійсно настільки захоплює неповторним сценічним драйвом, буйними барвами декорацій і фантазійних костюмів, що дарує незабутні емоції не лише дітям, а і їхнім батькам. Наприкінці всі традиційно із задоволенням наспівувують «Дроздобород» і «Чудасія», перебуваючи під враженням справжньої казки – веселої, дотепної і дуже доброї.

- Хор тут - один з головних дійових осіб на сцені, - відзначає хормейстер-постановник, головний хормейстер Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва Анжела Масленнікова. - Ви побачите, що хор майже весь час під час дії на сцені. Ми – придворні. І у нас мізансценічні, важливі, стратегічні завдання від постановників. Дуже багато співаємо у цій опері!

Враження відомих

Напередодні показу вистави на OPERAFEST TULCHYN-2019 пропонуємо враження відомих і знаменитих, які вже цю казку бачили.

Тіна Кароль, співачка:

- Вистава «Король Дроздобород» вийшла актуальною, сучасною. Видно, що акторський склад провів бездоганну працю з величезною самовіддачею. Вітаю українське мистецтво, що у нас є прем’єри! Що ми можемо! Що ми показуємо дітям, що у нас є український театр! Емоції не тільки у мене чудові, тож усім рекомендую прийти, приєднатися і підтримати своє!

Геннадій Попенко, ведучий, актор:

- Все те, що відбувається у цій виставі, є дуже показовим і дуже крутим. Молодий, цікавий, розкручений режисер, який взявся за дитячу виставу. Йому це цікаво! Клас! Вже один плюс!

Потім як ти бачиш, як Сергій Голубничий диригує , коли ти бачиш оце натхнення… Воно ж нікуди не дівається, а передається людям, які навколо!

Іноді ти відволікаєшся від того, що відбувається на сцені, саме на нього, тому що настільки натхненно він це робить! Це зачаровує реально! Це дає ще один плюс до загального результату.

Декорації мінімалістичні, не обтяжують, дуже трансформовані.

А ті костюми, які зроблені – дуже круті! Ці величезні головні убори, уся ця пишність, яка є при дворі! Вони все дуже класно показують і є сучасними!

Кіра Мазур, співачка:

- Зрозуміло, що казка відома. Її всі бачили, всі знають. Але тут інтерпретація, вкраплення чогось сучасного сполучене з  оперою і з крутими сучасними артистами. Подібні речі, які зараз відбуваються, мені дуже сильно імпонують. Це круто! Круто, що у дітей є можливість зараз це дивитися! Тому що колись у мене не було.

Не пропустіть «Король Дроздобород» та всі інші неймовірні постановки ІІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019 з 4 по 9 червня під відкритим небом у парку тульчинського Палацу Потоцьких!

Вхід – вільний для усіх!

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up