«Зірка Інтернету» разом з товаришем побили чоловіка

«Зірка Інтернету» разом з товаришем побили чоловіка
Колишній даішник, який торік у Гайсині нагрубив водієві, відзначився знову – разом з майором Державтоінспекції побив головного бухгалтера управління магістральних газопроводів «Укртрансгаз». Принаймні так стверджує сам постраждалий. Історія про цей скандал облетіла весь інтернет.

Після сюжету в Інтернеті із зображенням даішника, котрий намагається відібрати мобільний у водія і погрожує запхати мобілку в одне місце, доблесного вартового порядку звільнили з Державтоінспекції. Напарник у званні майора, з яким зупиняли авто, продовжує нести службу. Вони дотепер підтримують зв’язки.
Увечері 7 березня ще раз нагадали про себе - побили на вулиці головного бухгалтера Гайсинського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів «Укртрансгаз» Станіслава Копильського. Це стверджує не тільки сам потерпілий. Свідком побиття був його колега по роботі і сусід по будинку – Віталій Ціпотан.

Схованка для ДАІ
З букетом квітів і тортом повертався додому 7 березня 36-річний Станіслав Копильський. З роботи йшов разом з сусідом і колегою Віталієм Ціпотаном. До подвір’я їхнього будинку на вулиці Карла Маркса, 61 веде вузький проїзд. Станіслав і Віталій кажуть, що саме тут часто можна побачити міліцейську машину. Даішники облюбували для себе схованку. Їх машини водіям не видно, зате вони добре бачать транспорт на головній дорозі. У той вечір міліцейська машина стояла на звичному місці.
За словами Станіслава, коли її обходили, він розмовляв по телефону з дружиною. - Міліціонери, очевидно, подумали, що ми фотографуємо їхнє авто, - продовжує Станіслав. – Несподівано із салону вийшов майор і запитав, яке маю право знімати службовий автомобіль. Я не встиг відповісти, як він вирвав з рук мобілку…
- На прохання повернути телефон, майор сказав, що нічого він у мене не брав, - продовжує Станіслав. – А коли я підійшов ближче до міліціонера і вдруге повторив, щоб віддав телефон, то отримав удар кулаком в обличчя. Це було так несподівано і удар був настільки сильний, що я опинився на землі.
Саме так починалися у той вечір неприємності для чоловіка. Він і гадки не мав, що вже через декілька хвилин опиниться на землі і буде побитий міліціонерами.
- Я просив не бити Станіслава, – каже його товариш Віталій Ціпотан. – У цей момент звідкись взявся колишній напарник майора. Знаю, що його звільнили з Державтоінспекції після ролика в Інтернеті. Так у нас говорять в Гайсині. Торік він нагрубив одному водієві, а той записав усе це на мобілку. Гайсин - містечко невелике, тут багато хто знає один одного. Колишній напарник прибув на допомогу. Він теж ударив Станіслава. Дісталося йому ще й від одного з патрульних, які приїхали на виклик. Я всіх їх просив не бити невинного чоловіка. Але мені казали не втручатися, бо буде те саме. На мого товариша надягнули наручники і забрали в міліцію. Я пішов слідом. Там дізнався, що йому віддали мобільний, а також пакет з тортом і квіти. Пояснили, що телефон він… забув у пакеті.
У той же вечір Станіслав опинився в лікарні. Його доставили міліціонери.

Відео дня
>Написали, що був п’яний
Синці на обличчі, надщерблені зуби – ці сліди побоїв було видно, як кажуть, неозброєним оком. Крім того, після обстеження, в тому числі апаратом УЗД, лікарі встановили збільшення печінки, пошкодження лівої руки біля суглоба, струс мозку. Цей діагноз підтвердили і в обласній лікарні. Такі сліди зафіксовані в історії хвороби Станіслава Копильського, уточнює юрисконсульт підприємства Олег Омельченко, який представляє інтереси потерпілого. Йому одразу призначили лікування. Але виникла проблема: виявляється, у пацієнта алергія на частину медичних препаратів. Довелося підбирати ті, що не шкодять організму. До речі, лікування він оплачує з власної кишені. І це за умови, що в чоловіка сім’я, двоє дітей, одне з яких тільки-но почало ходити. Є на кого витрачати гроші.
Про все, що сталося напередодні восьмого березня, Станіслав детально описав у заяві до обласної прокуратури й обласної міліції. Заяви особисто завіз у Вінницю юрисконсульт підприємства Олег Омельченко.
- У колективі приголомшені тим, що сталося з нашим головним бухгалтером, - каже пан Олег. – Головний підрозділ підприємства знаходиться у Черкасах. Після того, як ми повідомили їм, там стали на захист Станіслава. За підписом голови профкому Валерія Тартаковського надіслали листи Генеральному прокурору України та міністру Міністерства внутрішніх справ.
Тим часом юрисконсульт звернув увагу на запис у лікарняному листі. За його словами, там зазначено, що зафіксовані травми лікарі пов’язують з… алкогольним сп’янінням пацієнта.
- Запис про алкогольне сп’яніння робиться в листку непрацездатності тільки тоді, коли є прямий зв'язок між тим, що потерпілий отримав травми через алкоголь, - каже юрисконсульт. – Так визначено спільним наказом Мінохорони здоров’я, Мінпраці і соціального захисту населення. Є також наказ Міністерства охорони здоров’я, яким затверджено порядок видачі листка про тимчасову втрату непрацездатності. У цьому документі записано, що травми з причини алкоголю визначає комісія.
- У даному випадку взагалі не зрозуміло, на підставі чого обстежували потерпілого на алкоголь, - продовжує юрисконсульт. - Адже протоколу про притягнення до адмінвідповідальності не було складено. А без такого документа не робиться огляд наркологом. Хоча Станіслав і не приховував, що в той вечір він вживав спиртне. Вітали жінок у колективі…
На факт порушення одразу двох нормативних документів юрисконсульт звернув увагу головного лікаря Гайсинської лікарні. Письмово повідомив його про це. Сподівається, що не залишить таке без розгляду і прокуратура.

«Вийди, треба поговорити»
9 березня другу побитого Віталію Ціпотану зателефонував на мобільний той самий майор Державтоінспекції. Попросив, щоб той вийшов на вулицю для розмови.
- Я здогадувався, про що піде мова, - каже Віталій. – Але поставлене майором питання здивувало і вразило водночас. З притаманною міліціонерам зверхністю, він запитав мене, мовляв, то що там було того вечора сьомого числа. Таке враження, ніби майор не був тоді на місці пригоди або забув про все. Хоча я здогадуюся, на що натякав міліціонер. Тому не став нічого говорити, тільки порадив сходити в лікарню і розпитати все у Станіслава.
На думку координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана, на свідка чиниться тиск співробітниками міліції. За його словами, очевидне також затягування з розслідуванням факту побиття головного бухгалтера прокуратурою, яка повинна відповідати за розслідування злочинів міліції. Навіть через десять днів після інциденту прокуратура не прийняла рішення про порушення кримінальної справи, чи про відмову в її порушенні. Це не перший випадок прокурорської тяганини при розслідуванні міліцейських злочинів, каже Дмитро Гройсман.

Спочатку відмовили у порушенні справи, а потім передумали
За словами, керівника сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Анни Олійник, у районній прокуратурі відмовили порушувати справу проти працівника міліції, якого називають причетним до побиття Станіслава Копильського.
- 22 березня прокуратура Гайсинського району, розглянувши матеріали перевірки за фактом отримання тілесних ушкоджень жителем Гайсину, винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи відносно працівника Гайсинського райвідділку, у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України, в якій йдеться про зловживання владою або службовим становищем, - каже речник обласного управління міліції Анна Олійник.
Але трохи згодом в обласній прокураторі скасували це рішення.
- 26 березня заступник прокурора області скасував постанову прокуратури Гайсинського району у відмові порушити кримінальну справу стосовно працівника Гайсинської міліції і направив матеріали для додаткової перевірки, - каже начальник відділу прокуратури області Валерій Горбатюк. - Підставою для такого рішення є той факт, що перевірка проведена не в повній мірі. Зокрема, не в повній мірі досліджено матеріали про наявність фізичних ушкоджень, завданих заявнику Копильському. Експертизою не визначено ступінь їх важкості.
За словами Валерія Горбатюка, протягом десяти днів прокуратура Гайсинського району зобов’язана завершити перевірку і прийняти обґрунтоване рішення.
Також Валерій Горбатюк зачитав пояснення учасників інциденту, які вони надали під час розслідування справи.
Майор Бондарєв стверджує, що під час патрулювання до їхнього автомобіля підійшов Копильський і почав висловлювати невдоволення тим, що патрульний автомобіль знаходиться у дворі їхнього будинку. У поясненні майора сказано, що від Копильського було чути запах спиртного. Далі Копильський став погрожувати майору звільненням з міліції. А коли той телефонував для виклику оперативного наряду, Копильський намагався видерти з рук телефон. Свій пакет, квіти і телефон, пояснює майор Бондарєв, Копильський демонстративно кинув на землю.
Ще один працівник міліції, який був в автомобілі, С.Мазепа, стверджує, що Копильський намагався вхопити майора Бондарєва за лацкани форменого одягу. У цей час до місця події під’їхав пан Рубля, колишній працівник Державтоінспекції. За свідченнями Мазепи, саме Рубля, щоб захистити майора від п’яного хулігана, вдарив Копильського в обличчя.
Загалом зібрані пояснення ще кількох свідків, які стверджують, що винуватцем скандалу є головний бухгалтер С.Копильський. Свідки так пояснюють своє перебування на місці події. Одні кажуть, що в цей момент проїжджали поруч і зупинилися, щоб з’ясувати, що відбувається. Інших зупинили патрульні інспектори для перевірки документів.
Колега потерпілого Віталій Ціпота, який у той вечір повертався додому разом з Станіславом Копильським, каже, що крім працівників міліції і їхнього колишнього співробітника пана Рублі, на місці пригоди не було жодної іншої людини.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Anonymous

    Адресується : А хто такий цей Гройсман?, мені здається у тебе не все в порядку з психікою. Розповідаєш про гвалтівників сомалійців, ввімкни телевізор і переглянь останні новини і ти побачеш українських синків депутатів, прокурорів і тд., які не менш жорстоко поводяться із нашими дівчатами, жінками, сестрами, дружинами, а все це через те що вони знають про свою безкарність. Про сомалійців розказуєш, подивись на своїх піратів в погонах на службових авто з надписом ДПС, не вистачає тільки чорного прапора щоб здалека бачив громадянин хто їде на баржі...
  • Anonymous

    Таких мусоров нужно дубасить,отвечать беспределом на беспредел
  • Anonymous

    Це не те мерзенне створіння, яке прагне, щоби його називали по-толерастичному "гей", коли насправді воно ні що інше, які анальний пі*ар? Хто лапає сомолійський негриків за їхні синенькі-пісюнчики, хто проміняв Батьківщину на негрогомосекс? Я згоден, що ментів треба карати, бо образили Українця, але краще отримати від Свого по мордяці, ніж бути захищеним оцим опудалом, що любить бавитися з сомолійцями в вжик-вжик. Чи громадя потрібні такі "правозахиники", чи Гройсман простий толераст --нікчема? Прошу задуматись над цим.

    Anonymous reply Anonymous

    любопитноу вилупку, який цікавиться хто такий Гройсан.Слухай, а не іг би ти докладніше розповісти як саме ти зібрав цю сенсаційну інфорацію? і як давно тебе мучить теа різнокольорових пісюнчиків? Чи лікувався ти раніше? чи, оже, ти вже знаєш, що твоя патологія невиліковна? Наперед дякую за відвертість.

    Anonymous reply Anonymous

    А звідки ТИ знаєш,які у негриків пісюнчики?

    Anonymous reply Anonymous

    У наших клієнтів ніякі не пісючики, у них нормальні пісюни. Не треба з українцями рівняти.
  • Anonymous

    Мусора-козлы. Это аксиома.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up