Закликав до наступу проти України: у Вінниці засудили ворожого агітатора

Закликав до наступу проти України: у Вінниці засудили ворожого агітатора
  • Мешканець Вінниччини на своїй сторінці у забороненій соцмережі «Одноклассники» схвалював війну рф проти України і закликав до наступу проти українських захисників.

Про це повідомляє Управління СБ України у Вінницькій області.

За матеріалами СБУ, тюремні строки отримали ще три інтернет-агенти рф. Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини іще трьох прокремлівських інтернет-агітаторів, які проводили інформаційно-підривну діяльність проти України. 

— У заборонених соцмережах вони публічно виправдовували воєнні злочини окупантів і ставили під сумнів існування Української державності, — йдеться у повідомленні. — За матеріалами СБУ, суд призначив до пʼяти з половиною років ув’язнення.

Відео дня

На зображенні може бути: 1 особа, телефон та текст

У Вінниці засудили ще одного ворожого агітатора. Ним виявився мешканець обласного центру, який на власній сторінці в забороненій соцмережі «Одноклассники» схвалював забойну агресію рф і закликав до наступальних дій проти українських захисників.

На зображенні може бути: телефон та текст «выразила эмоцию <<супер!>> антимайдан добрый вечер! вот такой отзыв прислала подписчица 3 месяца спец операции и мой сын B... показать еще оссия Q коммента.. ۵ поделиться Cynep ◁ ◁ служба безпеки украни»

На підставі зібраних доказів суд визнав винними за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, покарання призначили волонтеру Олександру Дорогану. За версією суду, він продавав автомобілі, які ввезені як гуманітарна допомога, з метою отримання прибутку. За версією ж волонтера, його підставили «псевдовійськові», які в рамках слідчих дій провели «контрольну закупку». І хоча прокурор та адвокат просили штраф або умовний термін, суддя дала реальне ув’язнення. 

 

Читайте також:

Екс-вінничанин Ігор Мізрах засвітився у справі шахрайства, як організатор рейдерства

Втекти з країни за п'ять тисяч доларів США: викрили вінничанина, який допомагав ухилянтам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up