Шість років тюрми дали волонтеру з Хмільника: генеральна прокуратура проти

Шість років тюрми дали волонтеру з Хмільника: генеральна прокуратура проти
Фото з facebook-сторінки нардепа Мар'яна Заблоцького
  • Олександра Дорогана звинуватили у продажі транспорту, який ввозився в Україну як гуманітарна допомога ще влітку 2022 року.
  • Суд призначив шість років тюрми з конфіскацією майна.
  • Прокуратура оскаржуватиме покарання та вимагатиме штраф. 

Прокуратура оскаржуватиме тюремний строк директору благодійного фонду, вважаючи покарання занадто суворим. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Передісторія

Покарання призначили волонтеру Олександру Дорогану. Шість років ув’язнення з конфіскацією майна дали волонтеру з Хмільника, який допомагав ЗСУ.

За версією суду, він продавав автомобілі, які ввезені як гуманітарна допомога, з метою отримання прибутку. За версією ж волонтера, його підставили «псевдовійськові», які в рамках слідчих дій провели «контрольну закупку». І хоча прокурор та адвокат просили штраф або умовний термін, суддя дала реальне ув’язнення. 

Відео дня

 

— Прокурори Вінницької обласної прокуратури підтримували публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України), — зазначаєть в Офісі Генерального прокурора.

Протиправні дії інкриміновано жителю м. Хмільник Вінницької області, який заснував благодійний фонд. На територію України ввозилися транспортні засоби, у якості гуманітарної допомоги без сплати митних і податкових платежів.

Розслідуванням встановлено, що організатор — директор благодійного фонду та ще двоє його спільників у подальшому ці автівки продавали та отримували прибуток.

Готують апеляцію

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області визнав обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованого злочину та засудив до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Водночас, враховуючи визнання вини та сприяння слідству, сторона обвинувачення у суді наполягала на призначенні іншої міри покарання — штрафу.

— Наразі прокурори готують апеляційну скаргу, вважаючи призначене покарання занадто суворим, — йдеться у повідомленні відомства.

Що коментують у соцмережах

Новина про апеляційну скаргу викликала широкого розголосу. Зокрема читачі залишили 83 коментарі під дописом:

  • Люди коментують навіть не знаючи про що йде мова , жесть .. рівень освіченості нижче плінтуса. Прочитайте справу , що там суддя натворила , а тоді щось пишіть.

  • Хтось на війні заробляє, а прокуратура вважає покарання занадто суворим. Крадії гуманітарки, мародери - по іншому ніяк не можна їх назвати. І замість того, щоб відстоювати та пропагувати невідворотність покарання, щоб й інші дивились і навіть не сіпались красти та заробляти на війні - прокуратура навпаки відстоює мінімально слабке покарання. Або договорняк і суд на цей договорняк з прокуратурою не пішов, або дійсно прокурори стоять на захисті інтересів мародерів та крадіїв гуманітарки.

  • Може усіх будемо покривати.... Буде звільнено увесь керуючий склад. Це не жарт, а попередження.

Нагадаємо, покарання призначили волонтеру Олександру Дорогану. За версією суду, він продавав автомобілі, які ввезені як гуманітарна допомога, з метою отримання прибутку. За версією ж волонтера, його підставили «псевдовійськові», які в рамках слідчих дій провели «контрольну закупку». І хоча прокурор та адвокат просили штраф або умовний термін, суддя дала реальне ув’язнення. 

А що ви думаєте про ув’язнення волонтера за допомогу ЗСУ? Пишіть в коментарях!

 

Читайте також:

Екс-вінничанин Ігор Мізрах засвітився у справі шахрайства, як організатор рейдерства

Втекти з країни за п'ять тисяч доларів США: викрили вінничанина, який допомагав ухилянтам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up