Втекти з країни за п'ять тисяч доларів США: викрили вінничанина, який допомагав ухилянтам

Втекти з країни за п'ять тисяч доларів США: викрили вінничанина, який допомагав ухилянтам
  • Вінничанин не придумав нічого нового. Пропонував своїм клієнтам стару схему — в гідрокостюмах пливти через річку до Молдови.

Слідчі задокументували злочинну діяльність 51-річного вінничанина, який незаконно переправляв чоловіків за межі України. 

Чоловік брав від 3 500 до 5000 доларів США з одного «клієнта» та обіцяв без проблем перетнути кордон. Тепер йому самому потрібна допомога, бо за такі дії може загриміти за ґрати до 10 років.

— Під час досудового розслідування слідчі довели причетність зловмисника до двох злочинних епізодів, — розповідає поліція Вінницької області. — В обох випадках фігурант підшукав чоловіків, які хотіли незаконно залишити межі країни й створював для цього всі необхідні умови. Він завчасно купував для своїх «клієнтів» необхідний спецодяг та вакуумні пакети для їх речей. Також правопорушник знаходив місця, де чоловіки могли переплисти річку та потрапити до сусідньої країни.

Відео дня

За даним фактом триває досудове розслідування.

Схема з гідрокостюмами не нова. Для прикладу, у матеріалі: Допомагали ухилянтам, а тепер під вартою: затримали організаторів «втеч за кордон», ми розповідали про двох вінничан, які в такий спосіб хотіли заробити.

До речі, на Закарпатті з країни через річку у гідрокостюмі хотів втекти наш земляк. Тільки йому організатори схеми щей до костюма дали надувне коло. Деталі: Вінничанин на надувній камері хотів перепливти річку та потрапити до Румунії

 

Читайте також:

Прикордонники викрили «горе-ухилянта», який вдруге намагався виїхати з країни

Уродженця Вінниччини звинувачують у тероризмі. Він допомагав окупантам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up