Вінничанину, який кликав путіна в Україну, повідомили про підозру

Вінничанину, який кликав путіна в Україну, повідомили про підозру
  • Вінничанин виклав на Facebook звернення до президента російської федерації путіна: «путин! Напади на Украину, пока они все деревья ради ружей не вырубили».

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, повідомили про підозру 48-річному жителю Вінницького району у розповсюдженні матеріалів з публічними закликами до агресивної війни.

За даними слідства, громадянин України, маючи проросійську позицію, ще до повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України 24 лютого 2022 року відкрито поширював в інтернеті інформаційні матеріали антиукраїнського характеру, в тому числі із закликами до агресивної війни росії проти України.

— У соціальній мережі Facebook підозрюваний розмістив публікацію зі зверненням до президента російської федерації путіна напасти на Україну — «Путин! Напади на Украину, пока они все деревья ради ружей не вырубили». Протиправний зміст публікацій підтверджено лінгвістичною експертизою, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

За вчинення інкримінованого злочину передбачено виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

У березні 2022 року, нагадаємо,  зрадник став на бік окупанта та зайняв посаду «руководителя прокуратуры Новоайдарского района ЛНР». Чоловік не був працівником органів прокуратури України. Зараз на нього чекає суд. 

 

Читайте також:

СБУ викрила зрадника, який ширив пропаганду та дискредитував Україну

Про що брехала російська пропаганда у Telegram-каналах в червні: інфографіка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Elena Susarova

    Під@р...То хай пиз...в Расєю до Путі...
  • Наталія Синицька

    Невже ця наволоч не розуміє - прийде його "рятувати" від того, що має та заразом від життя!!! А якщо серйозно - потрібно розстрілювати колаборантів, зрадників. Щоб ці гниди боялися думати про зраду, не те що вголос заявляти!!!!!
  • Бойко Люда

    Чи є покарання заробітчанам, які їздять підчас війни в Москву

keyboard_arrow_up