СБУ викрила зрадника, який ширив пропаганду та дискредитував Україну

СБУ викрила зрадника, який ширив пропаганду та дискредитував Україну
  • У Вінниці викрили зрадника українського народу. Ще за довго до повномасштабного наступу зловмисник готував свої провокаційні матеріали, згодом поширював їх та виправдовував обставин воєнної агресії зс рф. За це отримував гроші.

Про громадянина України, який сприяв країні-агресору у проведенні підривної діяльності проти України, розповіло Управління СБ України у Вінницькій області.

Зраднику 50 років, він уродженець м. Житомира. Називав себе «експертом з політичних питань». Чоловік поширював кремлівську пропаганду та займався дискредитацією України на міжнародній арені.

— Робив це через російські інтернет-видання, діяльність яких заборонена рішенням Ради національної безпеки і оборони України. Інструкції «експерт» отримував від російського куратора з тимчасово окупованого Криму, а «гонорари» — через заборонені в Україні електронні платіжні системи, — зазначають в СБУ. — Після початку повномасштабного вторгнення збройних сил російської федерації на територію України, підозрюваний продовжив готувати заздалегідь неправдиві матеріали. Вони були спрямовані на розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні, на викривлення реальних обставин воєнної агресії зс рф та на приховування злочинів військовослужбовців РФ.

Відео дня

Експертиза підтверджує звинувачення та доводить підривну діяльність проти України в інформаційній сфері.

Наразі фігурант справи перебуває під вартою без права внесення застави. Тривають слідчі ді. Чоловікові інкримінують державну зраду та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

У Могилів-Подільському, нагадаємо, правоохоронці викрили чоловіка, який працював на спецслужби так званої днр та росії. Пособник ворога за завдання куратора отримував 1000$ США. Деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

Затримали жителя Бару, який за гроші відправляв призовників за кордон

У порушника комендантської години вилучили мішок коноплі

 Нова кібератака в Україні: держоргани отримують на пошту небезпечні листи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up