Прокуратура Вінниччини передала до суду обвинувачення псевдопрокурора «лнр»

Прокуратура Вінниччини передала до суду обвинувачення псевдопрокурора «лнр»
  • У березні 2022 року зрадник став на бік окупанта та зайняв посаду «руководителя прокуратуры Новоайдарского района ЛНР».
  • Чоловік не був працівником органів прокуратури України. Зараз на нього чекає суд. 

Як повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури, в березні 2022 року окупаційними військами російської федерації та представниками так званої «лнр» у захопленому ними селищі Новоайдар Луганської області був незаконно створений правоохоронний орган окупаційної влади — «прокуратура Новоайдарского района Луганськой Народной Республики».

— Тоді ж обвинувачений, 36-річний громадянин України, усвідомлюючи здійснення відкритої військової російської агресії, метою якої є повалення конституційного ладу, територіальної цілісності та захоплення території України, переслідуючи свої особисті інтереси, вступив в злочинну змову з окупантами та добровільно погодився на заняття посади «руководителя прокуратуры Новоайдарского района ЛНР», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

За інформацією джерела, на вказаній посаді обвинувачений надавав спецслужбам рф, за їхньої політичної, силової і фінансової підтримки, допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, реалізуючи повноваження «прокурора» в системі нелегітимних органів влади на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності й недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Обвинувачений не був працівником органів прокуратури України.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скерували обвинувальний акт стосовно цього 36-річного громадянина України за обвинуваченням у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території та державній зраді.

За вчинення таких злочинів передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

 

Читайте також:

На війні загинув Олег Козубовський з Жмеринки. В громаді оголосили День жалоби

На війні загинув Олександр Хухлей з Вінниччини. Герою було лише 22 роки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • В'язання На Замовлення

    Розстріляти
  • Mikola Zhilovsky

    На гиляку
  • Ігор Дуб

    Україна вимушено відмовилась від смертної кари разом із ядерним арсеналом. Так вимагала світова спільнота.
    Проте, зараз, під час війни є всі підстави розстрілювати військових злочинців, якими є і колаборанти.
    Навіщо їх кормити у тюрмах за народні гроші, щоб потім випустити?
    ЦЕ змінить ворога?
  • Лариса Захарчук

    Скотину, розтріляти

keyboard_arrow_up