На жмеринському Telegram-каналі «злили» відео-компромат і тепер просять захисту Авакова

На жмеринському Telegram-каналі «злили» відео-компромат і тепер просять захисту Авакова
Стоп-кадр зі скандального жмеринського відео
  • Про те, що владу у Жмеринці захопив криміналітет, стверджують автори Telegram-каналу «Жмеринський пегас».
  • Вони днями опублікували відео, яке ілюструє вирішення кримінальних питань місцевими посадовцями.
  • На залізниці правоохоронці фіксували крадіжку палива, а їх приструнив начальник з локомотивного депо.
  • Чому він з нецензурною лайкою впливав на поліцейських, тепер мають розібратися в обласному главку.

Наробили шуму зробленим потайки відео-записом, а потім стали просити захисту в міністра МВС. Мова про Telegram-канал з назвою «Жмеринський пегас», де розмістити відео з місця фіксації одного злочину, що викликав за собою посадовий. Щоправда, останній ще таким не визнали, хоч провадження і почали. Але про все — по порядку. 

За оприлюдненою на названому каналі інформацією, поліцейські затримали на гарячому групу залізничників, які викрали 120 літрів пального. На місце фіксації злочину прибув посадовець локомотивного депо й почав наказувати людям у погонах, що їм робити.

Аналогічне до розміщеного в Telegram відео знаходимо на YouTube. В анотації до нього читаємо наступну інформацію: 

«В Жмеринці відбуваються події, якими не здивуєш місцевих жителів. Василь Сокуренко — в.о. начальника виробничого відділу «Локомотивне депо Жмеринка» нахабно криє матом поліцейських, які прибули на виклик за підозрою у викраденні майна вищеназваного депо. І не просто ображає і провокує поліцейських, але не побоюючись, консультує затриманих. Звідки така безкарність? Якщо заглибитися в ситуацію, яка склалась в Жмеринці, то виявляється цілком зрозуміла закономірність. Мова іде про повну зв’язку начальника Жмеринського відділу підполковника Валерія Домбровського, в.о. жмеринського міського голови Юрія Світлака і вже згаданого в.о. начальника виробничого відділу «Локомотивне депо Жмеринка» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Сокуренка Василя. Висновки робіть самі… ».

Висновки зробили журналісти порталу «Антикор» в новині «Владу в Жмеринці захопив криміналітет: журналісти-розслідувачі звертаються до Авакова». З посиланням на вищеназваний «Жмеринський пегас» написали: «На жмеринській філії Укрзалізниці кілька років відкрито діє злочинне угрупування, яке розкрадає державне майно. Все це відбувається під прикриттям в. о. начальника підрозділу «Локомотивне депо Жмеринка» Василя Сокуренка і в.о. мера Жмеринки Юрія Світлака».

Відео дня

«На переконання журналістів, Сокуренко веде себе (з поліцейськими, які затримали підозрюваних у крадіжці пального, — авт.) впевнено і нахабно, оскільки його прикриває уже колишній начальник Жмеринського відділу поліції підполковник Валерій Домбровський, якого наразі перевели до Тиврівського відділення поліції», — пояснює джерело.

Днями, нагадаємо, керувати Жмеринським відділом поліції призначили відомого вінничанам Анатолія Присяжнюка, який свого часу був заступником начальника ДАІ області, а після створення поліції став очолювати її Вінницький міський відділ. Пізніше втратив цю посаду, в тому числі й через несприйняття його місцевими активістами. З Вінниці його перевели до поліції Тиврова, де Анатолій Присяжнюк працював начальником до останнього часу.

Призначення Присяжнюка у Жмеринку відбулося одразу після оприлюднення відео, до якого жмеринські активісти прив’язали Валерія Домбровського. Останній до зміщення у Тиврів устиг відповісти «Жмеринському пегасу» заявою, опублікованою на сайті «Жмеринка сіті» в новині «Не вірте фейкам!»: начальник поліції у Жмеринці закликав не піддаватися пліткам. Тут Валерій Домбровський закликав жмеринчан не вірити в «неправдиву інформацію».

Поширюють плітки?

«Дехто намагається дестабілізувати ситуацію в місті, поширюючи плітки через Телеграм канал. Я хочу звернутися до свідомих жмеринчан не вірити неперевіреним фактам і не піддаватися пліткам», — цитує тепер вже колишнього начальника Валерія Домбровського «Жмеринка сіті».

Здається, нічого загрозливого у такій відповіді немає, але… Ця новина відкривається тільки через кеш (ймовірно, видалена), а журналісти «Антикору» згодом ось як написали про розвиток ситуації:

«Після оприлюднення відео із Сокуренком Домбровський став погрожувати журналістам «Жмеринського пегасу». Він кинув усі сили, щоб виявити тих, хто надає інформацію журналістам і «злив» інформацію криміналітету. У зв’язку з чим, журналісти написали відкритого листа керівництву МВС, в якому просять провести перевірку: на яких підставах Домбровський збирав і передав дані місцевому криміналітету». 

Дійсно, на каналі @Zh_Pegas, знаходимо звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Його автори просять врахувати, що «у випадку настання якихось подій із представниками каналу (…) в подальших неправомірних діях звинувачуємо Домбровського, Світлака, Сокуренка та їх оточення».

Також автори каналу написали: «Тепер ми розуміємо, що на правильному шляху і недаремно розпочали справу. Але ми відверто не розуміємо, чому реакція на суспільно важливі речі відбувається тільки після наших дописів? Ми не розуміємо, чому державні ресурси витрачаються на розшук авторів каналу? Відповідно повідомляємо Вам, пане Домбровський, що наша платформа отримує інформацію від людей і у нас сотні агентів 007, волонтерів…».

В інформації зі «Жмеринського пегасу» сказано, що канал друкує «ту інформацію, за яку в людей накипіло». Ще одна цитата звідти:

«Часи безкарного царювання і наплювання на закон пройшли. Тепер кожен має смартфон і кожен може фіксувати факт і викласти це у вільний доступ. Ми тільки допомагаємо людям анонімно показувати ті чи інші порушення. Тому радимо вам: сумлінно виконуйте свої посадові обов’язки, і ми із задоволенням будемо викладати інформацію про затримання, припинення незаконної діяльності та зловживань. ПрацюйТе!».

«Злив» не минув даремно

Як поінформували редакцію 20minut.ua в обласному поліцейському главку, на жмеринський випадок є реагування: відкрили кримінальне провадження за фактами втручання в роботу поліцейських та погроз, зафіксованими на відео.

— 22 січня під час проведення слідчих дій поліцейськими Жмеринського відділу поліції в рамках документування крадіжки пального з території залізничного підприємства, одна з присутніх осіб втрутилася в діяльність слідчо-оперативної групи поліції та погрожувала правоохоронцям. За цим фактом поліцейськими того ж дня було розпочато кримінальне провадження, — повідомили у відділі комунікацій головного управління Нацполіції у Вінницькій області, не називаючи головного фігуранта скандалу. — Чоловік перешкоджав поліцейським виконувати службові обов’язки, висловлювався нецензурною лайкою, погрожував застосувати фізичну силу до поліцейських. Такі дії кваліфікували за ознаками частини першої статті 345 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків). 

В поліції також пояснили, що загрожує у випадку доведення вини за названою кваліфікацією:

— Такий злочин карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 

«Замнуть цю справу»

А що думають вінницькі активісти про жмеринський скандал і перспективу порушеного у Вінниці кримінального провадження?

— Думаю, це кримінальне провадження буде закрите, так як свідки, що стояли поруч, не дадуть показів, а друзі в ГУНП у Вінницькій області тихо «замнуть» дане провадження, — каже голова громадської організації «Ревізія влади», журналіст Віталій Павловський.

— Щодо самого факту злочину — крадіжки пального, тут інша ситуація, — продовжує передбачати події Віталій Павловський. — Рух керівників Тиврів-Жмеринка (Анатолій Присяжнюк) та Жмеринка-Тиврів (Валерій Домбровський) схоже має свою ціль у вищого складу поліцейського управління. По-перше, зламати корупційні та кримінальні зв'язки, особливо Жмеринського відділу поліції, ну і спробувати на «міць і витримку» Присяжнюка, бувшого ДАІшника, з «особливою» репутацією. Дехто в керівництві дуже надіється, що саме цей керівник «вляпається» в новий скандал, бо це, на мою думку, його карма. Ну і, відповідно, після нового трешу буде привід все-таки достроково з ним розпрощатися, наприклад перевести його в Судову охорону, де завжди є місце для кращих... Ми детально вивчатимемо ситуацію у названих районах для більш точної та оперативної інформації і, відповідно, реакції преси та громадських організацій.

Фігуранти жмеринського скандалу. Фото з antikor.com.ua


Читайте також:

На залізниці викрали 2000 літрів солярки. Залізничник «злив» схему зливу палива з локомотивів

Фальшиві гроші пропонують купити через Telegram. Правда продають чи це шахрайство?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • AK

    О, у Жмеринці дармоїди у погонах. Дійсно, затримати, а там, дивись, і знімуть з посади.
  • лишь бы как

    А что полицейские. Обтерлись и ушли? А почему не задержали товарисча. Не доставили в отделение для выяснения обстоятельств и составления материалов о препятствии работникам полиции? Почему не работали хваленые бодикамы? Если было давление от старшего по должности - не сообщили об этом в ВВБ,  горячую линию ГУ НП и прокуратуры о покрытии преступления своим начальством. Нет. Ну так не фиг жаловаться. Привыкли ходить раком - ходите дальше и не отсвечивайте, типа "борцуны за справедливость".
  • Иван Хмель

    епидозру обьявят и--забудут и это результат "работы"наших себя любимых депутатов верховной рады УГОЛОВНУЮ ОТВЕТСТВЕННОСТЬ ЗАМЕНИЛИ   ПИДОЗРОЙ   мало тог7о ---закон савченко еще и льготы предусматривает для преступников начальник ----красава даже авакова может послать и ничего не будет  даже пидозры ,,,,
  • john brexit

    Зелена корупція...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up