На залізниці викрали 2000 літрів солярки. Залізничник «злив» схему зливу палива з локомотивів

На залізниці викрали 2000 літрів солярки. Залізничник «злив»  схему зливу палива з локомотивів
-Як правило, солярку з баків дизель-локомотивів крадуть під час ТО, - стверджує залізничник на правах анонімності
  • Про факт злочину — крадіжки двох тонн дизпалива — повідомила прес-служба обласної прокуратури.
  • У привласненні державного майна підозрюють 28-річного посадовця локомотивного депо.
  • Наклали арешт на бус, яким вивозили крадене пальне.
  • Про «технологію» крадіжки солярки з дизель-локомотивів розповів журналісту «20 хвилин» працівник залізниці.

Жмеринська місцева прокуратура оголосила повідомлення про підозру службовцю одного з підрозділів Південно-Західної залізниці. Йому інкримінують порушення статті 191 (частина друга) Кримінального Кодексу України — «Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем».

Можуть покарати до п’яти років позбавлення волі

Таке порушення карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За попередніми даними, вартість вкраденої солярки оцінюють у 56 тисяч гривень.

Відео дня

Наклали арешт на бус, яким вивозили пальне за межі локомотивного депо. Про це клопотала перед судом прокуратура. Суд задовольнив клопотання.

Прокурори готують ще одне звернення до суду — про відсторонення від посади підозрюваного на час розслідування кримінального провадження.

Під час «дерибану» застрелили головного інженера

— Крадіжки пального на залізниці явище не нове, — розповів на правах анонімності один із залізничників. — Причому, про це всі знають. Хоча крадуть і дерибанять не тільки солярку. Понад п’ять років тому застрелили головного інженера у Жмеринці. За чутками, саме за те, що щось не поділили під час дерибану. Після того ситуація не змінилася.

— Коли і де зливають з баків солярку?

— Як правило, під час ТО. Може, є ще якась інша схема, не знаю. Але точно знаю, що одній людині зробити це нереально. Так само точно відомо, що відбувається це постійно.  

— Якщо злити частину пального, на чому тоді локомотив поїде?

— По-новому заллють. Вони знають, як списати. Я ж кажу ще раз, там не одна людина працює. Там цілий конвеєр. Хтось зливає, хтось списує…

— На якій ділянці «ходять» дизельні локомотиви?

— У напрямку до Могилева-Подільського нема електрифікованої лінії. Тому всі пасажирські  і товарні поїзди, які йдуть до Дністра, тягнуть дизельні локомотиви.

— Скільки витрачають пального до Могилева-Подільського?

— Залежить від вантажу, кількості вагонів. На вантажний состав витрачають 1-1,5 тонни, пасажирський — 400-700 літрів.

Раніше дизелі ходили ще до Тернополя. Туди ще більше йшло солярки. В один кінець спалювали понад дві тонни. Мали ще більше можливість на списання — що довша відстань, то більше можливості списати.

— Яка ж ємкість баків, якщо в один кінець витрачали дві тонни?

— Бак вміщає п’ять тонн солярки.

Наприкінці розмови залізничник каже, що навіть після цього випадку нічого не зміниться. Мине трохи часу — і все повториться знову.

— Я вже багато років працюю, тому знаю, що кажу.


Читайте також:

До козятинської лікарні потрапив білорус, якого побили та пограбували у потязі
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Галя

    Тварі зробили електричці Жмеринка-Київ 6-годинний графік, їде півдня щоб тільки години йшли.
    Сидять шльопають безкоштовні білети липові, а з пасажирів гроші беруть в камран
  • Андрей Суворов

    Та ви шо зловили браво та в кожному депо зливають навіть пожарніки іті крадудть
  • Вячеслав Антохи

    Я работал на железке. Вы только представьте себе, сколько эта тара  использовалась. Все кто в кабинете сидит, впрямую идут к машинисту и говорят наполнить ему канистру...
  • Игорь Гура

    Коли я був молодим, мені розповідали анекдот,про те,що у батька було три сина:гінеколог, лісничий та вчитель,...так само в Україну кожен краде, що може, але завжди відповідає та людина, яка не може себе захистити, тобто не має коштів....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up