Нові призначення в поліції: хто і чому проти

Нові призначення в поліції: хто і чому проти
На свою першу прес-конференцію в якості начальника міської поліції Анатолій Присяжнюк (в центрі) прийшов не сам, а з усіма заступниками
Керувати поліцією міста поставили підполковника з ДАІ, який ще не пройшов переатестації. А в керівники обласної поліції повернувся атестованим колишній міліціонер. Вінницький актив обурили не обидва призначення

Призначення Анатолія Присяжнюка на посаду начальника міського відділу поліції стало скандальним. В соціальних мережах розгорнулася ціла кампанія проти нього. Вінничани пишуть, що ризиковано було давати посаду в поліції людині з дискредитованої Державтоінспекції. А вінницькі громадські організації називають це не ризиком, а... плювком.

Одні активісти кажуть про підготовку протестної акції. Другі мріють під час переатестації послати колишнього ДАІвця на поліграф. 20minut.ua спробувала розібратися, які претензії усі вони мають до нового головного поліцейського Вінниці. Сам він говорить про чутки, які розійшлися про нього у Вінниці, так: «писати може кожний, хай доведуть».

- Те, що було розміщено про мене в інтернеті, – це чистої води бруд (так і сказав - ред.), який нічим не підтверджений, - повідомив на своїй першій прес-конференції як начальника міської поліції Анатолій Присяжнюк, коли його спитали про негативну реакцію у соцмережах на призначення. - Хто це розміщує, я знаю. З якою метою, в принципі, здогадуюсь. Для того, щоб скомпрометувати і не дати працювати далі в органах поліції. Що стосується акції – хай планують. Якщо є достатня кількість доказів того, що вони висвітлили, я готовий пройти будь-яку перевірку і нести відповідальність.

Відео дня

Серед чуток про Анатолія Присяжнюка була й така: написав заяву для переатестації в Києві, щоб не проходити її у Вінниці за участі місцевого активу.

- Це ще одна неправда, поширена командою, яка отримала «заказ», - відповідає опальний начальник поліції на питання по телефону. – Не говоритиму про це поки що. Подивлюся, що буде далі, а потім зберу прес-конференцію й розкажу багато цікавого…

Чи не інший претендент на посаду, бува, «замовник» компромату? Анатолій Присяжнюк відмовляється давати відповідь. Але каже, що причина негативу не пов’язана з його роботою в облДАІ, де він був заступником начальника. Активістам же просить передати: його двері відкриті в години прийому для всіх, хай приходять, раз мають питання.

Лідерів громадських організацій, які заявили своє “проти” Анатолію Присяжнюку, просимо назвати причини недовіри.
 

«Дорожній контроль»

- Ми просто не довіряємо цій людині, знаючи його бізнес, знаючи його схеми, його майно, знаючи, що він має і на чому заробляє і заробляв, - каже лідер вінницького Дорожнього контролю Денис Клімов. - Не довіряємо людині, яка працювала в ДАІ і працює в поліції на сьогоднішній день.
А у спільноті "Дорожній контроль. Вінниця" є ось такий пост про новопризначеного начальника:
«Дорожній Контроль надурити неможливо! Ми не віримо жодному слову, жодній обіцянці і жодній дії Присяжнюка! Тому будемо проводити свою переатестацію!»



«Комітет безпеки руху»

- По ДАІ, крім якихось скандальних ситуацій і автопробігу Дорожнього контролю, Присяжнюк нічим не прославився, - говорить голова Комітету безпеки руху Володимир Черкас. - Він у суспільстві не користується рівнем довіри, потрібним для такого призначення. Не має загально-міліцейського досвіду роботи, проходив тільки по лінії ДАІ, а є слідство, опери і так далі. І третій момент: непрозоре його призначення. Раз ми говоримо про реформу поліції, то повинні були громадськості й пресі виставити на огляд кандидатів. Не думаю, що тільки один Присяжнюк на цю посаду вибирався.
 

“Люстраційний комітет”

- Присяжнюк виходець з ДАІ, – каже голова Люстраційного комітету Вінниччини Анатолій Банах. – В майданний період було багато претензій до наших ДАІшників, до тих протоколів, які виписували, до постанов, які приносили додому. Без відома керівника ДАІ таких речей бути не могло. Якщо мені пощастить потрапити в комісію, де буде проходити переатестацію Присяжнюк, запропоную йому піти на поліграф, щоб перевірити на чесність. Усі обурилися цьому призначенню. Я мав купу дзвінків. Але щоб вийти на Геращенка, на Авакова, потрібні не слова, а докази.


«Ревізія влади»

- Я проти призначення поліцейських на керівні посади без громадського обговорення й відкритого для вінничан і мас-медіа конкурсу, - каже голова «Ревізія влади» Віталій Павловський. – До Присяжнюка в мене багато питань. Чи відповідає він стандартам полісмена, очільника поліції? Чи є авторитетом у самих правоохоронців? Чи чистий на руку, як керівник? Чи готовий конкурувати з іншими кандидатами? Перед тим, як призначати його, потрібно було все це спитати. Рішення Києва викликало обурення від закритості цієї теми для вінничан.



Єдиний переатестований

Минулого тижня відболя ще одне призначення в поіліції. Тимчасово керувати поліцією області поставили Юрія Педоса. Повернення колишнього першого заступника начальника міліції області на цю ж посаду, тільки тепер поліцейську, зібрало протестне віче на Театральній.

- Педос має відповідати перед вами за те, що жоден злочин, який був вчинений відносно активістів Майдану, не розкритий, - говорив у мікрофон Валерій Палій.

А в інших активістів претензій до цього керівника, що зараз єдиний переатестований поліцейський у Вінниці, не знайшлося.

- Він прийняв наші пропозиції щодо реформи поліції на її початку, - каже Володимир Черкас. – Клопотав на міністерство, доносив думку громадськості.

- Не було до нього ніколи претензії, - говорить Анатолій Банах. – Я познайомився з Педосом, коли ми з «Народною волею» ходили шукати активіста Вадима Кудіярова, якого спочатку СБУшники “закрили”. І Педос ходив разом з нами. Пізніше він посприяв, щоб ми стали членами робочо-слідчої групи, яка вивчала резонансні справи. Був в АТО. Від нас його перевели в Головне слідче управління МВС, а звідти вже повернули.  


Юрій Педос був заступником по слідству у Олега Школьного, якого люстрували. Тепер він, як кажуть, "чистий перший зам". Керівником слідчого управління лишився Сергій Кримук, що останнім часом був т.в.о. начальника поліцїі області
Буде ще одне призначення

І у Вінниці вже почалися розмови про призначення постійного керівника управління Нацполіції області. Його чекають найближчими днями. Що нібито начальника із Чернігова переведуть до нас, писала в Фейсбуку активістка Таїсія Гайда.

Зараз цієї інформації в поліції не підтверджують, але й не спростовують. Поки новий не приїде на представлення, кажуть, нічого стверджувати в них не можна. 
 

 

Кажуть до нас їде новий очільник міліції. Просто наберіть у Гугл Антон Шевцов і ви прозрієте, все що найгірше було в Чер...

Опубликовано Таїсой Гайдой 2 февраля 2016 г.


 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Елена

    Ничего не поменялось в нашей стране, взятки решают все.
  • Vitaly Pavlovsky

    Рахую, що громада повинна озвучити свою думку, що до кожного із кандидатів, а не протестувати коли їй впихують керівника.. Відкритість і порозуміння - це приоритети майбутнього в державі.

    Дарья reply Vitaly Pavlovsky

    Так всі цього хочуть, лише не влада, бо для них це не вигідно.
  • Котя

    test
  • Anonymous

    эксперт таиисця гайда - это конечно уровень... с такими экспертами - ничего хорошего не будет, увы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up