Учні напали на тренера з бодібілдингу: проти одного троє з пістолетом і ножем

Учні напали на тренера з бодібілдингу: проти одного троє з пістолетом і ножем
  • Рано вранці покликали на розмову і почали «строїти». Коли тренер всіх трьох поклав, відкрили стрілянину. 
  • Із простеленим обличчям і пораненою рукою Серафим забіг в магазин до сестри, щоб зачинитися зсередини.
  • Що було далі, розповіли 20minut.ua власники розгромленої нападниками торгової точки.

Олександр і Світлана Вергелес подають скаргу в прокуратуру, бо останню не визнали потерпілою в кримінальному провадженні про напад на її брата. Світлана — продавець магазину, в якому сховався поранений і куди ломилися потім озброєні. Вона каже, що неабияке продовження історії залишилося замовчаним в поліцейському викладі подій.

— Відкрили справу про хуліганство, але тут зовсім інша мала би бути стаття, — впевнений Олександр Вергелес. — Був напад на магазин, Світлані погрожували вбивством, а цього всього не висвітлили. Складається враження, що поліція приховує масштаби злочину і залишає собі можливість дати задню.

Все сталося рано вранці 13 липня в Бару. 33-річному місцевому тренеру з бодібілдингу Серафиму Кітновському подзвонив знайомий хлопець і покликав на розмову. Говорити явилися троє хлопців, що займалися в спортклубі. Їм по років 20. Сестра назвала імена «качків»: Костянтин, Павло, Віталій.

Відео дня

Цілив лише в обличчя

Із цими хлопцями два роки тому припинив займатися тренер. Каже, з тими, хто палить і п’є, завершує тренування.

— Я сам веду здоровий спосіб життя, і з цими хлопцями ми розійшлися й довгий час не спілкувались, — говорить журналісту 20minut.ua Серафим. — Нещодавно у нас в місті п’ятеро побили одного малого. Років 17 йому. Сильно били. І коли я побачив двох із них, самих головних в моїй історії, то спитав їх про це. Зробив зауваження, виходить. Тому, думаю, вони і надумали мене «строїти». Гуляли цілу ніч, пили, в клубі буянили, вранці один одного підстрікнув — і вирішили зі мною зустрітися.

Такий вигляд мав Серафим Кітновський після нападу. Сьогодні він каже: «Якби не моя фізична підготовка, мене би вже не було»   

Розмова була о 7-й ранку біля річки, в районі нічного клубу «Патіфон». Туди Серафима хлопці завезли на машині з водієм. Тренер чув від юнаків запах спиртного. На місці вони йому повідомили про припинення тренерської діяльності. Сказали: «тепер тренувати буде один з нас, бо це наше місто, ми тут рішаєм».

— Вони були неадекватні, — говорить Серафим Кітновський. — Провокували мене, але я не піддавався. Хотів піти. Вони: «нікуди ти не підеш». І я ж не буду стояти й дивитися, як мене б’ють. Всіх трьох положив. Після цього вони почали стріляти.     

У нападників був ніж і травматичний пістолет. З пістолету, за словами тренера, хлопець на ім’я Костянтин цілив прямо в обличчя. Одна гумова куля прострелила Серафиму щоку, друга — руку, якою той затулявся. Поранений кинувся навтьоки. Побіг до магазину сестри «Караван», що неподалік, на території автовокзалу.

— Серафим різко забіг в магазин і зачинив двері. В нього текло зі щоки. Був весь заллятий кров’ю. Вся майка, все волосся. Рука пробита, — розказує Світлана Вергелес. — Я його посадила на стілець і спитала, що сталось. Але ми навіть не встигли поговорити, як ті хлопці вже були біля вікна, з якого я торгую. Один кричав: «Виходь на вулицю, ми тебе заб’ємо, ми тебе все одно дістанемо…».

Світлана каже, просила хлопця заспокоїтися, але безрезультатно. Костянтин кричав і рвався у вікно. Що саме так його звати, дізналася від Серафима. Двоє інших юнаків, за словами сестри, стояли позаду, спостерігали за всім.

— «Ми тебе все одно заб’ємо» прозвучало разів сорок, — каже Світлана. — Потім цей Костя дістав пістолет. Махав ним, а далі вліз прямо в вікно. У вікні є маленька шибка, що витягується. Вона якось встояла. Коли ми зрозуміли, що він буде стріляти, лягли. «Виходь! Відкрий двері! Виходь, бо заб’ю» і мати-перемати... Сіма встав до нього, просив заспокоїтися і заховати пістолет. І я в цей час подзвонила на «102». Потім назад посадила Сіму на стілець, а сама підійшла до вікна. Знов просила заспокоїтися Костю. Він засунув повністю руку зі пістолетом. Переді мною прямо тримав. Сіма каже: «лягай», я лягаю, і він вистрілює...

Стрільба на рахунок три

Куля ні в кого не влучила. Світлана розказує, як зірвалася після пострілу на ноги і кричала до стрілка: «Що ти робиш? Заспокойся!». А Костянтин не вгамовувався. Прикладом вибив менше вікно і заліз всередину до половини тіла.  

— Я ще одного хлопця бачила, просила його забрати пістолет. А третім був, як потім виявилося, двоюрідний племінник мого чоловіка! — каже Світлана.  

— Він знав, до кого прийшов, чий магазин, і брав в цьому участь, — говорить Олександр Вергелес.

На вулиці, за словами Світлани, зібралися люди, але боялися підійти, бо ж стріляють. Свідки словами намагалися вгомонити головного нападника. Той огризався.

— «Я вас положу тут зараз всіх! Позакривайте роти! Всім мовчати!», — переказує крики озброєного співрозмовниця. — Він був герой дня, а два його друга біля нього стояли в очікуванні. Коли Костя назад повернувся до нас, йому наче хтось ззаду подав ножа, і він ліз в магазин вже з ножем у руці. Здоровим таким, із зубчиками. Ми просили прибрати зброю, тоді Серафим вийде. Потім знов в руці опинився пістолет. Костя направив його на мене. Менше півметра відстань. Верещав з матами: «або ти зараз відкриваєш двері, або я тебе заб’ю». Очі були безумні. Скажено кричав: «відкрий двері, відкрий двері, відкрий двері» і став рахувати до трьох…

Світлана і Олександр Вергелеси: «Яке це хуліганство, коли одну людину вбивають, а другій погрожують? Готуємо скаргу в прокуратуру»

— Каже «раз» — я прошу заспокоїтися, — продовжує Світлана. — «Два» — ще прошу. І коли має прозвучати «три», простягаю руку до дверей, він чує звук відкриття і трохи відступає, а я знов зачиняю двері. Тоді він ще більше починає махати перед очима пістолетом і волає «все, я тебе вбиваю». І я відчинила двері…

За мить хлопці були в магазині. Світлану хтось пихнув в спину назовні. Після цього вона чула хлопки від пістолету, що вже не мав набоїв. Каже, все стало для неї наче в тумані.

— На вулиці я почала дуже верещати і кликати людей, — говорить Світлана Вергелес. — Тільки два хлопці хотіли допомогти, але не могли. Вони хоча б відволікали, щоб Сіму там не забили. Його потім вклали на сходи, і тримаючи за руки-ноги, били-били...

Вгомонив бійку приїзд поліції охорони. За хвилину на місці був поліцейський наряд. Усіх учасників затримали. Пораненого Серафима швидкою забрали до лікарні.  

— Не повірите, але ніхто нікого не заламував, не вдягав наручників, — каже Олександр Вергелес. — Ці хлопці після всього ходили собі навколо магазину. Зброю в них вилучили аж в поліції. В одного був ніж в рукаві захований. Так там весь час і теліпався.

Учасники після бійки і стрілянини. Фото з соцмереж 



Дали неповну інформацію

Про стрілянину в Бару на сайті обласного главку написали, упустивши дані про кількох фігурантів. Із посиланням на начальника Барського відділення Олександра Колосюка, розповіли: 

«Неподалік нічного клубу «Патіфон» у місті Бар між двома чоловіками через тривалі неприязні стосунки виникла бійка, під час якої 21-річний місцевий житель витягнув пристрій для відстрілу гумовими кулями «ФОРТ 12 РМ» та здійснив декілька пострілів в бік свого 33-річного супротивника. Потерпілого доставили в хірургічне відділення з діагнозом: проникаюче вогнепальне поранення правої щоки, вогнепальне сліпе поранення середньої третини правого плеча, ножове поранення лівого ліктьового суглобу, множинні садна спини. Загрози його життю немає. Зброя поліцією вилучена. Знаходилася вона у чоловіка на законних підставах. Слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Правопорушнику загрожує до 7-ми років позбавлення волі».

В прокуратурі області теж звітували про барський випадок. Тут повідомили вже про трьох учасників, але кількість потерпілих — так само один:

«Троє молодиків, грубо порушуючи громадський порядок, виявляючи свою зневагу до існуючих норм та правил поведінки в суспільстві, нанесли численні тілесні ушкодження потерпілому, при цьому використовували ніж та пристрій для відстрілу гумових куль. Наразі всім трьом зловмисникам оголошено про підозру, готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без права на застосування застави».

— Їх взяли під арешт в понеділок, 15 липня. Дали 60 діб тримання під вартою, — говорить Світлана Вергелес. — Але їхні дії — це зовсім інша стаття. Яке це хуліганство, коли одну людину вбивають, а на другу нападають, стріляють і ножем погрожують? 

В магазині після нападу знайшли гільзу, коли відмивали кров 



У скарзі в прокуратуру Вергелеси мають написати про це та про пошкоджений магазин і товари. А що сказав про «хуліганство» прооперований після нападу Серафим Кітновський?

— Якби це було просто хуліганство, вони б не витягали ножа і стріляли б не в обличчя. Вони йшли до кінця. Клялися: «ми тебе заб’ємо». Чому? Через безкарність. Є таких кілька людей в нас в місті, які всіх б’ють, і їх постійно відкуповують. То одному руку зламали, то другому ногу, того в ліс вивезли. Всі це знають, і ніхто нічого не може зробити. Але той, що реально хотів вбити, повинен бути покараний. Якби не моя фізична підготовка, мене би вже не було.

То тюрма, то лікарня

Тим часом в Бару тепер тільки й мови, що стрілок лежить в лікарні під капельницями, замість сидіти в СІЗО. Що це значить? Висунув зустрічне звинувачення?

Питаємо про це в поліції і отримуємо відповідь: заяви про злочин жоден з трьох арештованих на час слідства не писав, але захисник одного із них подав слідчому клопотання — повідомив, що його підзахисний був побитий під час інкримінованому йому злочину.   

— Трьох підозрюваних взяли від варту і жодного не звільняли, — каже речниця обласного главку Анна Олійник. — Якщо котромусь потрібна допомога лікарів, значить він в лікарні під охороною. А що стосується кваліфікації «хуліганство», то вона не остаточна, а попередня. В ході розслідування, збору доказів і з’ясування всіх обставин, може бути або додаткова кваліфікація або перекваліфікація. Для того слідству і дається два місяці. 

Такі пости після нападу на тренера поширюють в барських спільнотах



Читайте також:

Хлопців, що хотіли вбити тренера з бодібілдингу, не випустять з СІЗО. Звідки в них зброя?

«Кумівство ніхто не відміняв». Звинуваченого в сексуальних домаганнях полковника підвищили

Сьогодні ховають вбитого в СІЗО. Шість діб родичам не віддавали тіло 59-річного Сергія

Оксана стала калікою, а водію нічого. Жертву ДТП шантажують, щоб припинила писати скарги

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Вася

    Только расстрел отморозков. Больше и добавить нечего.Пока власть таких будет покрывать (а им это выгодно) они будут творить безпредел.
  • Зиновий

    Все правильно - не надо ни на кого надеяться - в каждой торговой точке должно быть по меньшей мере охотничье оружие. И надо стрелять на поражение не задумываясь о последствиях в случаях аналогичных этому.
  • fank franko

    Оце вам панове поліцейська реформа в дії.Спасіння потопаючого,діло самого потопаючого.Нема в Україні закону про самозахист і не скоро буде.Невигідно це нікому з силовиків і прокуратури та суду.Якби хлопець,на якого напали повідкручував їм голови,то всі силовики втратили б роботу,а так поки слідство поки експертизи, поки суди,потім апеляція,час іде,зарплатня капає,взятки дають і всі при  ділі.Подивимось,чи щось зміниться при новому президенті.
  • Максим Максим

    БыдлоТа районная!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up