У Тульчинському районі чоловік хотів незаконно перетнути кордон за 400 доларів

У Тульчинському районі чоловік хотів незаконно перетнути кордон за 400 доларів
400 доларів США за незаконний перетин кордону
  • Житель Вінницької області за 400 доларів намагався «домовитись» з прикордонниками про перетин державного кордону України.
  • Затримали 24-річного вінничанина 2 грудня у селищі Піщанка одразу після вчинення злочину.

Начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління обласного главку поліції Євген Кронівець розповідає, що вінничанин не мав законних підстав для перетину кордону.

Для того, щоб прикордонники посприяли йому в безперешкодному перетині державного кордону України поза межами пункту пропуску, зловмисник запропонував їм 400 доларів. 

Відео дня
v class="video-block">

Кошти вилучили

Затримали та задокументували правопорушника слідчі слідчого управління обласного главку поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД». Процесуальне керівництво у провадженні здійснюється Вінницькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері.

— Правопорушник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід — тримання під вартою. Кошти вилучили.

Загрожує до восьми років

Слідство проводить розслідування за третьою частиною статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).

За такий злочин чоловіку загрожує покарання — позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, банда «допомагала» ухилянтам переткнути кордон. Двоє мешканців Одеської області та громадянин Республіки Молдова, «допомагали» чоловікам, які намагались ухилитися від призову, незаконно перетнути державний кордон України. Під час організації чергового трансферу правопорушників затримали. Їм загрожує до 9 років позбавлення волі.

 

Читайте також:

На Вінниччині примусово видворили іноземця за межі території України. Що він зробив?

Вінничанин у квартирі влаштував «художній гурток», на якому розбещував дітей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Юлия Крива

    Наївний томущо молодий. Якщо до тих 400 домалювати нуля і то буде мало... Тому і затримали.
  • Олег Каськов

    Особливо тяжкий злочин...
  • Евгений Мельник

    Дав би 4000, було б по-депутатськи. Он грановського, мабуть іншого, а все ж, піймали, так відпустять. А тут 8 років за 400 доларів. Крадіть мільярди, як депутати, і нічого не буде.
  • Антонюк Сергей

    Ні одного діпутата нипоказали шо зловили,,,а рабам нізя,,мало придлагати,!

keyboard_arrow_up