Банда «допомагала» ухилянтам переткнути кордон. За скільки вивозили чоловіків?

Банда «допомагала» ухилянтам переткнути кордон. За скільки вивозили чоловіків?
5500 доларів США за нелегальний трансфер ухилянтів за кордон: правоохоронці Вінниччини затримали чергове злочинне угрупування
  • Двоє мешканців Одеської області та громадянин Республіки Молдова, «допомагали» чоловікам, які намагались ухилитися від призову, незаконно перетнути державний кордон України.
  • Під час організації чергового трансферу правопорушників затримали. Їм загрожує до 9 років позбавлення волі.

Як інформують в обласному главку, припинили злочинну діяльність чоловіків 22 листопада слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Управління Служби безпеки України у Вінницькій області, Департаменту контррозвідки СБУ, Управління внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Начальник обласного главку Іван Іщенко розповів, що до правоохоронних органів надійшла оперативна інформація про те, що група осіб за винагороду допомагають чоловікам призовного віку у перетині кордону поза межами пунктів пропуску. 

Відео дня

За попередньою інформацією слідства, 50-річний мешканець Одеської області разом зі спільниками, серед яких 54-річний уродженець Республіки Молдова та 29-річний житель Одеської області, налагодили схему організації незаконного перетину державного кордону України для військовозобов’язаних чоловіків. 

Зловмисники знаходили «клієнтів», які намагались уникнути призову та за 5500 доларів США допомагали їм незаконно перетнути державний кордон України.

Двоє фігурантів зустрічали осіб та супроводжували їх до завчасно визначеного місця поруч із кордоном. За це вони отримували завдаток за надану «послугу» у розмірі 1000 доларів США. Іншу частину грошей ухилянти мали передати третьому зловмиснику вже на території сусідньої держави.

Під час чергової спроби переправи трьох призовників правоохоронці затримали членів злочинного угрупування.

У підозрюваних поліцейські вилучили грошові кошти, мобільні телефони та автомобіль.

Слідством повідомлено затриманим про підозру. До обрання запобіжного заходу чоловіки перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання. 

Правова кваліфікація діям кожного з учасників буде надана після проведення слідчих дій. Наразі правоохоронці встановлюють спільників затриманих, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Довідка:

Триває досудове розслідування в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає до 9 років ув’язнення.

Нагадаємо, на Вінниччині примусово видворили іноземця за межі території України

Читайте також:

СБУ передала арештований у Вінниці бізнес російського олігарха на два мільярди гривень

«Пам'ять про трагедію має залишитись». Батьки 18-річної Саші розповідають про свій біль

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olga Martens

    На 500 $ меньше брали, чем другие берут. Таксу 6000 $ не знает только ленивый.
  • Александр Пометков

    це про яку банду ? та яка діток Данілова та Лисого з Кварталу вивезла?
  • Next

    No koment

keyboard_arrow_up