Той, що вбив собаку, втретє не з’явився до суду. Справа живодера тягнеться з жовтня

Той, що вбив собаку, втретє не з’явився до суду. Справа живодера тягнеться з жовтня
Липач Сергій - постраждалий
  • У березні 27-річний Юрій Маркін холоднокровно вбив пса на ім’я Бімка. Так каже господар собаки – 80-річний Сергій Липач.
  • Пенсіонер у розпачі, бо вже втретє обвинувачений в злочині не з’являється у залі судового засідання.
  • Призначили четверте слухання, куди підсудного доставлять примусово правоохоронні органи.

Сьогодні, 15 січня, було третє засідання у справі вбивста 14-річного песика Бімки. Господар собаки разом з волонтерами, журналістами та особистою групою підтримки зібралися у залі засідань. Обвинуваченого не було.

— Розмовляла з мамою Маркіна пів години тому і вона повідомила, що Юрій буде присутнім у суді, — розповідає адвокат обвинуваченого Наталя Коваль. — Можливо, в нього важлива причина відсутності.

Відео дня
Наталя Коваль, адвокат обвинуваченого

Причина, чому Юрій Маркін не з’явився у суді, так і не з’ясувалася. На підставі того, що минуле засідання він пропустив за станом здоров’я, як і попереднє, прокурор Каменяр піддала сумніву поважність його відсутності та просила суд вжити суворих заходів до підсудного.

— Наступне слухання буде призначене на 27 січня, час 12.30. Обвинуваченого доставлять до зали суду примусово правоохоронні органи, – сказала згодом прокурор. — Доказів, які підтверджують вину Маркіна, достатньо. Скоєння злочину він не визнавав, заперечував свою вину і злочинність дій. Важко передбачити, що буде під час судового провадження, так як обвинувачений ще жодного разу не з’явився у залі суду. Сьогодні, як і раніше, мала місце неявка обвинуваченого. Моє клопотання щодо вжиття заходів було погоджено судом, отож вже 27 січня Маркіна доставлять до зали суду примусово.

Прокурор Каменяр

Сергій Липач був у розпачі, що кривдника його собаки все ніяк не почнуть судити. Він звинувачує адвоката захисту в покриванні обвинуваченого.

— Після минулого засідання частина журналістів намагались виявити, чи справді у Маркіна є травми і які довідки він надає про стан здоров’я, — каже пенсіонер. — Вони поїхали до лікарні, Юрій зачинився в палаті і забарикадував двері стільцем.

— Всі – абсолютно бездіяльні, – говорить 80-річний потерпілий у справі вбивства Бімки. – Адвокат покриває злочинця. Дуже важко і неприємно складається ситуація, коли збирається стільки небайдужих громадян та представників преси, а він просто не приходить. Є закон від грудня 2016 року, де сказано, що вбивство собаки прирівнюється майже до вбивства людини. Вважаю найбільшою помилкою з боку правоохоронних органів недостатність вимогливості. Він боїться показатися на телебаченні, боїться розголосу. Але має відповісти за скоєне.  

Сергій Липач

— Це злочинець, який росте на очах, — продовжує Сергій Липач. — Він придбав собі пса, стаффорда, і натравлює цю собаку на інших собак і людей. Мені відомо, що лише за останній рік він скоїв ще декілька злочинів, окрім вбивства мого Біма. У тому числі і страшне побиття інваліда. Також ледь не покалічив 13-річного хлопця і натравив свого пса на жіночку з маленькими собачатами. Він страшенно агресивний. Весь наш будинок заляканий цим злочинцем, але всі бояться щось говорити, всі відмовляються, бо їм страшно. А поліція абсолютно бездіяльна. Що ж нам робити? 

Сергій Липач сподівається, що вбивця його чотирилапого друга буде справедливо покараний:

—Таких людей необхідно ізолювати від суспільства, він може нанести шкоду будь-кому і у будь-який момент.

Нагадаємо, в чому звинувачують сусіда Сергія Липача. За матеріалами кримінального провадження, 4 березня 2019 року 27-річний Юрій Маркін раптово підійшов до дідуся, який прогулювався з Бімкою на території школи №33, і наніс собаці декілька ударів ногою. За життя Бімки боролись ветлікарі, але так не змогли його врятувати.

— Мій син загинув минулого року. Бімка був моєю відрадою, моїм справжній другом. Майже 14 років зі мною прожив, я дуже його любив. А цей злочинець просто відняв у нього життя. Задля розваги! — розповідає Сергій Липач.

Пес Бімка, що загинув

Він разом з волонтерами-зоозахисниками закликає небайдужих людей прийти на наступне слухання, щоб добитися справедливого покарання для людини, що скоїла злочин й тепер намагається уникнути відповідальності.

— Разом ми зможемо все, — говорить потерпілий у справі вбивства собаки. 

 
Читайте також:

Благодійні контейнери Вінниці : чи варто залишати там речі і що з ними буде далі

Куди у Вінниці можна зайти з собакою? Крамниці, кав’ярні та навіть пошта. Ми перевірили

“Б’ють та знущаються майже з усіх” - у Вінниці погодили модель притулку для безхатьків

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Аліна

    ПОСАДИТИ ,ЩОБ ДРУГІ БОЯЛИСЬ!
  • Дід

    к,как его земля носит..
  • Олександр Шемет

    Злодій має сидіти у вязниці...
  • Arsen Haiyk

    Гавно научитесь убирать за своими засранцами, и намордники не забывайте одевать перед выходом на улицу. Лучше свою прыть с журналистами и общественность направьте в нужное русло. Скажем нет собачьему дерьму и заставим хозяев убирать за своими ,,Бимками" !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up