Телефонні шахраї продовжують псувати імідж міліції

Одна вінничанка переказала на мобільний рахунок чотири тисячі гривень за сина, нібито арештованого за бійку. Насправді він був у дівчини. Стільки ж подарувала шахраям інша вінницька мама, поки її доросле дитя невинно спало у сусідній кімнаті...

Ще декілька вінницький сімей надіслали гроші невідомим абонентам через термінали І-Box. Їм дзвонили серед ночі і казали: сина-брата-чоловіка арештували, тому терміново шліть гроші, щоб відкупитися від міліції. І таких випадків у Вінниці побільшало, хоча „20 хвилин” попереджала: „Нові шахраї називаються міліцією”. 
- Не знаю, яким чином, але вони зчитують SMS-ки, - розповідав „визволений” мамою за чотири тисячі від увезення, якого не було, 28-річний Сергій. – Постійно відслідковують кілька десятків номерів. Вичитують, як мама пише сину і навпаки, і взнають, про що брехати. Потім продзвонюють обрані номери. І з тридцяти випадків, в одному-двох спрацьовує.  
Про цей спосіб шахрайства знову нагадують правоохоронці, бо псевдоміліціонерів не знайшли. За місяць потерпілих стало на троє більше. Як розповіли у відділі зв’язків з громадськістю обласного управління внутрішніх справ, в одному випадку мама „арештованого” знов спросоння не розчула синівського голосу по телефону. Дзвонив шахрай, а син спав вдома, коли вона переказала гроші на чужий телефонний рахунок. 
Як каже заступник начальника Ленінського відділу міліції Анатолій Куцюруба, зловмисники діють за такою схемою: 
- Серед ночі телефонують до своєї жертви та повідомляють, що у когось з її рідних виникли проблеми з правоохоронними органами, і зараз ця людина знаходиться у відділі міліції. Щоб владнати питання необхідні гроші. Шахраї називають суму та рахунок, куди негайно треба перерахувати гроші. Приголомшена жертва більше нічого не з’ясовує і йде до найближчого терміналу iBox. Термінали у нічний час знайти не важко – вони розташовані на вулицях та майже в усіх магазинах міста.

Довідка
Щоб з’ясувати, чи споавді вашого родича затримали в міліції, досить подзвонити на цілодобовий телефон чергової частини свого райвідділу міліції.
Міське управління внутрішніх справ міста - 59-33-29.
Ленінський райвідділ міліції - 59-33-26.
Замостянський райвідділ міліції - 59-33-30.
Староміський райвідділ міліції - 59-33-28.  



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    "Без жульничества тоже нельзя. Если бы все люди заботились только о благополучии других, то еще скорее передрались бы между собой". Бравый солдат Швейк.
  • Anonymous

    Те що Вінницька міліція працює ПОГАНО, це зрозуміло кожному навіть без ІМЕДЖА.
  • Anonymous

    Материал из Википедии — свободной энциклопедии Текущая версия(+) Данная версия страницы не проверялась участниками с соответствующими правами. Вы можете прочитать последнюю стабильную версию, проверенную 26 августа 2010, однако она может значительно отличаться от текущей версии. Проверки требует 1 правка. Перейти к: навигация, поиск Имидж (от англ. image — «образ», «изображение») — искусственный образ, формируемый в общественном или индивидуальном сознании средствами массовой коммуникации и психологического воздействия. Имидж создается (пропагандой, рекламой) с целью формирования в массовом сознании определённого отношения к объекту. Может сочетать как реальные свойства объекта, так и несуществующие, приписываемые.
  • Anonymous

    Лох он и в Африке лох!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up