Судитимуть екскерівника Вінницької транспортної компанії за розтрату майже 14-ти мільйонів

Судитимуть екскерівника Вінницької транспортної компанії за розтрату майже 14-ти мільйонів
  • Судитимуть колишнього гендиректора комунального підприємства Вінниці. Його звинувачують у службовій недбалості, яка завдала збитків підприємству на майже 14 мільйонів гривень.
  • За даними редакції «20 хвилин», мова про Вінницьку транспортну компанію і її колишнього керівника Михайла Луценка, що тепер на пенсії.

Чоловіка обвинувачують у службовій недбалості. Слідчі довели, що його дії призвели до збитків підприємству на суму близько 14 мільйонів гривень.

— За інформацією слідства, обвинувачений протягом п’яти років, будучи службовою особою та наділеним організаційно-розпорядчими й адміністративно-господарськими функціями, укладав договори з охоронною фірмою, яка збільшувала об’єми наданих послуг, — зазначають у повідомленні поліції. — Зокрема, зазначали в десятки разів більшу кількість працівників, які надають послуги з охорони. В подальшому зловмисник підписував акти здачі й приймання робіт, на підставі яких підприємство перераховувало кошти за послуги, які фактично не отримувало в об’ємах, визначених в договорах. 

Нещодавно ми розповідали, що Михайлу Луценку оголосили про підозру. Зараз — обвинувальний акт передали до суду. Відзначимо, що інкриміновний йому злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відео дня

Також у пресслужбі обласної прокуратури зазначають: «Слідством установлено, що між підприємством та охоронною фірмою впродовж 2017-2021 років укладено низку договорів. За їх умовами виконавець мав забезпечити охорону об’єктів комунального підприємства. Сторони визначили адреси об’єктів, кількість постів охорони та охоронців на кожному. На виконання умов договорів з охорони замовник щомісячно перераховував узгоджені кошти. Фактично ж охоронні послуги надавалися не в повному обсязі».

Нагадаємо, що генеральним директором комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко був із жовтня 2016 року. У вересні 2022-го він за власним бажанням пішов з посади.

 

Читайте також:

Поліцейські затримали жінку, яка вкрала 10 тис грн з банківської карти 81-річної бабусі

Син колишньої вінницької судді Чезганової на відео погрожував ТЦК та стріляв з пістолета. Що відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач41

    За 1000 грн-8 років .за 14 млн-3 роки. Висновок:треба більше красти.
  • Євгенія Матвеєва

    Цим дописом мабуть відбудеться, багатьох затримують , але не наказують.
  • Pasha Aivazov

    Чому Поліція Вінницької області ,не запобігала злочину 🤔

    Galina Yellistratova reply Pasha Aivazov

    Pasha Pasha Тоді не можна було, я дивуюсь, як це зараз стало можливим.
  • Galina Yellistratova

    Пусть вернет кондукторам и водителям украденные у них зарплаты. Платили копейки за этот адский труд.Кондуктора докладывали свои деньги, чтобы получить нормальные зарплаты.

keyboard_arrow_up