Син колишньої вінницької судді Чезганової на відео погрожував ТЦК та стріляв з пістолета. Що відомо?

Син колишньої вінницької судді Чезганової на відео погрожував ТЦК та стріляв з пістолета. Що відомо?
  • Мережею поширилися відео, на яких син екссудді з Вінниці погрожує працівникам ТЦК та правоохоронним органам, а також стріляє з вогнепальної зброї.
  • Нині скандального мажора знайшли та обшукали.
  • Про деталі цієї резонансної події розповідаємо у матеріалі.

Попередньо на сайті «20 хвилин» розповідали про те, що під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці натрапили на відео, де невідомий на відкритій місцевості стріляє. Поліція Вінницької області повідомила, що правопорушником є чоловік 29-ти років.

Однак зараз мережею почало ширитися відео з схожим контекстом, і на ньому спостережливі люди впізнали сина колишньої одіозної вінницької судді Алли Чезганової — Дмитра. Про хлопця першими розповіли журналісти видавництва «Військовий кур'єр».

Як виявилося, відео зі стріляниною і підспівуванням російських пісень було не єдине. Дмитро публікував ці ролики у своєму Instagram. В них він публічно, граючи на гітарці, співав образливі пісеньки в сторону влади, ТЦК, СБУ, правоохоронних органів та загалом мобілізації в Україні.

Відео дня

«І в повєсткє напишіть: «рота Кошового і Пікало», ну а єслі нєт – то заваліть *бало» – співає він під гітару.

 

Незважаючи на його попередньо зухвалі заяви, мажор не був помічений до цього місцевим ТЦК, але в результаті моніторингу соціальних мереж правоохоронці натрапили на відео, де він на відкритій місцевості стріляє, тому зацікавилися ним.

Як ми вже згадали раніше, 28 грудня на сайті Головного управління Національної поліції Вінницької області було повідомлено про затримання 29-річного вінничанина. Імені та конкретних даних не наводилося, проте загальний опис злочину повністю відповідає Дмитру Чезганову.

— У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські вилучили набої різного калібру, предмет схожий на стартовий пістолет, два предмети схожі на гранати й два запали УЗРГМ, газовий пістолет та інші заборонені предмети, — зазначають у повідомленні поліції. — Вилучені предмети направлені на експертизу. Наразі правоохоронці встановлюють мету їхнього зберігання та джерело походження.

Як в матеріалі «Військового кур'єра», так і в повідомлені поліції, вказується, що чоловіка розшукували оперативники за силової підтримки спецпризначенців КОРД. В результаті обшуків за даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. 

Журналістка «20 хвилин» звернулася до речниці поліцейського главку Заріни Маєвської. Вона запитала, чи пов'язані ці новини, але у зв'язку з кримінальним провадженням речниця не могла надати відомостей про учасників.

— Я не можу підтвердити чи спростувати цю інформацію через кримінальне провадження, адже в таких випадках не можна розголошувати деталі, — пояснила речниця. 

Але якщо відштовхуватися від інформації, яку подавали ще 28 грудня, то поки що нових відомостей немає. Вилученні речі направлено на експертизу, вже за її результатами буде вирішуватися питання щодо повідомлення йому про підозру.

— Його не затримано, але під час обшуку вилучено предмети, схожі на боєприпаси та набої. Зараз ми не можемо затримати його, оскільки відповідно до частини першої статті 296, це не передбачається, якщо це не має тяжких наслідків, — зазначила Заріна Маєвська.

Проте варто зауважити, що відео з стріляниною було опубліковано ще 14 лютого 2022 року. Нині соціальних мереж хлопця вже немає.

Хто така Алла Чезганова?

Алла Чезганова була суддею Вінницького міського суду до 2017 року, пізніше вона самостійно подала заяву про відставку з посади. Пані Алла була відома розглядом багатьох резонансних справ, таких як: калинівський сепаратист Вадим Майстренко, справа за позовом лікаря Центру реабілітації інвалідів Віталія Токарчука, справа «шостого грудня», головним фігурантом якої є Юрій Павленко («Хорт») та інших.

Однак її репутація була достатньо скандальною, оскільки багато судових справ, які перебували під її розглядом, супроводжувалися мітингами та протестами.

Також варто згадати про любителя дрифту Івана Гарашкова з Молдови, який теж був знаменитий публікаціями відео у своєму Instagram.


Читайте також:

У Вінницькій області 44 церкви перейшли до ПЦУ за 2023 рік. Дізналися, що це за релігійні громади

Чому ж хворіли діти? Дізналися результати аналізів в Агрономічненському ліцеї

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (113)
  • Валентина Васильковська

    ХУДОБА в людській подобі.
  • Екатерина Шершун

    Що це ви дитину мучите? Вгостіть його щшоколадкою,та й відвезіть до матусі.Гидко все це читати...Виходить воно все правильно робить.
  • Valeriy Kotik

    Не бодішейміть патріота
  • Valeriy Kotik

    Непогано

keyboard_arrow_up