Збитки на майже 14 мільйонів. Отримав підозру екскерівник вінницької транспортної компанії

Збитки на майже 14 мільйонів. Отримав підозру екскерівник вінницької транспортної компанії
  • Оголосили підозру колишньому гендиректору комунального підприємства Вінниці. Його звинувачують у службовій недбалості, яка завдала збитків підприємству на майже 14 мільйонів гривень.
  • За даними редакції «20 хвилин», мова про Вінницьку транспортну компанію і її колишнього керівника Михайла Луценка, що тепер на пенсії.

Сьогодні, 12 січня 2024 року, Офіс генерального прокурора повідомив — оголосили підозру колишньому гендиректору вінницького підприємства. Зазначають, що внаслідок його службової недбалості підприємство зазнало мільйонних збитків.

«За даними слідства, між підприємством та охоронною фірмою впродовж 2017-2021 років укладено низку договорів. За їх умовами виконавець мав забезпечити охорону об’єктів комунального підприємства. Сторони визначили адреси об’єктів, кількість постів охорони та охоронців на кожному. На виконання умов договорів з охорони замовник щомісячно перераховував узгоджені кошти, — зазначають у повідомленні. — Фактично ж охоронні послуги надавалися не в повному обсязі.  Унаслідок службової недбалості комунальному підприємству завдано збитків на майже 14 млн грн. 

Відео дня

Поліція Вінницької області інформує, що за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомили про підозру info 66-річноному колишньому генеральному директору комунального підприємства 10 січня.

— Такий злочин карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого, — підкреслюють у поліції.

Відзначимо, що генеральним директором комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко був із жовтня 2016 року. У вересні 2022 року він за власним бажанням пішов з посади.

 

Читайте також:

Поліцейські затримали жінку, яка вкрала 10 тис грн з банківської карти 81-річної бабусі

Син колишньої вінницької судді Чезганової на відео погрожував ТЦК та стріляв з пістолета. Що відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Наталія Навроцька

    Вже давно було пора ним зайнятися.
  • Ксюша Лунина

    Його дружина на той час займала посаду керівника Департаменту фінансів ВМР. Сімейний бізнес 🤔
  • Иван Собчук

    Так схема Гройстмана а сяде Луценко-таких муток багато .
  • М ~ М

    Ну так накрав, та й звільнився за власним бажанням. Все сходиться. Стандартна схема, як і всюди. Як і різні чинуші накрали і звільнились достроково. Тварі кругом зажерливі. Люди гинуть, а ці верхи нажертись не можуть, тільки й шукають різні способи, щоб побільше рванути куща, в обхід системи.

keyboard_arrow_up