Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів

Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
  • Заступнику мера однієї з громад Вінниччини повідомили про підозру у привласненні майже мільйона гривень бюджетних коштів.
  • З власних джерел «20 хвилин» стало відомо, що мова про Віктора Гавришка з Гнівані. Його, до речі, вже судять за схожий злочин. 

Як повідомили в обласному управлінні поліції, посадовець разом з директором підпорядкованого комунального підприємства та місцевим підприємцем організували схему з завищення вартості спецтехніки, яку закуповували для одного з комунальних підприємств.

Внаслідок цього з міського бюджету безпідставно перерахували майже мільйон гривень.

Заступнику мера інкримінують п'яту частину статті 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою).

Відео дня

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Також у прокуратурі Вінницької області розкрили додаткові деталі. Цитуємо:

«За даними слідства, протягом липня-серпня 2023 року заступник очільника міської територіальної громади у змові із директором підпорядкованого комунального підприємства та суб'єктом підприємницької діяльності організували проведення відкритих торгів із закупівлі екскаватора-навантажувача за завищеною ціною. Унаслідок таких протиправних дій комунальному підприємству завдано збитків у розмірі понад 990 тисяч гривень. У ході досудового розслідування проведено ряд санкціонованих обшуків, вилучено речові докази. У тому числі — документи, підтверджуючі протиправну діяльність зловмисників».

Віктор Гавришко, нагадаємо, уже має кримінальну справу. Його звинувачують також у розкраданні бюджетних коштів, виділених з місцевого бюджету на потреби закладів освіти. 

11 квітня Вінницький суд у цьому кримінальному провадженні відсторонив Гавришка від роботи в міськраді Гнівані. Він був під вартою і вийшов під заставу у розмірі 302 тисячі 800 гривень. Про це ми розповідали в кількох матеріалах:

 

Читайте також:

«Лікувала просто по телефону». Недбалість гінеколога ледь не коштувала життя вінничанці

«Ніяких підстав — просто відмовили!» У Вінницькому МСЕК чоловіку без пояснень не дали групу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Марія

    Коли їх почнуть питати звідки гроші на заставу?
  • Григорий Пилипенко

    Бере приклад з п'яного лавочника Порошенка.
  • Дядюшка Мюллер

    Зелена мразота своїх не кидає.

keyboard_arrow_up