Резонансне вбивство фермерів Тичуків: мисливця засудили до довічного ув'язнення

Резонансне вбивство фермерів Тичуків: мисливця засудили до довічного ув'язнення
  • Злочин стався у травні 2019 року в селі Шипинки колишнього Барського району. Розкрили вбивство подружжя Тичуків за тиждень. 
  • «Пов’язали» 31-річного обвинуваченого за кілька днів після вчинення злочину в іншій області, де він переховувався. 
  • Викрадений з будинку потерпілих сейф та зброю оперативники знайшли у полі неподалік від місця злочину.

9 травня 2019 року біля власного будинку в селі Шипинки знайшли з вогнепальними пораненнями в голову 47-річного чоловіка та 42-річну жінку. Згодом стало відомо, що загиблі — Едуард та Юля Тичук, які були власниками фермерського господарства «Едем». За декілька місяців до трагедії родина вирішила продати свій бізнес та переїхати до Ізраїлю. Однак, не знайшовся покупець.

Вже 15 травня, поліцейські затримали підозрюваного у вчиненні подвійного вбивства в іншій області.

Відео дня

Згадати деталі моторошного злочину можна у публікаціях:


Відбувся суд

13 січня Жмеринський міськрайонний суд визнав 31-річного підсудного винним у вчиненні злочинів, передбачених четвертою частиною статті 187 (розбій), статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів) та статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та засудив його до довічного позбавлення волі.

За словами заступника начальника Слідчого управління обласного главку поліції Олександра Хмеляра, над розкриттям та розслідуванням вбивства працювали найкращі фахівці слідчого управління, управління карного розшуку, криміналісти, поліцейські територіальних підрозділів.

— Основна версія злочину, над якою працювали правоохоронці — вбивство з корисливих мотивів, — каже Хмеляр.

Сейф, викрадений з будинку розстріляного подружжя фермерів, зламаним знайшли поліцейські за кілька кілометрів від місця вчинення злочину.  

— Оперативно розкрити подвійне вбивство поліцейським допомогли записи з камер відеонагляду на будинку розстріляного подружжя, які зафіксували момент вчинення злочину, — повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Після затримання зловмисник показав поліцейським місце, де він заховав знаряддя злочину — дві мисливські рушниці. Частину привласнених коштів слідчі вилучили під час проведення обшуків за місцем його проживання.

Подробиці слідства

За інформацією поліції, підозрюваний прийшов до домогосподарства фермерів та біля будинку вистрілив господарям в голову з мисливської зброї.

—  Злочинець після вбивства проник до будинку й, реалізуючи свій злочинний умисел, викрав сейф, в якому знаходилися майже 1 мільйон 300 тисяч гривень, які привласнив та зник з місця злочину. Викраденими грошима розпорядився на власний розсуд, — зазначають у прокуратурі.

Родом затриманий із села Міжлісся. Одружений, має дитину до трьох років. Раніше судимий не був. Мисливець. Браконьєрив та незаконно він володів двома рушницями — гладкоствольною курковкою і малокаліберною ТОЗ-12.

Із першої, як зафіксували камери спостереження на території домоволодіння Тичуків, він застрелив господаря, коли той відчинив хвіртку. З другої рушниці злочинець убив наскрізним пострілом дружину, яка вибігла з дому на звук першого пострілу.

— В них відкрита веранда з колонами. Жінка вибігла в халаті і злякалася. Вона притулилася до однієї з колон, і вбивця їй вистрілив ззаду в голову одразу, без розмови. Куля прошила наскрізь і відрекошетила від колони. А чоловіку він стріляв у щоку. Травма була така, що він захлинувся. Його залляло кров’ю, — розповідав після злочину полковник Цимбалюк, керівник кримінального блоку поліції. 

Він буквально по кроках розказав, що робили для розкриття цього злочину. Розповів, як піднятті по тривозі співробітники кількох сусідніх райвідділів обходили спочатку ближні села, а потім йшли ставити людям питання далі і далі в пошуках зачіпок. Отримали перший результат вже в селі на Жмеринщині. 

Почали правоохоронці пошуки, маючи тільки загальні прикмети злочинця, що ховався за маскою і каптуром. Він був одягнений у військову «горку» російського зразка, однотонну з темнішими нашивками на ліктях й штанинах. Про людину в такому одязі й розпитували людей кільканадцяти населених пунктів, доки знайшли свідків.

У своїх друзів в Жмеринському районі підозрюваний вранці 9-го травня сушив змочену під зливою ту саму «горку» і переодягався. Більше того, він забув там своє взуття. Його співставили з відбитками на тому місці, де знайшли спустошений сейф, і сліди співпали.

— Сумніви остаточно відпали, чи він, коли ми здобули цей доказ, — казав Олександр Цимбалюк.

Крім того експерти збільшили інформацію з камер і побачили, що рушниця-курковка вбивці подружжя фермерів була перемотана ізоляційною стрічною. Знайомі ймовірного підозрюваного оперативникам підтвердили: є в нього така рушниці. Розповіли, що він мисливець, і що бачили у нього також дрібнокаліберну. 

 

Читайте також:

«За два мільйони у.е. хотів продати бізнес». Подружжя фермерів поховали поруч

У цей день вітаємо Панаса та Зосима. Історія та прикмети 17 січня

Штормовий вітер. На Вінничині оголосили попередження І рівня небезпеки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрє Аронов

    вот сволочь такая какое ты мразь этакая имеешь право так нагло забирать жизнь у человечка - сноить на зоне такую гниду надо

keyboard_arrow_up