Перший вирок за ухилення від призову: у Вінниці судили 26-річного молодшого лейтенанта

Перший вирок за ухилення від призову: у Вінниці судили 26-річного молодшого лейтенанта
  • Засудили до трьох з половиною років ув'язнення та звільнили від відбування покарання 26-річного молодшого лейтенанта запасу. Встановили річний іспитовий строк.

Вінницький апеляційний суд постановив перший вирок про ухилення від призову. Засуджений — військовозобов’язаний 26-річний вінничанин. Про це повідомляють в пресслужбі суду.

Подробиці справи

Судили молодшого лейтенанта запасу за те, що він відкрито відмовився отримувати повістку про прибуття для отримання мобілізаційного розпорядження та вибуття у військову частину.

— У вказаний час до місця призову за мобілізацією не прибув. Послався на небажання проходити військову службу, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Апеляційна скарга

Апеляційну скаргу на вирок Ямпільського районного суду Вінницької області подав прокурор. Вказав, що там чоловіку призначили покарання менш суворе, ніж погоджене сторонами угоди. Йдеться про угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим.

Тож просив рішення суду першої інстанції в частині призначення покарання скасувати.

Новий вирок

Заслухавши учасників процесу, колегія суддів ухвалила новий вирок, яким призначили покарання, узгоджене сторонами угоди. Це три з половиною роки позбавлення волі.

«В решті вирок Ямпільського районного суду Вінницької області, яким затверджено угоду від 01.09.2022 між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості та яким останнього визнано винним і засуджено за статтею 336 Кримінального кодексу України із застосуванням статей 75 та 76 Кримінального кодексу України, залишити без змін», — сказано у вироку апеляційного суду.

Тобто правопорушника звільнили від відбування покарання з випробуванням: йому встановили річний іспитовий строк.

Довідка

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Нагороди за татусів. вісім нагцгвардійців з Вінниччини отримали ордени… посмертно

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (91)
  • Олег Каськов

    "Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України!"

    Про вищезгаданих "осіб" теж розповідайте. Не відбувається загальними словами. Вінничани мають знати і таких "героїв".
  • Олег Каськов

    Засудили та звільнили...
    То нафіга взагалі було робити цю комедію?
  • Вадим Шевчук

    Тобто правопорушника звільнили від відбування покарання з випробуванням: йому встановили річний іспитовий строк.

    він прям сів та й журиться) молодец)
  • Таисия Бандура

    А чому депутатів та їх родин не судите? Чому переселенців не чіпаєте??? Ганьба!!!!

keyboard_arrow_up