Не вийшов з коми. Юра помер через тиждень після бійки під «Планета Мода-Бар»

Не вийшов з коми. Юра помер через тиждень після бійки під «Планета Мода-Бар»
Знімки зі сторінки Юрія Матвійчука (23) в соцмережах. Хлопець на початку травня демобілізувався з армії
  • Учора, 27 травня, помер в лікарні 23-річний Юрій Матвійчук.
  • Хлопець, якого побили під клубом «Планета Мода-Бар».
  • Рівно тиждень минуло відтоді, як його госпіталізували у важкому стані медики швидкої після конфлікту під дискотекою.
  • Що за цей тиждень помінялося в розслідуванні бійки, яка тепер має смертельні наслідки?

«Трагічну новину отримала. Юра помер сьогодні», – написала журналісту учора увечері, одногрупниця його дівчини.

Студенти сьогодні збирають допомогу на поховання, щоб передати гроші родині померлого юнака. Його хоронитимуть в Крижанівці Хмельницької області, звідки хлопець родом. Редакція писала раніше, що 23-річний Юрій на початку травня звільнився зі служби армії й оселився у Вінниці. Знімав тут квартиру та зустрічався з дівчиною, студенткою торговельно-економічного університету.

Рівно тиждень боролися за життя юнака, побитого хлопцями під нічним клубом «Планета Мода-бар» медики лікарні швидкої допомоги. Дівчина Юрія розповідала 20minut.ua, що кожен день лікування обходився родичам у чималі суми – від 6-ти до 10-ти тисяч гривень. Пацієнта у вкрай важкому стані, в комі, тримали в реанімації. На картковий рахунок матері Юрія небайдужі люди скидалися грішми. Зібрали невелику суму, і її зуміли поцупити шахраї, випитавши у власниці картки секретні дані.   

Відео дня

Це було кілька днів тому, коли стан Юрія погіршився, тож писати заяву в поліцію про шахрайське викрадення коштів із картки писати ніхто не став. Було не до цього. Наприкінці минулого тижня, як розказувала дівчина побитого юнака, медики називали стан Юрія важким, але вже стабільним.

У неділю, 27 травня, його серце зупинилося. На стінці Юрія в соціальних мереж друзі зараз лишають свічки пам’яті та пишуть скорботні вірші. Його дівчині надсилають слова співчуття.

Бійка, в якій 23-річному хлопцеві завдали важких травм, що призвели до його смерті, сталася вночі 20 травня під нічним клубом «Планета Мода-Бар». Протягом доби, як писала 20minut.ua, співробітники поліції затримали двох підозрюваних, 18-річного і 23-річного мешканців Малих Хуторів.

Перша інформація, яку отримала редакція про цих молодиків, говорила: вони працюють в охороні «Планета Мода-бар». Втім, офіційні дані, з поліції, говорять інше: затримані не є охоронцями названого закладу. Охорона нібито тільки вивела сп'янілого Юрія з клубу, і до бійки під закладом не має ніякого відношення.

Таку ж інформацію розказувала журналісту й дівчина важко трамованого під дискотекою юнака. Вона говорила нам, що свідком побиття її хлопця був його друг. Він намагався розборонити бійку, але не зумів. А поконфліктував Юрій з двома постійними відвідувачами закладу під час дискотеки в середині клубу. Вони вчепилися до демобілізованого, як до новенького, й хлопець запропонував вийти поговорити.

І все було б не так страшно, якби наприкінці бійки на «новенького» не кинувся якийсь третій чоловік. "Схожий на зека", – описали його свідки. Якраз цей третій, як розказала дівчина Юрія, завдав йому найбільше травм. Бив ногами по голові, коли той лежав на асфальті.

Про третього учасника побиття, як сказали у відділі комунікацій обласної поліції, в слідстві не говорять. Називають двох затриманих за гарячими слідами юнаків основними фігурантами. І запевняють: решту учасників, а також свідків та очевидців, правоохоронці продовжують встановлювати.

– Основних підозрюваних двоє, – говорить прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник. – Вони знаходяться зараз у слідчому ізоляторі. На час слідства їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави.

Що відомо стороні потерплого про арештованих хуторянських хлопців? За словами дівчини Юрія, один із них – спортсмен, обоє непрацюючі. Це звучало на засіданні з обрання міри запобіжного заходу. Також там фігурувало відео, на якому двоє нападників були в білих сорочках з бейджами. То билися, виходить, з Юрієм неофіційно найняті для охорони?

– Були їхні батьки на суді, але ніхто навіть не підійшов до мами Юри, щоб попросити пробачення, – каже дівчина юнака, який через кілька днів після цієї розмови, помер, так і не вийшовши з коми. – А їхні адвокати все перекрутили так, ніби Юра сам винний в тому, що сталось…

Підозрювані вирішили категорично не визнавати своєї вини. А їм загрожує від 7-ми до 10-ти років позбавлення волі. Злочин проти Юрій Матвійчука кваліфікували за 121-ою статтею Кримінального кодексу України – «умисне тяжке тілесне ушкодження». Досі в другій частині цієї статті стосувалося названого злочину «вчинене групою осіб», а зараз ще й «таке, що спричинило смерть потерпілого».


Читайте також:

Хуторянські побили демобілізованого під «Планета Мода-Бар». Хлопець в комі

Кримінальна ніч Європи: двоє хуліганів напали на юнака біля нічного клубу

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Анонім

    Попахивает особой жестокостью, несколько сильных ударов по голове, когда человек был без сознания, на такое только совсем конченные способны, этого чела полюбому знают, но молчат. Чей-то сынок верняково
  • Анонім

    Петицию писать, полюбому этого третего можно найти камеры, свидетели, неверится, что это никто не снимал. Видно чей-то сынок, замнут дело и концы в воду, как это обычно бывает в нашей стране
  • Nikolay Kulpeper

    Спалити хутора !!!
  • Женя Иванов

    а третий видно чей-то сынок из высоких чинов
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up