Мільйонна справа або Навіщо «бідний» одесит знімав офіс у Feride Plaza

Мільйонна справа або Навіщо «бідний» одесит знімав офіс у Feride Plaza
"Делюсь новостями с партнерами. Винница, офис компании...". Так підписав фото, додане в Інстаграм у листопаді, Леонід Ганшафт. Зараз цього одесита тримають у вінницькому СІЗО, бо підозрюють у шахрайстві на мільйони
  • Планував виїхати на постійне місце проживання за кордон, але узяли.
  • Одесита, який зареєстрував у Вінниці фінансову компанію, арештували на час розслідування кримінального провадження. 
  • Редакція дізналась, кого підозрюють в шахрайстві у особливо великих розмірах та в чому воно полягало.

За 25 мільйонів міг вийти на волю і чекати кінця розслідування справи про «фінансову піраміду». Але таких грошей ніхто за нього не заплатив. Йдеться про 23-річного одесита, який місяць знаходиться у вінницькому СІЗО та відмовляється давати покази. Його підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Провадження відкрили вінницькі правоохоронці після того, як двоє вінничан заявили в поліцію про втрачені вклади, які вони зробили в інвестиційну компанію із сайтом Velarm.net і офісом у Feride Plaza.

Але ще до цих заяв, як розповів заступник начальника поліцейського управління захисту економіки у Вінницькій області Ілля Гулеватий, співробітники мали оперативні дані про появу у Вінниці групи людей, на чолі з мешканцем Одеси і запуск сайту під виглядом однойменної іспанської інвестиційної компанії.

Відео дня

– Почали вони працювати у червні, – говорить Ілля Гулеватий. – Відкривали електронні гаманці людям, які ставили туди кошти. Хто 100 доларів, хто 10 тисяч. У кожного було по-різному. Максимальна відома нам сума – 20 тисяч доларів.

Через сайт компанії вкладники могли бачити свої зароблені відсотки. На місяць – до 20%.

– Сьогодні навіть найуспішніше підприємство не може мати місячний прибуток у 20-30%, – говорить заступник начальника управління захисту економіки.

Він розповідає, що людей, які не отримували виплат, компанія заспокоювала в електронній переписці, дарувала 100 доларів, аби почекали з готівкою. Ці подарунки так і залишалися цифрами на електронних сторінках.

Переписку з вкладниками в основному вів, за даними поліції, одесит, якого місяць тому арештували. А гроші збирали 10 лідерів. У більшості – вінничани.  

– Це були менеджери, які ходили і розказували, навіщо жити погано, якщо можна краще – вкласти і отримувати відсотки, – говорить Ілля Гулеватий. – І люди вкладали, хто 100 доларів, хто тисячу, а потім знайомим показували свої прибутки на комп’ютері…


– Лідери, як ми знаємо, отримували якісь гроші, – продовжує Ілля Гулеватий. - Привів людину на тисячу – отримав відсотки.

Як розказують у поліції, організатори вінницької «фінансової піраміди» використали назву італійської компанії «Веларм», яка торгує криптовалютою і має власну біржу. Слідство написало запит туди – відповіді ще немає.            

– Вони використали торговий знак, тому що зареєстрували «ТОВ» з такою ж назвою і головним офісом у Feride Plaza, – каже Ілля Гулеватий. – Коли ми зрозуміли, що лідер знаходиться в Одесі і збирається виїхати на постійне місце проживання до Іспанії, то провели заходи і затримали його. Якби дійсно він був менеджером світової компанії, то вже мали б реакцію – однозначно хтось би приїхав сюди чи подзвонив, з’ясувати, чому у Вінниці псують їм репутацію.

У соціальних мережах можна знайти багато цікавого про «хайп» під назвою «Веларм». Знімки, наприклад, в Інстаграмі показують розкішне життя лідерів. Є пости у Фейсбуку кількох вінничан з картинками про відсотки і агітацією стати вкладником.



– «Це інвестиційна світова компанія», – говорили вони. «Ці кошти працюють на вас, ви їх вкладаєте, а ми інвестуємо у світові проекти», – розказує Ілля Гулеватий. – Вони показували в соцмережах, що їздять на «Феррарі». Мовляв, подивіться, я у свої 22 роки вже мільйонер, чого ви у 30 ще не з нами? Вони робили раз на два місяці зібрання вкладників, запрошували якогось артиста, щоб там поспівав, тортика різали для всіх… Тепер нам телефонують люди з різних регіонів і питаюсь, чим дійсно є провадження. Розказують, кому давали у руки гроші...

Цих людей, лідерів, як кажуть у поліції, також будуть притягувати до відповідальності. Вони такого ж молодого віку, як і арештований. Більшість – вінничани. Слідство триває, але сайт velarm.net відкривається. Щоправда, деякі відео із заходів компанії тепер недоступні для перегляду. Видно, учасники не хочуть бути упізнаними на заходах структури, якій «шиють» кримінал.

 

У соціальних мережах знаходимо сторінку лідера «Веларму» – Леоніда Ганшафта. Стаття, яку йому інкримінують, передбачає відповідальність з конфіскацією майна. А чи знайшли майно?

Наклали арешт тільки на «Мерседес» головного підозрюваного. Більше, як виявилося, у одесита нічого немає.

Коли йому обирали запобіжний захід, то у суді працювала вінницька адвокатка Наталя Костик. У апеляційній інстанції вона не змогла добитися відміни арешту. По телефону журналісту RIA/20minut.ua сказала, що надалі названий в’язень СІЗО працюватиме з одеським адвокатом.

Редакція готова вислухати захисника підозрюваного, якщо той має бажання коментувати кримінальне провадження. А поки що дивимося фото Леоніда Ганшафта в мережі та знаходимо знімки одесита в компанії Дмитра Нагути – звинуваченого в організації іншої «фінансової піраміди», інвестиційної компанії «Helix».

Про цю компанію RIA/20minut.ua писала на початку року в статтях «У фінансовій піраміді Heliх «прогоріли» щонайменше 12 вінничан» та «Вкладниця Хелікс: У руки «платиновому директору» дала півтори тисячі доларів».

Нагадаємо, що Дмитру Нагуті більше року злочин доводить хмельницька поліція. Тамтешній суд обрав йому заставу, у п’ять разів меншу, ніж присудили Леоніду Ганшафту вінницькі судді, – 5 мільйонів гривень. Він ці гроші заплатив.


Читайте також:

Як спіймали бандитів, які обібрали вінницьких ювелірів на 15 мільйонів

Було 30 кілограмів золота. Подробиці нападу на вінницьких ювелірів під Бердичевом

Бійся «Червоної сови». Від дитячої гри з психоделічним відео посивіє дорослий

«Шефу» знову «світить» тюрма. Стрілянина зятя мера Могилева в апеляційному суді
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жора

    Чувак лоханулся конкретно, захотел миллион баксов за месяц получить).

    В Виннице допустим лохов разводят  по интернету (давая разные консултации по скайпу). Там где образование можно написать что угодно, хоть универ Гарварда...

    Делая в день по 2 или три , а кто пошустрей и по 5  консультаций, можно в день иметь 50 баксов. Продвинутые аферисты кто знает англ и др. языки  дают  консультации  иностранным лохам. Там уже консультация стоит не 250 грн, а 250 у.е.. И так становятся богатыми, но это никто не афиширует, но деньги  рубятся нормально. В инете лохов очень легко на бабки кинуть, это я знаю  лично)))))

    Так что не нужно  гнаться за журавлем, лучше синица в руках)))))



    хахахахахахахах и еще раз ха)



    зы. не для рекламы, как лохов разводят ссылка.............

    https://upsihologa.com.ua/baza-city-1-page-1.htm

  • Дмитрий Ветошкин

    Варто відпустити цих добрих людей під три чорти.. Вони карають дурних, і допомагають розумним. Бо досвід "МММ", "РДС", "Властіліни" і купи місцевих подібних організацій мали б дечому навчити.. А там переважно хтиві до легкої наживи, а це ризик завжди..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up