«Калічать в коледжі регулярно». Вінничанин розказав про булінг в м'ясо-молочному

«Калічать в коледжі регулярно». Вінничанин розказав про булінг в м'ясо-молочному
Роман Козловський: «Для коледжу мій син — звичайний учень. Але мені, як батьку, не все одно, чим це закінчиться. Його калічать регулярно. Він паралельно зі знаннями тут четвертий рік отримує каліцтво»
  • Про побиття одногрупниками син Романа Козловського написав заяву в поліцію. Тепер не ходить на заняття, щоб там із ним не поквиталися.
  • Тиждень минув, а руху його заяві ніякого. Чому розбиратися «за гарячими слідами» з булінгом поліція не хоче, і що про це сказали в навчальному закладі?

«Якщо не карати садистів, виростимо бандитське суспільство». Так написав у своїй скарзі до департаменту освіти Роман Козловський — батько 18-річного хлопця, який навчається на четвертому курсі технологічно-промислового коледжу аграрного університету і всі ці роки був жертвою булінгу.

Цей навчальний заклад раніше називали простіше, м’ясо-молочним технікумом. Знаходиться коледж на Юності. Чи знають там про скаргу батька їхнього студента в департамент освіти? Від написання ж заяви в поліцію Романа Козловського відмовляли. Наполегливо просили, як він розповів, не заплямовувати репутацію коледжу розголосом нібито поодинокого випадку.  

— Мій син тепер нічого не хоче, бо йому все відбили, — каже Роман Козловський. — Він не ходить на заняття. Сидить з синцями і забоями вдома в депресивному настрої. Він не вірить у Феміду. Каже про цих садистів: «їм все одно нічого не буде». Я теж припускаю, що за тими хлопцями є якась «волохата рука», раз досі ніяких рухів не було по нашій заяві. Ще я тепер переживаю, щоб син на себе руки не наклав. Він у дуже поганому стані…

Відео дня

Лист в редакцію

«Коли десь розповідають про вимагання грошей, катування та залякування наших дітей в учбових закладах однолітками-садистами, то сподіваєшся, що таке мине твою дитину, — написав в листі до редакції Роман Козловський. — 7 листопада мій син Ігор після вечері пішов на зустріч з дівчиною. Біля торговельного центру «Юність» його зустріли двоє одногрупників Дмитро і Вадим з Літина та стали, нецензурно лаючись, вимагати гроші. Отримали дрібні, їм здалося цього замало, стали обшукувати. Один тримав, а другий, кілька разів вдаривши по обличчю, перевіряв кишені. Син видерся і побіг. Наздогнавши його, вони з новою силою стали бити, щоб провчити за цей вчинок. Але він знов видерся. Побіг до свого навчального закладу, бо це поруч, зі сподіванням на допомогу...».

У розмові з журналістом Роман Козловський сказав, що одногрупники били його сина потім ще й в туалеті коледжу. Закривавленим Ігоря бачила якась працівниця закладу. Вона давала йому серветки, щоб обтерся. Далі хлопець, як розповів батько, вийшов з коледжу через задні двері, аби не зустрітися знов з хлопцями з Літина.

«Вдома, побачивши сина, ми стали його розпитувати. Як з’ясувалось, це не поодинокий випадок вимагання і катування від одногрупників, і про це дитина боялась сказати вже четвертий рік навчання, уявляєте, як залякують! — пише далі в листі батько. — Але на цей раз терпець увірвався. Я в той же вечір повіз його у поліцію, сподіваючись на законне покарання цих виродків».

«Мого сина калічать регулярно!»

До коледжу батько пішов наступного ранку. Каже, заступниця директора Ірина Семчук викликала хлопців з Літина, й ті зізналися в побитті його сина. Розказували так: зустріли Ігоря, «стрельнути» сигарету хотіли (юнак не палить), а він їх послав куди подалі, тому й почали бити.

— Завуч їх питала, навіщо наздоганяли Ігоря, коли він тікав. На це питання вони мовчали, — розповідає Роман Козловський. – Зі мною ж вся розмова адміністрації звелася до одного: самі вирішать проблему, нікуди не треба більше звертатись. Як вони вирішать, якщо четвертий рік його б’ють? Ігор нікому не розказував, бо спрацьовував інстинкт самозбереження. Вони його били раз, а потім ще раз з повчальною метою, щоб не афішував нічого.

— Вона каже: «Ви ж розумієте, буде пляма на нашому коледжі», — переказує далі розмову з завучем Роман Козловський. — Але ж не я ініціатор цього всього. Моє звернення — це вже наслідок! Зрозуміло, що для коледжу мій син — звичайний учень. Але мені, як батьку, не все одно, чим це закінчиться. Його калічать регулярно. Він паралельно зі знаннями тут отримує каліцтво. Не дай бог, ще інвалідом стане, враховуючи послідовність побиття. Вони з кожним разом все сильніше били. І ось він зірвався: «все, напишу заяву!».

«Шановні батьки, не будьте осторонь подібних проблем, які мають місце в кожному навчальному закладі!» — звертається Роман Козловський у своєму листі до вінничан. А в скарзі до департаменту освіти пише також: «покарайте садистів, тому що замовчуванням ми створюємо бандитське суспільство!»

Реакція коледжу: таке трапилось вперше

Минулої п’ятниці журналіст телефонувала в коледж. У приймальні директора вже чули про конфлікт між студентами і продиктували номер телефону Ірини Семчук, з якою говорив батько потерпілого Ігоря. Питаємо в неї, чи розібралися, що сталося між одногрупниками.

— Для з’ясування обставин в нас є поліція. Вони будуть вивчати ситуацію і розбиратися зі свого боку, в межах правової поведінки чи неправової вчинили ці студенти, — говорить заступниця директора. — Ми зі свого боку проводимо виховні заходи. Оце сьогодні викликали батьків, будемо спілкуватися, визначатися, як далі діяти. Мені поспілкуватися з Ігорем особисто не вдалося, тому не знаю до кінця ситуації. Батько приходив вчора, а студента не було на заняттях. Травм не бачила, тож не можу коментувати ситуацію, поки до кінця не вивчила. Не хочу зводити наклеп на одну чи іншу сторону.

Питаємо в Ірини Семчук, як навчальний заклад вчинить, якщо дійсно з’ясується, що одногрупники Ігоря завинили і не один раз. Завуч стверджує, що подібних випадків ніколи раніше в технікумі не було, що це вперше. Про ймовірне відрахування правопорушників із навчального закладу представниця адміністрації не говорить. Додає тільки, що рішення про покарання буде прийматися директором за участі батьків усіх учасників конфлікту.

У поліції надиктували побитому на «адмінку»

Через п’ять днів після того, як Роман Козловський з сином були в поліції на Пирогова, 4 і писали заяву про побиття Ігоря одногрупниками, батько пішов туди ж дізнатися, чому не відбувається нічого — не опитують свідків і не дзвонять заявникам щось перепитати.

— Мені сказали, що наші заяву передали дільничному. І коли я подзвонив йому, то почув, що матеріалів він ще не отримував і з сьогоднішнього дня перебуває на лікарняному, — розповів у понеділок, 12 листопада, Роман Козловський. — Виходить, ніхто нічого по гарячих слідах не зробив і не зрозуміло, коли зробить.

Коли журналіст звернулася в поліцію з запитанням про заяву Ігоря, то дізналася, що через факт побиття немає кримінального провадження. А судячи з розказаного батьком, мали б відкрити «справу» про умисне нанесення легких тілесних ушкоджень.

Прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник нам сказала: в заяві хлопець написав, що просить притягнути одногрупників до адміністративної відповідальності й від проходження судмедекспертизи відмовляється.

Питаємо в батька побитого хлопця, як це вони додумалися писати заяву про «садистів» і не попросити для них кримінальної відповідальності?

— Нам у поліції так сказали, що тут криміналу не буде, і продиктували, як треба писати, — дивується запитанню батько. — Ми не захотіли експертизи? Нам сказали, що досить принести лікарняну довідку з описом ушкоджень. Ми таку довідку надали…

Схоже, Роман та Ігор підуть писати заяву ще раз. Цього разу не будуть слухати диктовку правоохоронців, які впритул не побачили наслідків злочину на обличчі побитої молодої людини.


Читайте також:

Забрав з поліції вкрадений велик, який сам і знайшов. Допомогло втручання преси

Причини і наслідки дитячих втеч. Підняли штрафи за помилки у вихованні (ІНФОГРАФІКА)

Вінничани будуть отримувати SMS про зниклих дітей та зможуть допомогти шукати

Скандаліста можуть виселити з власної квартири. Нові санкції за сімейне насилля

Дивна акція в школах. Заради чого діти під час уроку стояли мовчки біля вікон

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (50)
  • Техас

    в Винницком техническом колледже рядом тоже самое происходит постоянно!!!
  • Юлия

    Взяти цих пєтухів з Літина ,зловити ,дати добре щоб не блатували ,і нах.р відправити на Літин,пєтухи дєрєвенські ,бикота !!!
  • Юлия

    Взяти цих пєтухів з Літина ,зловити ,дати добре щоб не блатували ,і нах.р відправити на Літин,пєтухи дєрєвенські ,бикота !!!
  • Марія

    штрафы, кому-то поломать ноги, на кого-то накричать, пожаловаться в спортлото? ЛЮДИ, ВЫ ВООБЩЕ ВЗРОСЛЕЕ ТЕХ САМЫХ ПТУШНИКОВ? У ребенка должны быть обязанности по дому, кухне, покупкам (не только хлеба!), саду (если есть), выносу мусора, посуде, дом.животным и т.д. Это только минимум. Если в общежитии - занять досуг. предоставленность самому себе развращает
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up